Eksotiske Mekong. Elvecruise gjennom Vietnam
og Kambodsja med forfatter Torbjørn Færøvik. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Mekongdeltaet
 • Gyldig fra
  20-10-2018
 • Gyldig til
  02-11-2018
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 31.950,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.
En reise på Mekong er opplevelser med vakker natur, frodig fauna, fascinerende folkeliv, og gamle kultursteder. Reisen starter i Vietnams største by, Ho Chi Minh City. Derfra seiler vi til Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og videre til Siem Reap med de fantastiske tempelruinene i Angkor. 

Forfatter og Asiaekspert Torbjørn Færøvik er med på turen som foredragsholder og kjentmann.


Høydepunkter:
 • Pulserende Ho Chi Minh City
 • Cruise på Mekong – Sørøst-Asias livsnerve
 • Førsteklasse elvecruiseskip
 • Kambodsjas hovedstad Phnom Penh
 • Helpensjon og drikkevarer om bord inkludert
 • Angkor Wat, khmertidens mest berømte tempel
 • Kåserier og foredrag underveis med Torbjørn Færøvik

Program

Dag 1, lørdag 20. oktober
Oslo – Bangkok

Du møter reiselederen på Oslo Lufthavn midt på dagen. Sammen flyr vi med Thai Airways direkte til Bangkok. Ankomst neste dag.

Dag 2, søndag 21. oktober
Bangkok – Ho Chi Minh City

Mellomlanding og flybytte i Bangkok før vi lander i Ho Chi Minh City om morgenen lokal tid. Fra flyplassen kjører vi direkte til vårt førsteklassehotell, som ligger vakkert til ved Saigonelven. Innsjekking på hotellet er tidligst kl. 14, så vi setter bagasjen til oppbevaring og hviler litt ut etter reisen ved hotellets svømmebasseng. Lunsj på egen regning. Om ettermiddagen skal vi på en rundtur i Ho Chi Minh City. Første stopp er Krigsmuseet, hvor vi får et innblikk i Vietnam­krigen og dens brutale konsekvenser. Videre ser vi Posthuset og Notre Dame katedralen, begge bygget i fransk kolonistil. 
Om kvelden spiser vi velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Dag 3, mandag 22. oktober
Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City

Etter frokost drar vi med buss ut på landsbygden for å se de berømte Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen. Dette var en del av en underjordisk verden der den vietnamesiske motstandsbevegelsen holdt til. Tunnelene strekker seg over hele 212 kilometer og er gravd ut i forskjellige nivåer. Her fantes både skole og sykehus. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til Ho Chi Minh City. 
Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiseleder. Om kvelden skal vi oppleve en helt spesiell vietnamesisk tradisjon; vanndukketeater. Middag for egen regning.

Dag 4, tirsdag 23. oktober
Ho Chi Minh City – My Tho

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og kjører til My Tho, hvor skipet venter. Underveis besøker vi en fabrikk som lager lakk­arbeider og markedet i Cholon.
 Vel fremme i My Tho sjekker vi inn og spiser lunsj om bord. Om ettermiddagen kaster skipet loss, og cruiseeventyret begynner. Mens vi seiler gjennom Mekongdeltaet hygger vi oss med middag og folkloreshow.

Dag 5, onsdag 24. oktober
Cai Be – Sa Dec

Om morgenen ankommer vi Cai Be, og starter dagen med en tur i en tradisjonell sampan (flatbunnet trebåt) til det flytende markedet i byen. Utflukten fortsetter til fots forbi den franske, gotiske katedralen. Langs elvebredden besøker vi et sted de lager rispapir og et annet sted som lager kokossukkertøy. 
Cruiset fortsetter og om ettermiddagen kommer vi til Sa Dec. Her blir vi med på en spasertur med lokalguide, og passerer flere hus fra den franske kolonitiden. I et av disse husene bodde den franske forfatterinnen Marguerite Duras, kjent for sine bøker om Fransk Indokina, blant annet romanen «Elskeren», som også er filmatisert. Rundturen avsluttes med besøk i et caodaistisk tempel og en rusletur gjennom det fargerike, lokale markedet. 

