Slott, vin og kultur i Loiredalen
Elvecruise fra Nantes med MS Loire Princesse

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Loiredalen
 • Gyldig fra
  25-06-2019
 • Gyldig til
  30-06-2019
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.890,-
Det frodige landskapet i Loiredalen, også kalt Frankrikes hage, er kjent for vinproduksjon, historiske byer og et tresifret antall vakre slott. Cruiset starter og slutter i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugene av Bretagne. På programmet står havnebyen Saint-Nazaire med et av verdens største skipsverft, vinsmaking i Muscadet-distriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, og utflukt til de fantastiske slottene i Loiredalen.

Høydepunkter:
 • Nantes og slottet til hertugene av Bretagne
 • Saint-Nazaire med sine stolte skipsverftstradisjoner
 • Vinruten La Route de Muscadet
 • Slottene i Loiredalen (UNESCO)
 • Nytt, førsteklasses skip med skovlhjul
 • Drikke inkludert til måltidene og i baren om bord
 • CroisiEuropes skip er kjent for sitt gode franske kjøkken
 • Vinekspert Annika Groven er reiseleder og vil ha en vinsmaking i løpet av cruiset

Program

Dag 1, tirsdag 25. juni
Oslo – Nantes

Du møter reiselederen på Oslo lufthavn tidlig om morgenen og sammen flyr vi med KLM via Amsterdam til Nantes. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til sentrum av Nantes, hvor det blir tid til å utforske byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. I mellomtiden kjører bussen bagasjen til skipet, før den henter og kjører oss til kaien noen timer senere. 
Nantes ligger der elvene Erdre og Loire møtes, femti kilometer fra Atlanterhavskysten. Byen var viktig allerede i romersk tid, og ble senere hovedstad for hertugene av Bretagne. Hertugdømmet kom inn under den franske tronen i 1524. Før den franske revolusjonen var Nantes landets fremste havn som profiterte stort på handel med de franske koloniene og Amerika, særlig med sukker og slaver. I løpet av 1700-tallet passerte minst 450 000 slaver gjennom havnen i Nantes på vei til Amerika. Et monument ved Quai de la Fosse er oppført til minne om denne grusomme historien. Gamlebyen i Nantes ligger på nordbredden av Loire, ved slottet til hertugene av Bretagne. Byens kanskje mest berømte innbygger er forfatteren Jules Verne, som ble født i Nantes i 1828. 
Ombordstigningen begynner kl. 18.00. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette om bord, inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Om kvelden tilbys det en valgfri båttur på Erdre, som kong Frans I kalte «den vakreste elven i Frankrike». Lokalguiden forteller om området og de mange fornemme slottene som ligger langs Erdre. 
Skipet ligger ved kai over natten i Nantes.

Dag 2, onsdag 26. juni
Nantes – Saint-Nazaire

Etter frokost er det byrundtur i Nantes. Vi starter i gamlebyen og spaserer gjennom de smale gatene i Bouffay-kvartalet til den gotiske Saint-Pierre katedralen. Videre til Île Feydeau, som opprinnelig var en liten øy i en av sideelvene til Loire. I 1830 ble elven rundt fylt igjen og elveleiet beplantet, men området kalles allikevel fremdeles for «île» (øy). Byvandringen fortsetter langs elvebredden, gjennom shoppingdistriktet rundt Théâtre Graslin fra 1700-tallet og den vakre Passage Pommeraye fra 1800-tallet. Siste stopp er det imponerende slottet til hertugene av Bretagne. Fra byen ser slottet ut som en stor festning med tårn og en bred mur, men på innsiden ligger en elegant herskapsbolig i gotisk og renessanse stil.
Om ettermiddagen tilbys det en valgfri utflukt til havnebyen Saint-Nazaire. Her besøker vi Escal’Atlantic, et museum som gir et interessant innblikk i historien og livet om bord på de franske transatlantiske ­skipene i forrige århundre. Turen går videre til byens skipsverft, som er et av verdens største. Mange kjente skip har sitt fødested i Saint-Nazaire, blant annet SS Normandie, SS France (senere SS Norway) og RMS Queen Mary 2. I våre dager bygges det luksuriøse cruise­skip, handelsfartøy og militære skip ved verftet. 
Om kvelden kommer MS Loire Princesse også til Saint-Nazaire, hvor det blir liggende ved kai over natten. Etter middag er det musikk og dans i salongen.

Dag 3, torsdag 27. juni
Saint-Nazaire – Nantes – Ancenis

Vi tilbringer en avslappende morgen om bord, mens skipet seiler tilbake til Nantes. Etter lunsj kan du bli med på en utflukt* med buss langs vinruten La Route de Muscadet. Det blir et stopp i den sjarmerende middelalderbyen Clisson før vi fortsetter mot La Chapelle Heulin og Château Cassemichère. Her får vi en omvisning i vinkjelleren og smaksprøver på den tørre, fruktige og aromatiske Muscadet-vinen. 
Tidlig kveld seiler vi fra Nantes og kommer til Ancenis nærmere midnatt.  

Dag 4, fredag 28. juni
Ancenis – Bouchemaine

Om morgenen fortsetter cruiset oppover Loire, som med sine 1006 kilometer er den lengste elven i Frankrike. Loire har sitt utspring i Sentralmassivet i Sør-Frankrike og renner nordover til Orléans og deretter vestover før den munner ut i Biscayabukten og Atlanterhavet. 
Etter lunsj gjør skipet et kort stopp i Chalonnes, som er utgangspunkt for en utflukt* til Angers, hovedstaden i den historiske Anjou-provinsen. Byen hadde sin storhetstid i renessansen, og var hjemmet til Huset Plantagenet – fyrstehuset som styrte England fra 1154 til 1485. Vi besøker ­Château d’Angers fra 1200-tallet, opprinnelig en stor festning med tykke murer og flere tårn. Slottet huser i dag verdens viktigste samlinger av bildetepper fra middelalderen, deriblant det berømte Apokalypse tapisseriet fra slutten av 1300-tallet.
Retur til skipet som venter i Bouchemaine. Om kvelden hygger vi oss med middag og underholdning om bord.

Dag 5, lørdag 29. juni
Heldagsutflukt til slottene i Loirdalen

I dag skal vi på en heldagsutflukt for å oppleve tre av de fantastiske slottene i Loiredalen. Strekningen langs Loire-elven fra Angers i vest til Orléans i øst har siden år 2000 stått på UNESCOs verdensarvliste, og det er i dette området de mest kjente slottene i Loiredalen ligger. Først på programmet står renessanseslottet d’Azay-le-Rideau, som er bygget på en liten øy midt i Indre-elven. Slottet er et av Loirdalens aller vakreste og bevart slik det så ut da det ble bygget på begynnelsen av 1500-tallet. Deretter kjører vi til den lille byen Villandry. Etter lunsj på en lokal restaurant skal vi besøke den velfriserte og vakre hagen til Château de Villandry, som er delt opp i flere kvadratiske hager med strenge geometriske mønstre. Siste stopp er Château d’Ussé. Det ble ombygget på 1400- og 1500-tallet og minner om et eventyrslott med sine mange tårn og spir. Det sies da også at den franske forfatteren Charles Perrault lot seg inspirere av Château d’Ussé da han i 1697 skrev eventyret om Tornerose. 
Vi returnerer til skipet som i løpet av dagen har seilt til Ancenis. I kveld inviterer kapteinen på festmiddag. Mens vi spiser legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og ankommer Nantes i løpet av natten.

Dag 6, søndag 30. juni
Nantes – Oslo

Etter en god frokost sier vi farvel til skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo med Air France via Paris.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av to utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utfluktene kan være utsolgt. De valgfrie utfluktene må forhåndsbestilles.
Program utflukter
DagStedUtflukterValgfrie utflukter
1Nantes Båttur på Erdre
2NantesByrundtur**Utflukt til Saint-Nazaire
3AncenisLa Route de Muscadet* 
4BouchemaineAngers* 
5BouchemaineSlottene i Loiredalen** 
6Nantes  
* Utfluktspakke  
** Inkludert utflukt
MS Loire Princesse 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2015
Lengde: 80 m
Passasjerer: 96
MS Loire Princesse er spesialbygget for cruise på Loire-elven og drives av to skovlhjul midt på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-Fi i salongen og baren. CroisiEurope er kjent for sitt gode franske kjøkken. 
Alle lugarene er utvendige med bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Det er enten en dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har to vinduer, mens lugarene på øvre dekk har privat balkong.
Reiseleder
Annika Groven
Annika har over 20 års erfaring med vinimport til Norge. Hun er lidenskapelig opptatt av vin og brennevin, som  også inkluderer geografi, politikk, historie, kultur og kjemi i forbindelse med vinproduksjon. Hun innehar Advanced Certificate fra The Wine & Spirit Educational Trust og Gastronomisk Institutt.
Annika vil i løpet av cruiset fortelle mer om hvorfor Vinmonopolet omtaler vinene fra Loire som vårens vintrend.
Pris
Hoveddekkkr 16 890
Øvre dekk med balkongkr 18 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 21 890
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar
 
Utfluktspakke (to utflukter) kr 990
Båttur på Erdre-elven (dag 1) kr 500
Utflukt til Saint-Nazaire (dag 2) kr 650
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Nantes t/r med KLM og Air France (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 663 pr. sep. 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Gratis Wi-Fi i salongen og baren
 • Byrundtur i Nantes (dag 2)
 • Heldagsutflukt til slottene i Loire­dalen (dag 5)
 • Hodetelefoner på utfluktene 
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (to utflukter)
 • Valgfri utflukt på dag 1 og dag 2
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. september 2018.
Her kan du se en offisiell video om elvecruiset: