Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Bordeaux

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Bordeaux. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien hvor vårt førsteklasses skip, MS Cyrano de Bergerac, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før vi spiser middag, inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet i salongen. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

  Oslo – Bordeaux
 • Dag 2: Bordeaux – Cussac-Fort-Médoc

  Om morgenen kaster vi loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne, som har sitt utspring i de spanske Pyreneene. Vi skal bare seile den siste delen av Garonne, som like nord for Bordeaux møter Dordogne og sammen danner de elveoset La Gironde. Cruiset fortsetter på La Gironde til vi ankommer Cussac-Fort-Médoc. Vinområdet Médoc ligger på halvøyen som ligger klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima perfekt for vindruedyrking. Her produseres flere av verdens mest prestisjetunge rødviner. Etter ankomst kan du bli med på en utflukt* til Pauillac, som med sine drøyt fem tusen innbyggere er den største byen i Médoc-regionen. På vandringsturen gjennom byen får vi høre om byens historie, arkitektur og legender, før vi til slutt får en smak av regionens viner og ost.
  Retur til skipet, som ligger ved kai til neste dag.

  Bordeaux – Cussac-Fort-Médoc
 • Dag 3: Blaye

  Tidlig om morgenen seiler vi til Blaye, som ligger på østsiden av La Gironde. Blaye er best kjent for sitt imponerende festningsanlegg, bygget av den franske ingeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppfordring fra Ludvig 14. for å beskytte Bordeaux mot inntrengere. Fra Blaye tilbys det en utflukt* med buss langs turistveien Route de la Corniche Fleurie (Klippeveien), forbi gamle, tradisjonelle hus, vakre hager og vingårder. I den lille byen Bourg gjør vi et kort stopp for å beundre utsikten og ta en rusletur. Tilbake i Blaye får vi en guidet omvisning i den imponerende festningen, som også inkluderer et kloster og gamle soldatkaserner. Utflukten avsluttes med smaksprøver på byens søte spesialitet; Pralines de Blaye. Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler mot Biscayabukten. Det store elveoset er cirka 65 kilometer langt og fra tre til elleve kilometer bredt. Underveis passerer vi de bemerkelsesverdige grotteboligene hugget ut i kalksteinklippene ved Mescherssur-Gironde. Nær munningen snur skipet og seiler tilbake oppover La Gironde. Etter middag hygger vi oss med musikk og dans i salongen.

  Blaye
 • Dag 4: Libourne

  Cruiset fortsetter på Dordogne til Libourne, som er utgangspunkt for en utflukt* til Saint-Émilion, en av de mest sjarmerende vinbyene i Bordeaux-distriktet. Romerne dyrket vin i dette området så tidlig som første århundre. Den første som slo seg ned her var munken Émilion, som bosatte seg i en fjellhule. Noen av katakombene under byen ble gravd ut av romerne som lagringskjellere for vin og er nesten to tusen år gamle. Flere steder brukes de fortsatt til dette formål av dagens vinprodusenter. I Saint-Émilion blir
  det en byvandring hvor du får høre mer om historien til den UNESCO-vernede middelalderbyen. Det blir også besøk i byens monolittiske kirke, som er hugget ut av kalkstein. Rundt Saint-Émilion ligger kjente vinområder, og utflukten avsluttes med et besøk på en familieeid vingård. Vi får en kort innføring i produksjonen, før vi inviteres til å smake på vinen. Retur til skipet i Libourne. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag.

  Libourne
 • Dag 5: Libourne – Bordeaux

  Vi seiler siste etappe tilbake til Bordeaux, og spiser lunsj om bord før vi legger til kai ved lunsjtid. Er du interessert i arkitektur er Bordeaux et lite skattkammer. I byens historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger noen av de flotteste 1700-talls bygningene i Europa. Bli med på utflukt* til byens nyeste attraksjon og landemerke – opplevelsessenteret La Citè du Vin. Her får du et unikt innblikk i vinens verden gjennom tidene – på tvers av kulturer og sivilisasjoner. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten. De som vil oppleve byens natteliv har mulighet til å ta en tur i land etter middag. Ta gjerne en tur til fots gjennom det neoklassiske Les Quinconces-kvartalet, forbi byens flotte teaterbygning og til de snirklete gatene i Saint Pierre-bydelen.

  Libourne – Bordeaux
 • Dag 6: Bordeaux – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.
 • Video

  Her kan du se en video som viser noen av områdene på reisen. Videoen er fra rederiet.