Høydepunkter langs Douro - elvecruise fra-til Porto

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Porto
 • Gyldig fra
  18-09-2020
 • Gyldig til
  23-09-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.480,-

Douro smyger seg gjennom den frodige Dourodalen, omgitt av vinmarker og små sjarmerende landsbyer. Vi seiler fra Porto, som ligger der elven ender ved Atlanterhavskysten, og helt til grensen mot Spania. Underveis kan du bli med på utflukter til 1700-talls palasset Solar de Mateus, den spanske middelalderbyen Salamanca og vinsmaking på en quinta (vingård). Drikkevarer om bord er inkludert – både til måltidene og i baren.

Høydepunkter:
 • Portvinsbyen Porto
 • Dourodalen, som står på UNESCOs verdensarvliste 
 • 1700-talls palasset Solar de Mateus
 • Middelalderbyen Salamanca i Spania
 • Drikkevarer om bord inkludert

Program

Dag 1 
Oslo – Porto

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi samles til en velkomstdrink, etterfulgt av middag. Vi sier som portugiserne; Bom apetite! Skipet ligger ved kai i Porto over natten.
Etter middag kan du bli med på en busstur*, «Porto by Night», hvor du får oppleve stemningen i den vakkert opplyste byen. Fra kafeer og barer strømmer såre fadotoner ut i kveldsmørket. 

Dag 2
Porto – Régua

Portugals nest største by har en strategisk beliggenhet ved utløpet av Douro, og kjennetegnes av fargerike husfasader, rød takstein, staselige broer og vakre bygninger. Byen ga navn til både Portugal og portvin, og var avreisehavn for tidligere tiders sjøfarere. I den gamle bydelen Ribeira, som står på UNESCOs verdensarvliste, kan du føle historiens sus. Etter frokost er det byrundtur*. Fra kaien i Vila Nova de Gaia kjører vi over Dom Luis I broen, som ble bygget på 1880-tallet av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av Gustave Eiffels elever. Vi ser Palacio da Bolsa (børsen) og San Fransisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene på rekke og rad langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt smaksprøver av den dyrebare «nektaren». Retur til skipet for lunsj. 
Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i den nordspanske provinsen Saro. Fra soldekket kan du beundre landskapet på begge sider av elven, hvor vinranker og oliventrær har klort seg fast i snart to tusen år. I løpet av ettermiddagen seiler vi gjennom slusen i Carrapatelo. Med sine 36 meter er dette den høyeste slusen i Vest-Europa. 
Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende ved kai til neste dag. Régua har en postkortvakker beliggenhet med Serra do Marão-fjellene i bakgrunnen. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land.

Dag 3 
Régua – Vega de Terron

Etter frokost er det utflukt* til Vila Réal. Her besøker vi 1700-tallspalasset Solar de Mateus, kjent fra etiketten til Mateus­vinflaskene. Slottet og kapellet regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Det blir også tid til en spasertur i den vakre parken, hvor hovedbygningen speiler seg i en liten innsjø foran palasset og hagen ser ut som om den er klippet med neglesaks.
I mellomtiden seiler skipet til Pinhão. De som har vært på utflukt kommer om bord igjen her før cruiset fortsetter gjennom vindistriktet. Oppover dalsidene langs elven gror druerankene i terrasser. Det er bare å nyte skjønnheten. Hele Dourodalen er som en vakker, frodig hage. Vi seiler gjennom to sluser før vi kommer til den spanske grensebyen Vega de Terron, hvor skipet ligger i ro over natten. Kveldens underholdning har spansk tema.

Dag 4
Utflukt til Salamanca

I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Salamanca ble grunnlagt av kartagerne tre hundre år f.Kr og har Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218. Byen er også kjent for en rik ornamentert arkitektur i en blanding av romersk, arabisk og barokk stil. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste, og tidens tann har gitt sandsteinsbygningene en vakker gyllen patina.
Etter en byrundtur og lunsj på en lokal restaurant, er det tid til å oppleve byen på egen hånd. 
Vi returnerer til skipet som i løpet av dagen har forflyttet seg til den portugisiske byen Barca d’Alva. Cruiset fortsetter til Senhora da Ribeira, hvor vi ligger ved kai over natten. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.  

Dag 5
Senhora da Ribeira – Ferradosa – Leverinho

Om morgenen seiler vi til Ferradosa. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir optimale forhold for druedyrking. Etter frokost er det utflukt* med buss langs vinmarkene. Fra bussen får du et helt annet perspektiv over dalen og elven. Veien snirkler seg gjennom vingårder, og så langt øyet ser er det myke åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Vi besøker San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer blant vinmarkene i Rio Torto-dalen. I Sao Joao da Pesqueira beundrer vi hovedtorget, kapellet og de pittoreske, hvite husene. Det blir også et stopp på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen. Retur til skipet som venter i Folgosa. 
Om ettermiddagen fortsetter seilasen nedover elven og fra soldekket kan vi beundre utsikten mot de frodige dalsidene. I løpet av kvelden kommer vi til Leverinho, hvor vi ligger i ro til neste dag. Kveldens underholdning er portugisisk folklore.

Dag 6
Leverinho – Porto – Oslo

Grytidlig om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi nyter en god frokost før vi ved nitiden er tilbake i Porto og må si farvel til skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Utfuktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Kjøper du utfluktene om bord riskerer du at noen av turene kan være utsolgt. 

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkePris om bord
1PortoPorto by NightEUR 29
2PortoByrundtur med portvinsmakingEUR 54
3RéugaVila Réal og Solar de MateusEUR 62
4Barca d’AlvaSalamanca inkludert lunsjEUR 92
5FerradosaBusstur gjennom vindistriktetEUR54
6Porto  

MS Gil Eanes 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2015
Lengde: 75 m
Passasjerer: 132
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i fellesområdene. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har små vinduer som ikke kan åpnes.
Pris
Hoveddekkkr 15 480
Midtdekk (fransk balkong)kr 16 980
Øvre dekk (fransk balkong)kr 17 490
Suite øvre dekk akter med privat balkongkr 19 390
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar* hoveddekkkr 18 980
Enkeltlugar* midtdekkkr 20 480
*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan brukes som enkeltlugar)

Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2 200
 
Alt dette er inkludert: 
 • Fly Oslo–Porto t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Underholdning om bord
 • Wi-Fi om bord
 • Engelsktalende lokalguider og hodetelefoner på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.