Nyttårscruise på Elben - elvecruise fra Dresden til Berlin
Lesertur Aftenposten

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Dresden
 • Gyldig fra
  26-12-2019
 • Gyldig til
  01-01-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.950,-
Feir inngangen til det nye året på Elben. Opplev kulturelle og historiske perler i Dresden, samt de sjarmerende byene Meissen, Wittenberg og Magdeburg. Cruiset avsluttes med  nyttårsfeiring i Berlin.

Høydepunkter:
 • Dresden – tidligere en av Europas vakreste byer
 • Meissen, kjent for Meissenporselen
 • Wittenberg – reformasjonens krybbe
 • Hansabyen Magdeburg
 • Nyttårsaften i Berlin 
 • Drikkevarer inkludert, både til måltidene og i baren om bord
 • Rederiet CroisiEurope er kjent for sitt gode franske kjøkken

Program

Dag 1, torsdag 26. desember
Oslo – Dresden

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa til München, og derfra videre til Dresden. Buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Dresden over natten. 

Dag 2, fredag 27. desember
Dresden

Dresden var frem til andre verdenskrig regnet som en av Europas vakreste byer, og ble kalt Nord-Europas Firenze eller Elb­florenz. Mot slutten av krigen ble byen utsatt for massiv bombing av allierte bombefly, men omfattende gjenoppbygging og restaurering har gradvis gitt Dresden noe av sin gamle skjønnhet tilbake.
Etter frokost er det byvandring* i Dresden. Vi spaserer gjennom byens historiske sentrum og ser barokkpalasset Zwinger, den gjenoppbygde Frauenkirche og torget Neumarkt. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du bli med på en guidet omvisning i det verdensberømte operahuset Semperoper. Den storslåtte barokkbygningen ble gjenoppbygget tre ganger i løpet av 130 år, og er en av byens vakreste. Den tidligere dirigenten i operaen, Franz Konwitschny, sa en gang at for Dresden er opera en nødvendighet – en viktig del av livet. I gjennomsnitt fylles 95% av setene på hver forestilling, så Semperoper er uten tvil et av de mest dynamiske operahusene i Tyskland. 
Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3, lørdag 28. desember
Meissen

Vi våkner opp i Meissen, kanskje best kjent for det vakre porselenet som bærer byens navn. I bykjernen ligger mange vakre renessansebygninger, samt rådhuset og Frauenkirche i gotisk stil. Ovenfor byen troner det store slottet Albrechtsburg fra 1400-tallet. Albrechtsburg var det første slottet i Tyskland bygget for boligformål. 
Etter frokost kan du bli med på byrundtur i Meissen, inkludert besøk i porselensfabrikken. På fabrikken får vi et innblikk i den kompliserte prosessen med å lage de delikate håndmalte figurene og skulpturene. Meissenerporselen var det første porselen som ble produsert i Europa, og produksjonen har pågått uavbrutt siden 1708. 
Om ettermiddagen fortsetter cruiset mot Wittenberg.

Dag 4, søndag 29. desember
Wittenberg

I dag besøker vi Wittenberg, hvor reformasjonen startet i 1517 da Martin Luther slo opp sine 95 teser på døren til slottskirken. Byen, som gjerne kalles Lutherstadt Wittenberg, har en rekke bygninger fra 1400- og 1500-tallet, og var et av de viktigste sentra for tysk politikk, kunst og kultur i det 16. århundret. Flere bygninger i sentrum av Wittenberg står på UNESCOs verdensarvliste, deriblant Luthers hjem, Lutherhaus. På byrundturen* går vi i Luthers fotspor. 
Mens vi spiser lunsj seiler skipet videre mot Magdeburg. I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av dans i salongen.

