Laos i særklasse - Luang Prabang, Vientiane og cruise på Mekong
Fra Stavanger. Venteliste

 • Avreisested
  Stavanger Sola
 • Destinasjon
  Laos
 • Gyldig fra
  20-02-2019
 • Gyldig til
  02-03-2019
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 32.570,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Dette er en reise for deg som vil litt utenfor allfarvei, til et tidligere gjemt og glemt land, men samtidig reise i komfort og stil. Turen starter i den tidligere kongebyen Luang Prabang, nord i Laos, berømt for sine templer og munkeprosesjoner. Etter to dager her går vi om bord i vårt elegante elvecruiseskip og seiler nedover mektige Mekong. De vakre landskapene og betagende landsbyene vi sakte glir forbi, ses best nettopp fra elven. Cruiset ender i landets hovedstad, Vientiane.
 
Høydepunkter:
 • Tempelbyen Luang Prabang (UNESCO)
 • Kuang Si vannfallene
 • Laos’ ville, tropiske landskap langs Mekong
 • Vientiane – en særegen hovedstad
 • Bo på deluxe boutiquehotell før cruiset og i Vientiane etter cruiset
 • Vi seiler med eksklusive RV Mekong Sun som har plass til kun 28 passasjerer


Program

Dag 1, onsdag 20. februar
Stavanger – Oslo – Bangkok

Fly tidlig om morgenen med SAS til Oslo hvor vi møter reiseleder.  Derfra med Thai Airways direkte til Bangkok. Ankomst neste dag.

Dag 2, torsdag 21. februar
Bangkok –  Luang Prabang

Flybytte i Bangkok tidlig på morgenen og videre til Luang Prabang med ankomst midt på dagen. Fra flyplassen er det transport til vårt hyggelige førsteklasses hotell hvor vi sjekker inn. Resten av ettermiddagen kan du slappe av på rommet eller ved bassenget. Ta gjerne en rusletur og se på folkelivet i den UNESCO-vernede byen ved bredden av Mekong, kjent for sine særegne og praktfulle templer. Om kvelden samles vi til velkomstmøte og felles middag.

Dag 3, fredag 22. februar
Luang Prabang

I dag skal vi bli bedre kjent med Luang Prabang og områdene rundt. Vi starter med et besøk i Det kongelige palass-museet, som huser en stor samling av gjenstander fra de tidligere kongene fra Lane Xang-riket. Palasset ble bygd av franskmennene i 1904 og utstillingen gir et godt innblikk i Laos’ historie. Neste punkt på programmet er en tempeltur hvor vi får se noen av byens vakreste bygninger, inkludert landets viktigste tempel, Wat Xieng Thong, som representerer den klassiske Luang Prabang stilen. Det er nettopp disse templene, deres spesielle arkitektur og stedets historie som sikret Luang Prabang en plass på UNESCOs verdensarvliste i 1995.
Etter felles lunsj går turen til to små landsbyer nær Luang Prabang, hvor de vever og produserer tekstiler. På vei tilbake til Luang Prabang besøker vi munkeskolen i Siphouthabath-templet. Her får vi høre mer om hvordan dagliglivet fortoner seg for en ung buddhistmunk. Dagens siste stopp er Phousifjellet, en liten høyde nær byen. Vi går opp de 355 trappetrinnene til toppen av fjellet og vi beundrer solnedgangen og panoramautsikten over Luang Prabang.  
Kvelden er til fri disposisjon. De som ønsker kan spise middag sammen med reiselederen på hotellet eller en restaurant i byen (ikke inkludert). Etter middag anbefales et besøk på det fargerike nattmarkedet.

Dag 4, lørdag 23. februar
Luang Prabang – ombordstigning

Vi står opp før soloppgang for å overvære, eller delta i, munkenes almissegang. Det å gi almisser til munkene er en av de helligste tradisjonene i Laos. I Luang Prabang starter seremonien i byens hovedgate og sprer seg så ut til sidegatene. Besøkende kan gjerne delta i seremonien, så lenge de møter i god tid og opptrer respektfullt. Almissene (for eksempel ris, fersk frukt eller lokale søtsaker) kjøpes inn dagen før og deles ut til de forbipasserende munker. Atmosfæren i Luang Prabang gjør dette til en sjelden opplevelse det er verdt å stå tidlig opp for.
Vi sjekker ut av hotellet innen klokken tolv og nyter de siste timene i Luang Prabang. Lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen blir vi hentet og kjørt til vårt lekre elvecruiseskip, RV Mekong Sun. Pakk ut og finn deg til rette om bord før vi om kvelden samles på dekk for en velkomstcocktail og middag. Skipet ligger ved kai i Luang Prabang over natten.

