CroisiEurope 4* - elvecruise på Rhône og Saône. Spesialpris!
Fra vinmarkene i Bourgogne til romerske byer i Provence

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Provence
 • Gyldig fra
  14-04-2020
 • Gyldig til
  17-10-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.400,-
Duften av lavendel fyller sinnet når du seiler på Saône og Rhône. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, der de to elvene møtes. Du seiler forbi vinmarkene i Bourgogne og Rhônedalen, til pittoreske landsbyer og romerske byer i Provence. Det er lett å tape sitt hjerte til denne vakre delen av Frankrike.
 
Høydepunkter:
 • Lyons gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Den romerske arenaen i Arles
 • Pittoreske Viviers
 • Våtmarksområdet Camargue med rosa flamingoer
 • Pavebyen Avignon
 • Drikkevarer om bord inkludert 

Program 

Dag 1
Oslo–Lyon

Gå ombord på elvecruiseskipet i Lyon. Før middag inviteres du på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og mannskapet. Skipet ligger ved kai i Lyon over natten.

Dag 2
Lyon – Mâcon

Lyon het for to tusen år siden Lugdunum, og var en viktig by i den romerske provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden romertiden, og dagens Lyon er Frankrikes tredje største by. Byen ligger der elvene Saône og Rhône møtes. Klemt mellom de to elvene ligger bydelen Presqu’île (halvøya), som sammen med gamlebyen Vieux Lyon på vestre bredd av Saône, utgjør den opprinnelige romerske bosetningen. Hele Lyons historiske sentrum, samt den majestetiske basilikaen Notre Dame de Fourviere, står på UNESCOs verdensarvliste. Basilikaen troner på en høyde ovenfor byen og er oppført i romansk, ny-bysantinsk stil for rundt 150 år siden. 
Etter frokost er det byrundtur*. Du får se de vakre renessansebygningene og trange brosteinsgater i Vieux Lyon, samt oppdage de berømte «traboules», de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene som er typiske for byen. 
Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går nordover på Saône, med kurs for Mâcon i vindistriktet Bourgogne. Du ankommer Mâcon om kvelden, og blir liggende i ro til neste dag.

Dag 3 
Mâcon – Vienne

Den lille vinbyen Mâcon er kjent for sine gode hvitviner, og byen er omkranset av vinmarker hvor det primært dyrkes Chardonnay-druer. Om morgenen er det utflukt* til benediktinerklosteret i Cluny. Klosteret ble grunnlagt i 910 av Vilhelm 1 og var på 1000-tallet et av Europas mektigste klostre. Under den franske revolusjonen ble klosteret plyndret og led store ødeleggelser. 
Vil du heller utforske Mâcon på egen hånd kan du spasere til det lille torget Place aux Herbes i hjertet av gamlebyen. Her ligger Mâcons eldste hus, Maison de Bois (trehuset), med en fasade bestående av en rekke underlige trefigurer av mennesker, aper og fantasidyr. Ta en pause på en av kafeene på torget og se på folkelivet.
Retur til skipet for lunsj. Mens du spiser seiler skipet tilbake nedover elven og forbi Lyon. Sent om kvelden ankommer du Vienne, hvor skipet blir liggende ved kai til neste dag.

Dag 4
Vienne

Vienne er over to tusen år gammel, og har tydelige spor fra romertiden. Før romerne koloniserte området, var det en gallisk bosetning her. På byvandringen* ser du blant annet det antikke teateret fra cirka år 40 f.Kr, St. Maurice katedralen og Augustus-tempelet.
Seilasen fortsetter ved lunsjtid og du nyter en avslappende ettermiddag om bord. Fra soldekket har du panoramautsikt til det vakre landskapet skipet seiler igjennom.
 
Dag 5
Arles og Camargue

Arles ble grunnlagt cirka seks hundre år f.Kr., og var en viktig by i romertiden. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Her bukter de smale gatene seg naturlig mellom antikkens byggverk. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Vincent van Gogh flyttet hit i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles. I oktober 1888 flyttet Paul Gauguin inn hos van Gogh, og de to arbeidet sammen i to måneder. 
Dagens utflukt* starter med byvandring i Arles, hvor du ser den romerske arenaen, amfiteateret og de romerske badene. Deretter skal du besøke en provencalsk gård og lære litt om produksjon av olivenolje. 
Om ettermiddagen er det utflukt* til naturskjønne Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjemsted for flokker med hvite hester og mer enn fire hundre fugle­arter, deriblant rosa flamingoer. Du besøker en manade, en gård hvor det avles ­Camargue-hester, og ser hvordan en manadier arbeider med dyrene.
Skipet ligger ved kai i Arles over natten. Etter middag underholdes du av tradisjonell folklore i salongen.

Dag 6
Avignon og Viviers

Tidlig om morgenen seiler skipet den korte strekningen fra Arles til pavebyen Avignon. Etter Romerrikets fall i 1378 flyttet paven til Avignon og fikk bygget et stort palass ved elven. Den historiske bykjernen omkranser pavepalasset og er som et postkort med smale gågater, fargeglade butikker og vakre kirker. På byvandringen* besøker du pavepalasset som står på UNESCOs verdensarvliste, katedralen Notre-Dame des Doms og den delvis ødelagte broen Pont d’Avignon fra 1100-tallet – kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».
Tidlig ettermiddag fortsetter cruiset til Viviers. Den lille byen er som et friluftsmuseum, med historie i hver stein. Avslutt dagen med en guidet byvandring* gjennom Viviers’ snirklete, smale gater til Frankrikes minste katedral, Saint Vincent. Skipet ligger ved kai i Viviers til neste dag.

Dag 7
Tournon

Skipet forlater Viviers om morgenen, og kommer til Tournon tidlig om ettermiddagen. Dagens byvandring* tar oss gjennom byen til Chateau-Musée de ­Tournon-sur-Rhône. Slottet fra 1400-tallet ligger på en høyde med utsikt over elven. Utflukten avsluttes med vinsmaking og smaksprøver på lokale delikatesser. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag om bord, etterfulgt av dans i salongen.

Dag 8
Lyon – Oslo

Tidlig om morgenen legger skipet igjen til kai i Lyon. Etter frokost sjekker du ut av skipet.  
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av åtte utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Utfuktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Kjøper du utfluktene om bord riskerer du at noen av turene kan være utsolgt. 

Program utflukter
Dag
Sted
Utfluktspakke
Pris om bord

1Lyon  
2LyonByrundturEUR 41
3MâconBenediktinerklosteret i ClunyEUR 59
4VienneByvandringEUR 20
5ArlesByvandring i Arles og besøk på en olivengårdEUR 52
  Camargue med besøk på en manadeEUR 72
6AvignonByvandring med besøk i PavepalassetEUR 33
 ViviersByvandringEUR 24
7TournonByvandringEUR 51
8Lyon  

Priser pr. person:
DekkPris
Dobbeltlugar: 
Hoveddekkfra kr 9 400
Øvre dekkfra kr 11 500
Suite hoveddekkFullt
Enkeltlugar (dobbel som singel): 
Enkeltlugar øvre dekkIkke tilgjengelig

Utfluktspakke (åtte utflukter): kr 3 150

Ovennevnte spesialpris gjelder avgangen 14. april med MS Rhone Princess 4*-. 
Det er en rabatt på 3 200kr pr. person i forhold til vanlige priser. 


Andre avgangsdatoer i 2020: 

(NB! Prisene på disse datoene ligger noe høyere. Se utvalgte priseksempler)

21. mai - (priseks. 09. mai fra 11 000 pr. person)
22. juli - (priseks. 22. juli fra 13 500 pr. person)
17. oktober - (priseks. 17. oktober fra 12 500 pr. person)

Prisen inkluderer:
 • 7-netters cruise i valgt kategori
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Wi-Fi om bord
 • Engelsktalende lokalguider og hodetelefoner på utfluktene
 • Havneavgifter 

Prisen inkluderer ikke:
 • Fly Oslo - Lyon t/r
 • Transfers t/r flyplass - skipshavn
 • Utfluktspakke (åtte utflukter)
 • Eventuelle hotellovernattinger i forkant/etterkant av elvecruiset
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2020.

MS Rhone Princess 4*-
Rederi:  CroisiEurope   
Byggeår:  2001, renovert i 2011
Lengde:  110 m
Passasjerer:  138
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og stort soldekk. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, aircondition, tv, radio, safe og hårtørrer. Det er separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, mens det på øvre dekk er store panoramavinduer. Standardlugarene er 13 m². MS Rhne Princess har én suite som er 20 m².