AmaWaterways 5* - fortryllende Rhinen. Spesialpriser!

 • Avreisested
  Basel
 • Destinasjon
  Basel
 • Gyldig fra
  06-07-2020
 • Gyldig til
  16-11-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Skip
 • Pris
  fra 21.200,-
Oppdag byer som smelter sammen i perfekt harmoni med sin historiske fortid. Disse inspirerende byene har banet vei for flotte historier, poesi og musikk, som Heidelberg, hvor Mark Twain skrev «A Tramp Abroad». Bli kjent med tidløse tradisjoner som Kölsch, Kölns legendariske brygg, og ikke minst den verdenskjente Rüdesheimer kaffen. Bli med på en fortryllende reise på Rhinen og opplev en rekke av UNESCOs verdensarvsteder, med blant annet 40 slott som er spredt som perler på en snor langs elvebredden, til praktfulle byer og sjarmerende landsbyer.

Høydepunkter:
 • Den alsasiske byen Riquewihr
 • Idylliske Strasbourg
 • Speyer, en av Tysklands eldste byer
 • Gondolbane til Niederwalddenkmal-monumentet
 • Köln, med sin fortryllende gamleby
 • Nederlands mangfoldige hovedstad, Amsterdam
 • Seil med luksuriøse AmaWaterways
 • Utflukter og drikkevarer til måltidene inkludert

Reiserute
Basel – Breisach – Strasbourg – Ludwigshafen – Rüdesheim – Köln – Amsterdam
Program
 

Dag 1
Basel

Gå om bord det luksuriøse elvecruiseskipet AmaStella i Basel. Denne kvelden kan du bli kjent med andre reisende under den hyggelige velkomstmiddagen. (M)
 
Dag 2
Breisach

Ved ankomst i Breisach ligger dagen til rette for et utvalg av utflukter. Gå tilbake i tid med et besøk til den fortryllende alsasiske byen Riquewihr, som nesten ikke har forandret seg siden 1500-tallet. På en byvandring kan man beundre historisk arkitektur så vel som kjente severdigheter som Dolder Gate-tårnet. Alternativt kan man dra til Freiburg, grunnlagt i 1120 og hjem til Freiburgs Münster, en gotisk katedral som sies å ha det vakreste spiret i hele verden. De som ønsker en mer aktiv utflukt kan sykle gjennom det naturskjønne landskapet, eller gå på en fottur til Schwarzwald; et magisk område fullt av kulturelle tradisjoner og skogkledde fjelltopper. (F, L, M)
 
Dag 3
Strasbourg

Strasbourg, hovedstaden i Alsace, byr på smaker av både Frankrike og Tyskland takket være sin plassering ved landegrensen. Nyt en tur i den fantastiske Parc de l’Orangerie, se Europaparlamentet og Place de la République. Gå deretter gjennom UNESCOs verdensarvområde “La Petite France”, som ser ut til å ha blitt tatt rett ut av en eventyrbok. Vandre gjennom de sjarmerende gatene og forbi Nôtre Dame-katedralen, med sitt berømte astronomiske ur. De som ønsker mer aktivitet kan bli med på en guidet sykkeltur gjennom den pittoreske byen og Parc de l'Orangerie. (F, L, M)
 
Dag 4
Ludwigshafen – Rüdesheim

I Ludwigshafen kan man velge mellom tre utflukter. Besøk Heidelberg, den perfekt bevarte middelalderbyen som ligger i Neckars elvedal langs Tysklands Castle Road. Oppdag det ikoniske røde Heidelberg-slottet og Great Heidelberg Tun, et gigantisk vinfat fra 1700-tallet. Du kan også bli med på en guidet fottur opp Philosopher's Path, passende nok navngitt under den romantiske perioden. På toppen blir du belønnet med slående panoramautsikt over byen. Alternativt kan du besøke en av Tysklands eldste byer, Speyer, kjent for den største romanske katedralen i Europa – et UNESCO-verdensarvsted, samt den middelalderske Altpörtel. Senere på dagen seiler skipet til Rüdesheim, hvor du kan besøke Siegfrieds musikkmuseum eller få en smak av en av byens herligheter, Rüdesheimer kaffe, tradisjonelt laget med konjakk. (F, L, M)
 
Dag 5
Rüdesheim

Bruk dagen på å utforske Rüdesheim med et valg av tre utflukter. Ta en tur med gondolbane til Niederwalddenkmal-monumentet, hvor du kan ta inn panoramautsikten over elven. Skjem deretter bort smaksløkene med en prøvesmaking av Riesling-viner ute i vinmarkene. Hvis du foretrekker et mer aktivt eventyr, kan du bli med på en guidet sykkeltur gjennom byen og langs Rhinen til Johannisberg-slottet, eller vandre gjennom byens vakre vingårder. I løpet av ettermiddagen seiler skipet gjennom den øvre mellomrhindalen med sine sagnomsuste legender og slott til Lahnstein, hvor du kan glede deg over et besøk til Lahneck-slottet.  Denne strekningen av Rhinen er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv som følge av en unik kombinasjon av geologiske, historiske, kulturelle og industrielle minnesmerker langs ruten. (F, L, M)
 