Dag 5, søndag 24. februar
Luang Prabang – Kuang Si – Mekong

Etter frokost blir vi med på en bussutflukt til de vakre Kuang Si fossefallene, som ligger sør for Luang Prabang ved en bielv til Mekong. Fra selve kilden fordeler vannet seg over flere kulper med turkisblått vann, før den kaster seg ut over bergsidene. Benytt gjerne muligheten til å ta en forfriskende dukkert i en av kulpene. Retur til skipet som er klar for avgang. Vi kaster loss og cruiset på Mekong begynner.  
Mekong er 4350 kilometer lang og en av verdens lengste elver. Den har sitt utspring i Kina og renner langs grensen mellom Myanmar og Laos, videre gjennom Kambodsja og Vietnam, før den munner ut i Sør-Kinahavet. Vi får bare oppleve en liten del av Mekong, men kanskje en av de mest naturskjønne strekningene der elven bukter seg gjennom Laos’ tropiske natur.
I løpet av ettermiddagen blir det et stopp ved en bortgjemt Buddhagrotte, før seilasen fortsetter sørover. Landskapet blir nå mer og mer storslått; åser dekket av frodig tropisk vegetasjon og dramatiske steinformasjoner. Elven byr på ulike strømforhold, noen steder raske og andre steder roligere, noe som gjør selve seilasen til en spennende ekspedisjon. Nyt den praktfulle utsikten til naturens underverker. Om kvelden kaster vi anker for natten ved en sandbanke.

Dag 6, mandag 25. februar
Tha Deua

I dag seiler vi gjennom slusene i en av de største og mest omstridte konstruksjoner i Laos – Xayaburi-demningen. Den kjempestore demningen ble påbegynt i 2012 og produserer vannkraft som eksporteres som strøm, hovedsakelig til Thailand. Vi seiler videre og nyter dagen på soldekket. Om kvelden legger vi igjen til ved en av Mekongs sandbanker for natten.

Dag 7, tirsdag 26. februar
Pak Lai

Cruiset fortsetter og i løpet av formiddagen gjør vi et strandhugg ved det lille elvesamfunnet Pak Lai, kjent for tidligere å ha mange bygninger fra den franske kolonitiden. Det tropiske landskapet langs elven brytes av og til av små landsbyer hvor man kan se barn som bader og kvinner som vasker klær langs elvebredden. Andre steder ses små flokker av kveg. På vannet møter vi andre farkoster som fører varer og folk opp og ned den viktige transportåren som Mekong er.
Vi tar det med ro om bord og nyter skipets komfort og service.

Dag 8, onsdag 27. februar
Vientiane - ilandstigning

Tilbring den siste formiddagen på dekk før vi ankommer Laos’ hovedstad, Vientiane, ved lunsjtider. Her sier vi farvel til RV Mekong Sun og det hyggelige mannskapet som har passet på  oss de siste fem dagene. Transport fra kaien til Salana Boutique Hotel, som ligger nær strandpromenaden i Vientiane. Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 9, torsdag 28. februar
Vientiane