Dag 6, torsdag 25. oktober
Tan Chau

Tidlig om morgenen kommer vi til Tan Chau, en avsidesliggende landsby langs Mekong. Etter frokost går vi over i mindre båter for å besøke et fiskeoppdrett, et teppeveveri og et verksted hvor det produseres silkestoffer. Vi får en rundtur med tradisjonell rickshaw før vi returnerer til skipet. 
Om ettermiddagen seiler vi videre oppover elven, til grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Grenseformalitetene kan ta noen timer før vi kan seile videre.

Dag 7, fredag 26. oktober
Phnom Penh

Vi legger til kai i Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh om morgenen. Phnom Penh ble grunnlagt i 1373, og utnevnt til landets hovedstad i 1431. Under den franske kolonimakten, fra slutten på 1800-tallet til midten av 1900, var Phnom Penh kjent som Asias perle. I deler av byen ser du fremdeles bygninger fra den franske kolonitiden. 
Etter frokost skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh. Vi besøker Det kongelige slott, Sølvpagoden og nasjonalmuseet med mange skatter fra khmertiden. Om ettermiddagen er det utflukt til S21, som var et beryktet fengsel under Røde Khmer-­regimet (1975–1979) der tortur og drap hørte til dagsordenen. Turen avsluttes med besøk i Wat Phnom, tempelet som har gitt navn til byen. 

Dag 8, lørdag 27. oktober
Chong Kho og Phnom Penh

Om morgenen seiler vi til den lille byen Chong Kho eller Oknathey, begge på Silke­øya nær Phnom Penh. Silkeøya er først og fremst kjent for produksjon av silke, og vi skal besøke et av verkstedene. Utflukten inkluderer også besøk i en pagode, før vi  hilser på barna på den lokale barneskolen. 
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler vi tilbake til hovedstaden forbi små landsbyer og lokale fiskere. Ettermiddagen er til fri disposisjon, og du kan utforske Phnom Penh på egen hånd.

Dag 9, søndag 28. oktober
Oudong – Kampong Tralach

Fra Phnom Penh seiler vi oppover Tonle Sap-elven, som forbinder Mekong med innsjøen Tonle Sap. Vi ankommer Prek Dam etter lunsj. Her blir vi fraktet videre med buss til Oudong, beliggende på en høyde med utsikt til mange stupaer fra de siste khmer­kongenes regjeringstid. Vi ser blant annet Vipassana Dhura-pagoden, et meditasjonssted for buddhistmunker. Utflukten fortsetter med buss til Kampong Tralach, hvor vi besøker en pagode fra 1800-tallet med vakre veggmalerier. Vi returnerer til skipet med gammeldagse oksekjerrer.

Dag 10, mandag 29. oktober
Kampong Chhnang

Cruiset fortsetter på Tonle Sap-elven, som utrolig nok snur retning i regntiden. Nær elvens utløp i Tonle Sap-innsjøen, ligger Kampong Chhnang, en travel landsens havneby med mange markeder. Innsjøen Tonle Sap er en av verdens rikeste kilder til ferskvannsfisk, og en innsjø som i regn­tiden forstørres utrolige 4–5 ganger. Ikke rart mange landsbyer ved innsjøen er bygget på påler eller flytende, kunstige øyer. Vi går over i mindre farkoster for å oppleve en av disse flytende landsbyene og det lokale markedet.

Dag 11, tirsdag 30. oktober
Tonle – Siem Reap

Tonle Sap-innsjøen er 150 kilometer lang og nærmest et innlandshav, men så grunn at skipsledene markeres med avhogde grener, omtrent som brøytestaver i Norge. Vi krysser innsjøen tidlig på morgenen med kurs for Siem Reap. Innsjøens vannstand avhenger sterkt av årstiden og nedbør. Hvis vannstanden er for lav til at vi kan krysse innsjøen med vårt skip, må vi benytte alternativ transport til Siem Reap. 
I Siem Reap sier vi farvel til skipet og kjører til vårt førsteklassehotell. Lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen besøker vi Les Artisans d’Angkor, hvor du kan se mange eksempler på tradisjonelt kambodsjansk kunsthåndverk. Etter besøket her drar vi til turistmarkedet med sine utallige boder. Her er det morsomt å bare vandre omkring og titte. Om kvelden kan du bli med reiselederen og finne en hyggelig, lokal restaurant, eller spise middag på hotellet (ikke inkludert).

