CroisiEurope 4*+ - Kultur- og vin i Bordeaux. Spesialpriser!
Elvecruise på Garonne, La Gironde og Dordogne

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Bordeaux
 • Gyldig fra
  11-04-2020
 • Gyldig til
  13-10-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.365,-
Bli med til hjertet av sørvestlige Frankrike – kjent for sine idylliske landskap, berømte viner og historiske monumenter. Dette cruiset starter i Bordeaux, hovedstad i regionen Nouvelle-Aquitaine og største by i vindistriktet hvor verdens mest berømte rødviner produseres. Her har det blitt dyrket vindruer siden romersk tid. Fra Bordeaux seiler du på Garonne, La Gironde og Dordogne til Médoc, Royan, Libourne og Cadillac.

Høydepunkter:
 • Gamlebyen i Bordeaux, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Vindistriktet Médoc
 • Royan, ved munningen til La Gironde
 • Middelalderbyen Saint. Émillion
 • Mulighet for utflukt til Rocheport, La Rochelle og Saintes
 • Drikkevarer om bord inkludert, både til måltidene og i baren

Program

Dag 1
Oslo – Bordeaux – Pauillac

Du sjekker inn og finner deg til rette om bord før skipets gjester samles til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, etterfulgt av middag. Mens du spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne, og videre på La Gironde. Skipet passerer øyene Cazeau og Patiras før du ankommer Pauillac sent om kvelden. 

Dag 2
Pauillac – Royan

Pauillac er den største byen i Médoc-regionen med litt over fem tusen innbyggere. Vinområdet Médoc ligger på halvøyen mellom Atlanterhavet og La Gironde, og har et mildt og fuktig mikroklima som er perfekt for vindruedyrking. Her produseres flere av verdens mest prestisjetunge rødviner. Etter frokost kan du bli med på en valgfri bussutflukt gjennom vindistriktet. Turen kjører langs den berømte turistveien La Route des Châteaux du Médoc (Slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, og kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir et stopp underveis hvor du får smake på den lokale vinen. 
Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter på La Gironde. Det store elveoset er cirka 65 kilometer langt og fra tre til elleve kilometer bredt. Skipet seiler forbi de bratte klippene ved Meschers-sur-Gironde før du kommer til Royan om ettermiddagen. Royan ligger strategisk til på østbredden av elvemunningen. Byen ble kjent for sine sjøbad og tiltrakk seg mange kunstnere i de glade 20-årene. På slutten av andre verdenskrig ble Royan så kraftig ødelagt av alliert bombing at den ble kjent som Martyrbyen, og er nå et utstillingsvindu for modernistisk arkitektur fra 1950-tallet. 
Etter ankomst blir du med på en panoramarundtur i den lille badebyen og ser vakre villaer fra Belle Époque-perioden og sjarmerende retrohus fra 50-tallet. Skipet blir liggende ved kai i Royan i to netter. Etter middag er det hygge med musikk og dans i salongen.

Dag 3
Royan – valgfri utflukt til Rochefort og La Rochelle

I dag har du hele dagen til å slappe av om bord eller utforske Royan på egen hånd. Kanskje en tur på stranden frister? Alternativt tilbys det en valgfri heldagsutflukt til Rochefort og La Rochelle. Rochefort var et støttepunkt for den franske marinen på 1660-tallet, og byen ble senere befestet. I bykjernen ligger flere godt bevarte private herskapshus som tidligere tilhørte byens rike sjøfarere og oppdagelsesreisende. Du besøker Corderie Royale, en historisk taufabrikk, bygget på slutten av 1660-tallet. Fabrikken supplerte den franske marinen med tau i over tre hundre år. Du får en omvisning i hovedbygningen og lærer om teknikkene som ble brukt til å produsere tauene til de store seilskipene. Deretter kjører du til La Rochelle. Underveis spiser du lunsj på en lokal restaurant. La Rochelle ble grunnlagt for over tusen år siden og er hovedstad i departementet Charente Maritime. På byrundturen ser vi Grosse-Horloge porten, renessanserådhus fra 1500-tallet og byens vakre katedral. Den maleriske gamle havnen har befestninger fra 1300–1400-tallet med flere tårn.  Det blir tid til å rusle litt rundt på egen hånd i La Rochelle før du returnerer til skipet tidsnok til middag.

Dag 4
Royan – Libourne

Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt til Saintes, en to tusen år gammel by som i romertiden het Mediolanum Santonum. Du ser ruinene av byens romerske teater, som ble påbegynt under keiser Tiberius og hadde plass til 18 000 tilskuere. Deretter besøker du Saint-Eutrope basilikaen. Kirken står på UNESCOs verdensarvliste og ligger ved Chemin de St-Jacques; en av pilegrimsveiene gjennom Frankrike som er en del av pilegrimsleden til Santiago del Compostela. Retur til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen tilbys det en valgfri utflukt til Talmont-sur-Gironde og Meschers-sur-Gironde. Talmont-sur-Gironde ligger på en liten halvøy, har kun litt over hundre innbyggere og er offisielt listet som en av de vakreste landsbyene i Frankrike. I Meschers-sur-Gironde blir det en omvisning i de bemerkelsesverdige grotteboligene som ble hugget ut i kalksteinsklippene på 1800-tallet.
Før middag begynner skipet på seilasen tilbake oppover La Gironde, og videre på Dordogne. Nærmere midnatt kommer du til Libourne, hvor sipet blir liggende i ro for natten. 