Dag 6
Köln

Köln har rukket å bli 2000 år gammel og huser et av Tysklands mest ærverdige gotiske mesterverk, Kölnerdomen. Bli med på en guidet tur gjennom den fortryllende gamlebyen og utforsk den UNESCO-utpekte katedralen, der angivelig tre sagnomsuste konger hviler – de tre vise menn. Alternativt kan du sykle langs Rhinen og gjennom den historiske Stadtgarten. Om man ønsker å ta livet litt mer med ro, kan man besøke en lokal taverna for å smake på Kölsch-øl og Reibekuchen, potetpannekaker servert med eplemos. (F, L, M)
 
Dag 7
Amsterdam

Nederlands hovedstad kan skryte av fantastisk historie, kunst, arkitektur og museer, og du kan selv velge hvordan du ønsker å oppdage den mangfoldige byen. De berømte kanalene venter på å bli utforsket under en bytur som begynner med et kanalcruise, etterfulgt av en spasertur til Begijnhof, kjent for sine middelalderbygninger. Det kan også være mulighet til å bli med på en Jordaan-tur. Jordaan er kjent for sine smale kanaler og gater med en rekke trendy butikker, koselige puber og hippe spisesteder. (F, L, M)
* Jordaan-turen avhenger av forankringsplassering, om turen ikke blir mulig vil et annet alternativ tilbys.
 
Dag 8
Amsterdam

Den fantastiske reisen har kommet til en ende. Avstigning i Amsterdam. (F)
 
F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

MS AmaStella 5*
Rederi: AmaWaterways
Byggeår: 2016
Lengde: 135 m
Passasjerer: 156
 
Elegant skip med to restauranter (hovedrestaurant og spesialrestaurant), salong, treningsrom, frisør, massasje, heis og oppvarmet basseng på soldekket. Gratis wifi. Lugarene er romslige og har bad med dusj, hårtørrer, minisafe og aircondition. TV med engelskspråklige TV-kanaler, filmer og musikkbibliotek. Badekåpe og tøfler til utlån. Gratis flaskevann som fylles på daglig.
Pris     
Kategori E fra kr 21 200
Kategori Dfra kr 23 800
Kategori CBfra kr 27 300
Kategori BBfra kr 34 300
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Pris for enkeltlugar på forespørsel
Pris på suite på forespørsel

Lugarkategorier
 • Kategori E: Nedre dekk (Piano Deck). Cirka 15 m². Vindu som ikke kan åpnes.
 • Kategori D: Nedre dekk (Piano Deck). Cirka 15 m². Vindu som ikke kan åpnes.
 • Kategori CB: Øvre dekk (Violin Deck). Cirka 14 m². Fransk balkong.
 • Kategori BB: Midtdekk (Cello Deck). Cirka 19 m². Fransk balkong og balkong med sitteplasser.

Ovennevnte spesialpris gjelder avgangene 02 og 16. november.
Det er en rabatt på 10 000kr pr. person i forhold til vanlige priser. 


Andre avgangsdatoer med spesialpriser i 2020: 

(NB! Prisene på disse datoene ligger noe høyere. Se utvalgte priseksempler)

06, 20 & 27. juli - (priseks. 20. juli fra 30 300 pr. person)
03, 10, 17, 23, 24 & 31. august - (priseks. 03. august fra 27 700 pr. person)
19, 22 & 26. oktober - (priseks. 26. oktober fra 28 900 pr. person)
01, 05, 09, 11 & 15. november - (priseks. 15. november fra 21 300 pr. person)

Prisen inkluderer:
 • 7-netters cruise i valgt kategori
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste, inkludert velkomstmiddag
 • Ubegrenset med utvalgte viner, øl og mineralvann til lunsj og middag
 • Ubegrenset musserende vin og ferskpresset juice til frokost
 • Daglig Sip & Sail Cocktail Hour med gratis vin, øl, cocktails og mineralvann
 • Tapas, sandwiches og snacks servert daglig i Main Lounge
 • Underholdning om bord
 • Utflukter og aktiviteter i henhold til program
 • Alle gjeldende skatter 

Prisen inkluderer ikke:
 • Flyreise tur/retur
 • Transfers t/r flyplass - skipshavn (860kr pr person - pris gjelder skipets avgang/ankomstdager)
 • Eventuelle hotellovernattinger i forkant/etterkant av elvecruiset
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 

Tips
Det er forventet at skipets gjester gir tips til besetningen om bord og cruise manager. Tips er en viktig del av inntekten til de ansatte. Rederiets anbefaling for 7-netter cruise er 125 euro pr pers
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2020.