Dag 12, onsdag 31. oktober
Angkor

Hele denne dagen er viet Angkor, den fascinerende, glemte byen i jungelen. Angkor var sentrum for Khmerriket fra 802 til 1431, da khmerkongen ble beseiret og Angkor forlatt. Byen ble glemt og etterhvert overvokst av jungelen. Først på slutten av 1800-tallet ble Angkor gjenoppdaget av franske arkeologer. Områdets sentrum er Angkor Thom, som var den egentlige byen, og omringet av en mur og vollgrav. Vi skal se det vakre Bayon-tempelet, kjent for de store statuene av smilende kjempeansikter. Deretter ser vi Ta Prohm tempelet, som fremdeles er overgrodd av trær. Etter lunsj på den kjente Foreign Correspondents’ Club, står Angkor Wat på programmet, det mest berømte av Angkor-templene. 
Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag før vi blir underholdt av en tradisjonell apsara-danseforestilling.

Dag 13, torsdag 1. november
Siem Reap – Bangkok

Tilbring dagen ved svømmebassenget på hotellet. Eller kanskje en siste shoppingtur frister? Tidlig kveld kjører vi til flyplassen for å fly til Bangkok. Det blir noen timers ventetid i Bangkok før vi flyr videre. 

Dag 14, fredag 2. november
Bangkok – Oslo 

Thai Airways direktefly til Oslo har avgang etter like etter midnatt. Vi lander på Oslo lufthavn om morgenen samme dag.
Priser
 Pris for NAF-medlemmerPris uten NAF-medlemsskap
Standardlugar, hoveddekkkr 31 950kr 32 450
Standarlugar, øvre dekkkr 33 780kr 34 280
Juniorsuite, øvre dekkkr 36 210kr 36 710
Deluxe esuite, hoveddekkkr 39 870kr 40 370
Pr. person i delt dobbeltlugar.
Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar, hovedekk kr 47 620 (kr 48 120 uten NAF-medlemsskap)
NB. Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Medlemmer av NAF (Norges Autmobilforbund) får kr 500 i rabatt per person på denne reisen. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Medlemsnummer må oppgis ved bestilling for å få rabatten.

Prisen inkluderer:
 • Flyreise Oslo–Ho Chi Min City/­Bangkok–Oslo med Thai Airways
 • Flyreise Siem Reap–Bangkok med Bangkok Airways
 • Flyskatter (kr 660 pr. des. 2017)
 • Transport mellom flyplass, skip, hotell
 • To netter på førsteklasse hotell i Ho Chi Minh City med frokost
 • En lunsj og en middag i Ho Chi Minh City
 • Syv netter cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon på cruiset fra lunsj første dag til frokost siste dag
 • Vann, juice og mineralvann og lokalt øl på cruiset
 • To netter på førsteklasse hotell i Siem Reap med frokost
 • Sen utsjekk fra hotellet i Siem Reap
 • En lunsj og en middag i Siem Reap
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Tips til besetning på skipet
 • Norsk reiseleder og Torbjørn Færøvik som foredragsholder

Prisen inkluderer ikke:
 • Visa til Kambodsja, pt. USD 50 inkludert omkostninger
 • Tips til sjåfører og lokalguider
 • Tips til utfluktsguidene på skipet
 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Reise – og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske statsborgere må ha turistvisum til Kambodsja. Visumet ordnes om bord på skipet. Du får mer informasjon om visum nærmere avreise. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato.  Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. 
Hotell
Vi bor på gode førsteklassehoteller, begge med svømmebasseng.
Grand Hotel i Ho Chi Minh City www.grandhotel.vn
Hotel Prince d’Angkor i Siem Reap www.princedangkor.com
RV Mekong Adventurer 4*+
Rederi: Rivages du Monde
Byggeår: 2012
Lengde: 68 m
Passasjerer: 60
Førsteklasseskip hvor fransk eleganse kombineres med lokale materialer og møbler. Restauranten serverer både internasjonal og asiatisk mat. Fasilitetene inkluderer en hyggelig salong med bar, trimrom og massasjerom. På soldekket er det solsenger, lite basseng og en bar. 
Alle lugarene er utvendige og har privat balkong. Standardlugarene (20 m²) har bad med dusj, TV med DVD-spiller, hårtørrer, minikjøleskap, safe og aircondition. Juniorsuitene (31 m²) ligger på øvre dekk og har større balkong enn standardlugarene. Deluxe suitene (47 m²) ligger på hoveddekk og har separat soverom og to bad. 
Prisene er basert på valutakurser pr. desember 2017.