Lektercruise i påsken.
Bobler og cruise - nyt livet i sakte fart fra Épernay til Paris. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Frankrike
 • Gyldig fra
  09-04-2020
 • Gyldig til
  15-04-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 19.680,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Fra Épernay til Paris seiler vi på Marne-elven, forbi små byer og landsbyer med sin egen karakteristikk og sjarm. Opplev historiske Reims – en by med flere UNESCO-vernede bygninger, Champagneruten og Meaux – kjent for sin ost. Cruiset ender i Paris, som er på sitt vakreste på denne tiden av året. 

Drikkevarer og utflukter er inkludert.

Høydepunkter:
 • Hautvillers og turistveien Route du Champagne
 • Champagnesmaking
 • Château-Thierry – fødestedet til fabelforfatteren Jean de La Fontaine
 • Besøk Meaux og smak på verdens beste brie
 • Byvandring i Palais Royal området i Paris 
 • Boutiqueskip med plass til kun 22 personer
 • Hele skipet er reservert Vista Travels gjester

Et lektercruise er en sakte ferd på Frankrikes kanaler og elver, hvor du hyppig kommer av båten for å sykle, gå eller bli med på utflukter som gjerne involverer mat og vin. Dette er ikke et tradisjonelt elvecruise. ­Forskjellen mellom lekter­cruise og elvecruise er først og fremst størrelsen. Mens et elvecruiseskip har over plass til et tresifret antall passasjerer har MS Raymonde bare 11 lugarer og maks 22 passasjerer. I tillegg går lekterskipene saktere. Du kan spaserer eller låne en av skipets sykler og tråkke langs kanalen mens skipet seiler til neste sluse eller by. Strekningen som tilbakelegges i løpet av cruiset blir derfor heller ikke lang. Mens et elvecruise på Rhinen kan ta deg gjennom fire land i løpet av en uke, er det knappe 15 mil mellom vårt startpunkt i Épernay og Paris.

Program

Dag 1, torsdag 9. april
Oslo – Paris – Épernay

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Paris. Videre med buss til Épernay, hvor MS Raymonde venter. Kjøreturen er knappe to timer. Épernay er kjent for å være hovedsetet til flere av de største champagnehusene, som Moët & Chandon, Pol Roger og Eugène Mercier. Produsentene ligger langs den store gaten Avenue de Champagne. Under byen er det gravd ut lange tunneler i kalksteinen hvor det ligger lagret rundt 300 millioner champagneflasker.
Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, ønskes vi velkommen om bord med en velkomstdrink, etterfulgt av middag. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 2, fredag 10. april
Épernay – Dormans

Etter frokost drar vi med buss til Reims, den største byen i den tidligere provinsen Champagne. Vel fremme skal vi på en byvandring med en lokalguide gjennom den historiske bykjernen. Det blir også en omvisning i byens mektige katedral, som var Frankrikes kroningskirke fra 1223 til 1825. Katedralen regnes for å være et av de betydeligste gotiske kirkebyggene i landet. Ved siden av katedralen ligger erkebiskoppalasset Palais du Tau, hvor de franske kongene bodde under kroningsfeiringen. Begge bygningene står trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste.   
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Om kvelden kommer til Dormans, hvor vi blir liggende i ro til neste dag. 

Dag 3, lørdag 11. april
Dormans – Château-Thierry

I dag skal vi på utflukt langs den berømte turistveien Route du Champagne. Vi besøker landsbyen Hautvillers, som regnes som champagnes fødested. Det var her munken Dom Pérignon perfeksjonerte champagnemetoden, som forvandlet vinen til den eksklusive boblende drikken. Det blir besøk hos en stor champagneprodusent, og selvfølgelig anledning til å smake på de edle dråpene.
Om ettermiddagen seiler vi videre gjennom det vakre landskapet langs Marne-kanalen. Vi ankommer den lille byen Château-Thierry om kvelden, hvor vi ligger ved kai over natten.

Dag 4, søndag 12. april
Château-Thierry – Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux

Château-Thierry har rundt 15 000 innbyggere og har vært åsted for to viktige slag i Frankrikes historie. Det første var i 1814 under Napoleonskrigen mellom Frankrike og Preussen, og det andre var i 1918 under første verdenskrig. Sokkelen til den fryktede Pariskanonen (en artillerikanon som tyskerne brukte til å bombardere Paris med under første verdenskrig) ble funnet nær slottet i byen mot slutten av krigen, men selve kanonen ble flyttet før den ble oppdaget. Château-Thierry er også fødestedet til forfatteren Jean de La Fontaine, som har skrevet mange kjente fabler, som «Haren og skilpadden», og som skapte utrykket «å gjøre en bjørnetjeneste». Vi blir med på en rundtur i byen før vi skal delta på et falkoneri­show. (Hvis falkonerishowet ikke kan gjennomføres, erstattes det av et besøk i byens rådhus).
Retur til skipet for lunsj og seilasen fortsetter. Vi ligger til ro for natten i landsbyen Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux.

Dag 5, mandag 13. april
Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux – ­Meaux – Lagny-sur-Marne

Om morgenen seiler vi mot Meaux med ankomst om ettermiddagen. Vi tar en tur i land etter lunsj for å oppleve stedets sjarm, og ikke minst for å smake på den verdensberømte osten Brie de Meaux. I mellomtiden seiler skipet videre og vi kommer om bord igjen i Lagny-sur-Marne.

Dag 6, tirsdag 14. april
Lagny-sur-Marne – Paris

Tidlig om morgenen legger vi ut på siste etappe av cruiset. Vi forlater Marne-kanalen og kommer inn på Seinen, før vi ankommer Paris om ettermiddagen. Etter ankomst blir vi med på en byrundtur til de største severdighetene i Lysets og Kjærlighetens by, etterfulgt av en spasertur langs de vakre gangveiene i Palais Royal-området nær Louvre.  
I kveld er siste kveld om bord, og vi avslutter cruiset med bobler i glasset og festmiddag.

Dag 7, onsdag 15. april
Paris – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til MS Raymonde og kjører til flyplassen. Direktefly tilbake til Oslo om ettermiddagen.
Reiseleder
Annika Groven

Annika er født i vakre Skåne og studerte til lærer i Lund, men  nygjerrigheten gjorde at hun dro til sjøs i steden og arbeidet mange år på cruiseskip. Annika har også over 20 års erfaring med vinimport til Norge. Hun har en spesiell pasjon for champagne og grunnla i 2005 Christiania Champagne Club, som er en av Norges største vinklubber. Annika innehar Advanced Certificate fra The Wine & Spirit Educational Trust og Gastronomisk Institutt. Annika har vært reiseleder på en rekke av Vista Travels reiser med vin som tema - mange av de i Frankrike.
MS Raymonde 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2014
Lengde: 38.5 m
Passasjerer: 22
Et eksklusivt boutiqueskip med en uformell og hyggelig atmosfære om bord. Fasilitetene inkluderer restaurant og salong med bar og sofagrupper. Forut på skipet er det en utendørs terrasse med bord, stoler, parasoller og jacuzzi. På soldekket er det solsenger. Gratis Wi-Fi. Skipet har flere sykler til utlån hvis du ønsker å dra på egen oppdagelsesferd.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, interntelefon, minisafe og aircondition. Lugarene på Main Deck er på 8 m2. Den ene lugaren på Upper deck er på 11 m2.

Pris
Main Deckkr 19 680
Upper Deckkr 20 680
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Paris  t/r med SAS (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 952 pr. juli 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Skip har ikke heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2019.
Her kan du se en offisiell video om lektercruiset (i videoen går det motsatt vei):