Dag 5, mandag 30. desember
Magdeburg

Magdeburg er Tysklands nest største innlandshavn og et viktig elveknutepunkt hvor Elben, Mittellandkanalen og Elbe-Havel-­kanalen møtes. Den tidligere hansabyen sies å være den tyske nasjonens vugge, og den første tysk­romerske keiseren, Otto den store, bygget en imponerende katedral her. Han gjorde Magdeburg til erkebispesete og religiøst sentrum i middelalderen. 
På byrundturen* etter frokost ser vi katedralen, hvor keiser Otto den store er gravlagt, torget med Magdeburger-rytteren, rådhuset og Det grønne citadell – et høyst uvanlig kompleks bestående av leiligheter, forretninger, kafeer og hotell. Citadellet er det siste arbeidet til den utradisjonelle multikunstneren Hundertwasser. Han kalte prosjektet for «en oase av menneskelighet og natur i et hav av rasjonelle hus». Deler av byen er fortsatt preget av den grå sovjetiske arkitekturen fra perioden da Magdeburg tilhørte Øst-Tyskland (DDR).
Siste strekning av cruiset går på Elbe-­Havel-kanalen. For å komme fra Elben til kanalen må skipet gjennom to sluser og krysse elven på Europas største kanalbro, Wasserstrassenkreuz (vannveiskryss). Dette er en imponerende navigerbar akvedukt som forbinder Mittellandkanalen med Elbe-­Havel-kanalen. I løpet av natten legger vi til kai i bydelen Spandau i Vest-Berlin.

Dag 6, tirsdag 31. desember 
Berlin

Om morgenen er det utflukt* til Charlottenburg-slott, som ligger i bydelen med samme navn. Det praktfulle slottet ble bygget i italiensk barokkstil på 1600-tallet, og oppkalt etter Fredrik 1s dronning Sophie Charlotte. Slottet ble sterkt skadet under luftangrep i 1943, men er restaurert og rommer nå betydelige kunst- og kulturhistoriske samlinger i flere museer. I den store slottsparken ligger et mausoleum hvor blant annet keiser Wilhelm 1 og hans hustru er gravlagt.
Etter lunsj er det byrundtur* i Berlin med buss. Vi ser mange av byens severdigheter, deriblant Branderburger Tor, Reichstag­bygningen med sin moderne stål- og glass­kuppel, Alexanderplatz, TV-tårnet og Checkpoint Charlie, som under den kalde krigen var grensestasjonen mellom den sovjetiske og amerikanske sonen. 
I kveld er det nyttårsaften og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant. Vi får servert en spesiell nyttårsmiddag, før vi går inn i 2020 med bobler i glasset, musikk og dans. 

Dag 7, onsdag 1. januar
Berlin – Oslo

Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til Tegel flyplass i Berlin. Vi flyr med Lufthansa til München og videre til Oslo med ankomst tidlig kveld.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av syv utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er også mulig å kjøpe utfluktene individuelt om bord, men de vil da være dyrere og du er ikke garantert engelsktalende guide. Enkelte utflukter kan være utsolgt om bord. 

Program utflukter
DagStedUtfluktspakke
1Dresden 
2DresdenByrundtur (om morgenen) 
  Semperoper i Dresden (om ettermiddagen)
3MeissenByrundtur
4WittenbergByvandring
5MagdeburgByrundtur
6BerlinCharlottenburg slott (om morgenen)
  Byrundtur i Berlin (om ettermiddagen)
7Berlin 

MS Elbe Princesse 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2016
Lengde: 95,4 m
Passasjerer: 79
 
MS Elbe Princesse er spesialbygget for cruise på Elben og drives av to skovlhjul akterut på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-Fi i salongen og baren. Alle lugarene er utvendige med bad med dusj, TV, minisafe og aircondition. Det er enten en dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

Pris
 
 Pris med A-kortPris uten A-kort
Hoveddekkkr 15 950kr 16 450
Øvre dekkkr 17 980kr 18 480
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar*, hoveddekkkr  20 980kr 21 480
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar
 
Utfluktspakke (syv utflukter) kr 3 250 

Reisende uten A-kort (abonnement i Aftenposten) betaler et tillegg på kr 500 per person.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Dresden/Berlin–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 845 pr. februar 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Wi-Fi i salongen og baren
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (syv utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2019.