Dag 5
Libourne – Bordeaux

Libourne er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Saint-Émilion, en av de mest sjarmerende vinbyene i Bordeaux-distriktet. Romerne dyrket vin i dette området så tidlig som første århundre. Den første som slo seg ned her var munken Émilion, som bosatte seg i en fjellhule. Noen av katakombene under byen ble gravd ut av romerne som lagringskjellere for vin og er nesten to tusen år gamle. Flere steder brukes de fortsatt til dette formål av dagens vinprodusenter. I Saint-Émilion blir det en byvandring hvor du får høre mer om historien til den UNESCO-vernede middelalderbyen. Det blir også besøk i byens unike monolittiske kirke, som er hugget ut av kalkstein. Rundt Saint-Émilion ligger kjente vinområder, og utflukten avsluttes med et besøk på en familieeid vingård. Du får en kort innføring i produksjonen, før du får smake på vinen. Retur til skipet i Libourne.
Mens du spiser lunsj seiler skipet tilbake til Bordeaux, med ankomst sen ettermiddag. Er du interessert i arkitektur er Bordeaux et lite skattkammer. I byens historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger noen av de flotteste 1700-talls bygningene i Europa. På en byrundtur før middag får du en god oversikt over mangfoldet i byens historiske arv. Du ser først de største severdighetene fra bussen. Deretter fortsetter du til fots gjennom det neoklassiske Les Quinconces-kvartalet, forbi byens flotte teaterbygning og til de snirklete gatene i Saint Pierre-bydelen. Skipet ligger ved kai i Bordeaux til neste dag.

Dag 6
Bordeaux – Cadillac

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset oppover Garonne og noen få timer senere kommer skipet til Cadillac, som ble grunnlagt i 1280 av Jean I de Grailly. Den lille byen vokste opp rundt hans hjem; Château des Ducs d’Épernon. Første stopp på dagens utflukt er Château de Roquetaillade. Det imponerende middelalderslottet har vært eid av samme familie igjennom flere generasjoner, og er i dag en del av Frankrikes historiske kulturarv. På vei tilbake til Cadillac besøker du en vingård i Sauternes-distriktet hvor vi får smake på den søte dessertvinen. Utflukten avsluttes med en byrundtur i Cadillac. Om ettermiddagen seiler skipet tilbake til Bordeaux. 

Dag 7
Bordeaux

Etter frokost kan du bli med på en utflukt til det fantastiske museet og opplevelsessenteret La Citè du Vin. Museet åpnet i 2016 og gir et unikt innblikk i vinens verden gjennom tidene – på tvers av kulturer og sivilisasjoner. Den selvguidede omvisningen ender i øverste etasje i den særegne bygningen, hvor du nyter et glass vin og beundrer utsikten over Bordeaux. Retur til skipet for lunsj.
Resten av dagen kan du utforske Bordeaux i ditt eget tempo. I sentrum av byen er det mange hyggelige kafeer, og det er gode shoppingmuligheter. 

Dag 8
Bordeaux – Oslo

Etter frokost sjekker du ut av skipet. 
DagStedUtfluktspakkeValgfrie utflukter (pris)
1Bordeaux  
2PauillacMédoc 
 Royan  
3Royan  
4Royan  
    
5LibourneSaint-Èmilion 
 BordeauxByrundtur 
6CadillacRoquetaillade og Cadillac 
7BordeauxLa Cité du Vin 
8Bordeaux  

Utflukter:
Valgfrie utflukter bestilles og betales om bord. Spør oss om hvilke utflukter som finnes på turen.
MS Cyrano de Bergerac 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2013
Lengde: 110 m
Passasjerer: 174
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bar, salong med dansegulv, panoramabar med sitteplasser både ute og inne, samt soldekk med solstoler. 
Alle lugarene har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio og safe. Det er enten en dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, mens det på midt- og øvre dekk er stort vindu som kan åpnes.

Pris
Hoveddekkkr 13 365
Midtdekkkr 15 565
Øvre dekkkr 15 895
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar*, hovedekkkr 20 790
* Dobbeltlugar brukt som enkelt

Ovennevnte spesialpris gjelder avgangen 11. april med MS Cyrano de Bergerac 4*+. 
Det er en rabatt på 2 200kr pr. person i forhold til vanlige priser. 


Andre avgangsdatoer i 2020: 

(NB! Prisene på disse datoene ligger noe høyere. Se utvalgte priseksempler)

22. mai - (priseks. 22. mai fra 15 455 pr. person)
15 & 27. juni - (priseks. 27. juni fra 17 655 pr. person)
09 & 21. juli - (priseks. 09. juli fra 16 060 pr. person)
02 & 08 august - (priseks. 08. august fra 16 060 pr. person)
01 & 13. oktober - (priseks. 13. oktober fra 17 655 pr. person)
 
Alt dette er inkludert:
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Byrundtur i Royan
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Havneavgifter 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Fly Oslo–Bordeaux t/r 
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2020.