Etter frokost er vi klare for en heldagsrundtur i Vientiane. Byen er liten i asiatisk målestokk, kun på størrelse med Bergen, og er en snodig blanding av gammelt og noe ikke fullt så gammelt. Kommunistregimet har i stor grad stått i veien for en moderne utvikling, noe som har gitt byen en original stil og sjarm.
Vi besøker byens eldste tempel, Sisaket, med tusenvis av miniatyrbuddhaer, samt det tidligere kongelige templet Prakeo som nå fungerer som museum for kunst og antikviteter. Videre til Patuxai, den laotiske og overdådige versjonen av Triumfbuen i Paris. Fra toppen av Patuxai er det en utmerket utsikt over byen. Vi ser også Laos nasjonale ikon – den kjempestore, forgylte stupaen That Luang, før vi stopper ved besøkssentret til COPE (Cooperative Orthotic & Prosthetic Enterprise). COPE er et nasjonalt rehabiliteringssenter som står for utdeling av proteser, rullestoler og andre hjelpemidler til folk skadet av miner og andre sprenglegemer fra Vietnamkrigen. Her er det en interessant utstilling og god informasjon om en mindre omtalt og langvarig konsekvens av Vietnamkrigen.
Lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen skal vi besøke den eiendommelige Buddha-­parken – en merkverdig samling av buddhist- og hinduist-skulpturer ved bredden av Mekong. Dette er på ingen måte en historisk park – den ble grunnlagt på 1950-tallet av en selvutnevnt «hellig mann», men har noen veldig fotogene og uvanlige skulpturer – blant annet av en liggende Buddha og et gigantisk gresskar.
På vei tilbake til hotellet blir det et stopp ved Laotiske kvinners handicapsenter – et sted som gir verdifull trening og utdannelse for handicappede kvinner i Laos. Kvinnene her lærer å lage silke- og papirhåndarbeider, samt hvordan de kan leve selvstendige liv.
Vi avslutter dagen med å se solnedgangen over Mekong, før vi samles til en hyggelig avskjedsmiddag hvor vi kan oppsummere alle inntrykkene fra turen.

Dag 10, fredag 1. mars
Vientiane - Bangkok

Frokost på hotellet og utsjekk innen klokken 12. Dagen er din fram til avreise til flyplassen om kvelden. Fly fra Vientiane til Bangkok med Thai Airways.

Dag 11, lørdag 2. mars
Bangkok – Oslo – Stavanger

Direkteflyet med Thai Airways til Oslo har avgang rett etter midnatt. Vi lander på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen og flyr videre med SAS til Stavanger.
RV Mekong Sun
Byggeår: 2006
Passasjerer: 28
Rederi: Lernidee
Et hyggelig elvecruiseskip, bygget i tradisjonell stil med teak og mahogni. På øvre dekk ligger restauranten, bar og et delvis overbygget soldekk. Alle lugarer er utvendige og har bad med dusj og aircondition.
Twin Classic, hoveddekk: 12 m². Fransk balkong.
Twin Superior, hoveddekk: 16 m². Fransk balkong og panoramutsikt helt forut på skipet
Twin Superior, øvre dekk: 18 m². Akterut på øvre dekk. Liten privat balkong.
Pris
 Pris uten fordelskortPris med Aftenbladkortet
Twin Classic, hoveddekkkr 33 270kr 32 570
Twin Superior, hoveddekkkr 34 490kr 33 790
Twin Superior, øvre dekkkr 35 670kr 34 790
Prisene er per person i delt lugar/rom.

Enkeltlugar*, hoveddekk kr 38 350
*Twin Classic-lugar brukt som enkeltlugar.

Priser på fly fra andre byer enn Stavanger på forespørsel.

Abonnenter av Stavanger Aftenblad får kr 700 i rabatt per person. Rabatten trekkes fra i bookingforløpet. Abonnentnummer må oppgis i bestillingen.

Alt dette er inkludert i prisen:
 • Fly Stavanger-Oslo-Luang Prabang og Vientiane-Bangkok-Oslo-Stavanger
 • Flyskatter (kr 1300 pr. mai 2018)
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • To netter på førsteklasses hotell i Luang Prabang med frokost
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • To netter på førsteklasses hotell i Vientiane med frokost
 • Helpensjon på cruiset fra middag dag 4 til frokost dag 8
 • Kaffe, te og vann til alle måltider på cruiset
 • En middager og en lunsj i Luang Prabang, og en middag i Vientiane
 • Presentasjoner og foredrag om bord av skipets cruiseleder
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende guide på utflukter
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Ikke inkludert:
 • Drikke og måltider utover det som er nevnt over
 • Visum til Laos, cirka USD 60
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene, samt bagasjebærere på hotellene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Laos. Visum koster 55–60 USD pr. person og utstedes på flyplassen ved ankomst Laos. Du trenger et passfoto. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato og ha minst to ledige sider.
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Cruise på Mekong
De naturgitte forhold i den øvre delen av Mekong kan være uforutsigbare, inkludert endring i vannstanden (for mye/lite vann) og morgentåke. Vi ber derfor om forståelse for at programmet til tider må endres for å ivareta sikkerhet og logistikk.

Helse
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Skipet har ikke heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.
Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2018.
Her er en video fra rederiet som viser noe av det man kan oppleve: