Lektercruise i Alsace-Lorraine.
Nyt livet i sakte fart fra Lagarde til Strasbourg.

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Alsace
 • Gyldig fra
  18-10-2020
 • Gyldig til
  24-10-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 20.890,-
Bli med på et idyllisk lektercruise gjennom det historiske området Alsace–Lorraine, fra Lagarde til Strasbourg. Vi seiler østover på Marne-Rhin-kanalen, forbi små byer og landsbyer og gjennom mange sluser. Det blir flere stopp underveis og vi får oppleve Chagalls glassmaleri i Sarrebourg, Chateau du Haute-Barr, sjarmerende Saverne, Frankrikes eldste ølbryggeri og gamlebyen La Petite France i Strasbourg. 

Drikkevarer og utflukter inkludert.

Høydepunkter:
 • Seil på Marne-Rhin-kanalen, også kalt «Den grønne vei»
 • Marc Chagalls vakre glassmaleri i Sarrebourg 
 • Den unike båtheisen i Saint-Louis-Arzviller
 • Chateau du Haute-Barr
 • Byvandring i Saverne
 • Meteor bryggeri i Hochfelden
 • Kanalbåttur gjennom gamlebyen i Strasbourg
 • Boutiqueskip med plass til kun 22 personer
 • Hele skipet er reservert Vista Travels gjester

Et lektercruise er en sakte ferd på Frankrikes kanaler og elver. Dette er ikke et tradisjonelt elvecruise. Forskjellen mellom lektercruise og elvecruise er først og fremst størrelsen. Mens et elvecruiseskip vanligvis har plass til et tresifret antall passasjerer har MS Raymonde bare 11 lugarer og maks 22 passasjerer. I tillegg går lekterskipene saktere. Strekningen som tilbakelegges i løpet av cruiset blir derfor heller ikke lang. Mens et elvecruise på Rhinen kan ta deg gjennom fire land i løpet av en uke, er det bare litt over ti mil mellom Lagarde og Strasbourg. 
Program

Dag 1, søndag 18. oktober
Oslo – Frankfurt – Lagarde

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Videre med buss til Lagarde, hvor MS Raymonde venter. Kjøreturen tar cirka tre og en halv time. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, ønskes vi velkommen om bord med en velkomstdrink, etterfulgt av middag. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 2, mandag 19. oktober
Lagarde – Xouaxange

Om morgenen kaster vi loss og cruiset begynner. Første etappe går gjennom et frodig grønt landskap med dyrket mark. I løpet av formiddagen passerer vi Réchicourt-slusen, en av de største i Frankrike. Etter lunsj gjør vi et kort stopp i Houillon for å bli med på en buss­utflukt til Sarrebourg, som ligger ved Saar-elven ved foten av Vosgesfjellene. Her skal vi besøke det lille Cordeliers-kapellet hvor Marc Chagall har laget et imponerende glassmaleri som er 12 meter høyt og 7,5 meter bredt. Kapellet ble bygget i 1265, mens glassmaleriet ble installert i 1979. Det tok Chagall atten måneder å lage maleriet, som har blitt stående som en kontrast mellom det gamle og det nye. Etterpå kan du rusle en tur langs hovedgaten Grand Rue på egen hånd for å kikke i butikkene og se på folkelivet. Retur til skipet som venter i Xouaxange. Her blir det liggende i ro til neste dag.

Dag 3, tirsdag 20. oktober
Xouaxange – Lutzelbourg

Marne-Rhin-kanalen (Canal de la Marne au Rhin) åpnet i 1854 og er med sine 315 kilometer Frankrikes lengste kanal. Den strekker seg fra Marne, en bielv til Seinen, til Strasbourg, hvor den munner ut i Rhinen. En av utfordringene kanalen hadde var å krysse Vosgesfjellene. Dette ble først løst ved å bygge en slusetrapp med sytten sluser som det tok en hel dag å komme igjennom. I 1969 ble slusetrappen erstattet med en båtheis. 
Seilasen fortsetter og vi nyter en avslappende morgen om bord. I løpet av formiddagen seiler vi gjennom Niderviller-tunnelen (475 meter) og deretter Arzviller-tunnelen (2306 meter), før vi kommer til Saint-Louis-­Arzvillers båtheis. Dette er et fantastisk stykke ingeniørkunst og den eneste av sitt slag i Europa. Prinsippet består i å senke eller heve en caisson (senkekasse), som har plass til en eller to båter, ved å bruke en balanserende motvekt. Heisen senker oss 44,5 meter på rundt tjue minutter. Vel nede tar vi beina fatt og spaserer noen få hundre meter til Cristallerie Lehrer. Vi får en guidet omvisning i det familiedrevete glassblåseriet og får lære mer om glassblåserkunsten som ble oppfunnet i Syria i det første århundret. Det blir tid til å ta en titt i gavebutikken før vi rusler tilbake til skipet. Vi seiler videre på kanalen som bukter seg gjennom Vosgesfjellene på vei mot Lutzelbourg, hvor vi ligger ved kai over natten.

Dag 4, onsdag 21. oktober
Lutzelbourg – Saverne 

Etter frokost tar vi en morgenspasertur opp til ruinene av Lutzelbourg slott for å beundre utsikten. Tilbake om bord fortsetter cruiset mot Saverne med ankomst ved lunsjtid. Om ettermiddagen skal vi besøke Château du Haut Barr, som ligger på en høyde mellom Lorraineplatået og Alsaceslettene. Den strategiske posisjonen har gitt slottet kallenavnet «Alsaces øye». Det opprinnelige middelalderslottet fra 1100-tallet ligger i ruiner, men i 1583 bygget Jean de Manderscheid et nytt slott ved siden av det gamle. Er det klarvær kan man herfra skimte kirkespiret til katedralen i Strasbourg i horisonten. 
Skipet ligger i ro for natten i Saverne, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land enten før eller etter middag.

Dag 5, torsdag 22. oktober
Saverne – Waltenheim

Om morgenen skal vi bli bedre kjent med Saverne, som er en by typisk for området med bindingsverkshus og fargerike murhus. Saverne er et ukjent reisemål for mange turister til tross for sin sjarm. I sentrum av byen ligger Chateau des Rohan, et stort slott bygget i rød sandstein fra Vosgesfjellene. Det nyklassisistiske slottet var tidligere sommerresidensen til erkebiskopen i Strasbourg, men huser i dag et museum, et kunstsenter, et ungdomsherberge og en skole. Vi rusler med guidene langs hovedgaten og ser Maison Katz, kirken Notre-Dame-de-la-Nativité fra 1100-tallet, Chateau des Rohan og Enhjørningfontenen. Ifølge legenden ble det funnet et enhjørningshorn i et slott i nærheten, og enhjørningen har siden blitt byens emblem og er også avbildet i byvåpenet. Retur til skipet for lunsj. Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens vi seiler mot Waltenheim, hvor vi skal ligge ved kai over natten. Underveis passerer vi de pittoreske landsbyene Hochfelden og Schwindratzheim og mange sluser. Hvis du vil kan du spasere eller låne en av skipets sykler og tråkke langs kanalen mens skipet seiler til neste sluse eller by. Til middag får vi smake en lokal spesialitet fra Alsace, tarte flambées, servert på en restaurant i Waltenheim.  

Dag 6, fredag 23. oktober
Waltenheim – Strasbourg

Etter frokost kjører vi med buss fra Waltenheim gjennom det frodige landskapet i Kochersberg-regionen og forbi små landsbyer med bindingsverkshus, før vi kommer til Truchtersheim. Her skal vi besøke museet Maison du Kochersberg, hvor vi får et innblikk i lokal kulturarv og tradisjoner. Neste stopp er Villa Meteor i Hochfelden. De fleste forbinder Alsace med hvitvin, men området er også kjent for sitt øl. Meteor, som ble grunnlagt i 1640, er det eldste ølbryggeriet i Frankrike som fremdeles er i drift. Et besøk her er et høydepunkt for både ølkjennere og -elskere. Vi får lære om produksjon og etterpå blir det anledning til å smake på det berømte ølet.
Ved lunsjtid legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Fra Waltenheim seiler vi gjennom jordbruksområdene i Zorndalen hvor kanalen er rett og bred. Ankomst Strasbourg om kvelden. Vi avslutter cruiset med festmiddag om bord, etterfulgt av en kanalbåttur gjennom den pittoreske gamlebyen i Strasbourg, som står på UNESCOs verdensarvliste.
 
Dag 7, lørdag 24. oktober
Strasbourg – Frankfurt – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til MS Raymonde og kjører til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar rundt to og en halv time. Direktefly med Lufthansa tilbake til Oslo.
MS Raymonde 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2014
Lengde: 38.5 m
Passasjerer: 22
Et eksklusivt boutiqueskip med en uformell og hyggelig atmosfære om bord. Fasilitetene inkluderer restaurant og salong med bar og sofagrupper. Forut på skipet er det en utendørs terrasse med bord, stoler, parasoller og jacuzzi. Soldekk med solsenger. Gratis Wi-Fi. Skipet har flere sykler til utlån hvis du ønsker å dra på egen oppdagelsesferd.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, interntelefon, minisafe og aircondition. Lugarene på Main Deck er på 8 m². Den ene lugaren på Upper deck er på 11 m² og er tilpasset handicappede.
Pris
Main Deckkr 20 890 
Upper Deckkr 22 190
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 680 pr. november 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Skip har ikke heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. november 2019.
Her kan du se en offisiell video om lektercruise i Frankrike: