Høydepunkter langs Douro - elvecruise fra-til Porto. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Porto
 • Gyldig fra
  19-07-2019
 • Gyldig til
  24-07-2019
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.950,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Douro smyger seg gjennom den frodige Dourodalen, omgitt av vinmarker og små sjarmerende landsbyer. Vi seiler fra Porto, som ligger der elven ender ved Atlanterhavskysten, og helt til grensen mot Spania. Underveis kan du bli med på utflukter til 1700-talls palasset Solar de Mateus, den spanske middelalderbyen Salamanca og vinsmaking på en quinta (vingård). Skipet tilhører det franske rederiet CroisiEurope, som er kjent for sitt gode kjøkken. Drikkevarer om bord er inkludert.

Høydepunkter:
 • Portvinsbyen Porto
 • Dourodalen, som står på UNESCOs verdensarvliste 
 • 1700-talls palasset Solar de Mateus
 • Middelalderbyen Salamanca i Spania
 • Drikkevarer om bord inkludert
 • Nytt, førsteklasses skip

Program

Dag 1 
Oslo – Porto

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi samles til en  velkomstdrink, etterfulgt av middag. Rederiet CroisiEurope er kjent for sitt gode, franske kjøkken, og vi sier som portugiserne; Bom apetite! 
Om kvelden tilbys det en busstur*, «Porto by Night», hvor du får oppleve stemningen i den vakkert opplyste byen. Fra kafeer og barer strømmer såre fadotoner ut i kveldsmørket. Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

Dag 2
Porto – Régua

Portugals nest største by har en strategisk beliggenhet ved utløpet av Douro, og kjennetegnes av fargerike husfasader, rød takstein, staselige broer og vakre bygninger. Byen ga navn til både Portugal og portvin, og var avreisehavn for tidligere tiders sjøfarere. I den gamle bydelen Ribeira, som står på UNESCOs verdensarvliste, kan du føle historiens sus. Etter frokost er det byrundtur*. Fra kaien i Vila Nova de Gaia kjører vi over Dom Luis I broen, som ble bygget på 1880-tallet av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av Gustave Eiffels elever. Vi ser Palacio da Bolsa (børsen) og San Fransisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene på rekke og rad langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt smaksprøver av den dyrebare «nektaren». Retur til skipet for lunsj. 
Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i den nordspanske provinsen Saro. Fra soldekket kan du beundre landskapet på begge sider av elven, hvor vinranker og oliventrær har klort seg fast i snart to tusen år. I løpet av ettermiddagen seiler vi gjennom slusen i Carrapatelo. Med sine 36 meter er dette den høyeste slusen i Vest-Europa. 
Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende ved kai til neste dag. Régua ligger postkortvakkert til med Serra do Marão-fjellene i bakgrunnen. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land.

Dag 3 
Régua – Vega de Terron

Etter frokost er det utflukt* til Vila Réal. Her besøker vi 1700-tallspalasset Solar de Mateus, kjent fra etiketten til Mateus­vinflaskene. Slottet og kapellet regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Det blir også tid til en spasertur i den vakre parken, hvor hovedbygningen speiler seg i en liten innsjø foran palasset og hagen ser ut som om den er klippet med neglesaks.
I mellomtiden forlater skipet Régua og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen i Pinhão.  Cruiset fortsetter gjennom vindistriktet. Her gror druerankene i terrasser oppover dalsidene. Det er bare å nyte skjønnheten. Hele Dourodalen er som en vakker, frodig hage. Etter slusene ved Valeira og Pocinho, kommer vi til den spanske grensebyen Vega de Terron. Kveldens underholdning har spansk tema.

Dag 4
Utflukt til Salamanca

I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt av kartagerne tre hundre år f.Kr, og tidens tann har gitt sandsteinsbygningene en vakker gyllen patina. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, men byen er også kjent for en rik ornamentert arkitektur i en blanding av romersk, arabisk og barokk stil. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Etter en byrundtur og lunsj på en lokal restaurant, er det tid til å oppleve byen på egen hånd. 
Vi returnerer til skipet som i løpet av dagen har forflyttet seg til den portugisiske byen Barca d’Alva. Cruiset fortsetter til Senhora da Ribeira, hvor vi ligger ved kai over natten. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.  

Dag 5
Senhora da Ribeira – Ferradosa – 
Leverinho

Om morgenen seiler vi til Ferradosa. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir optimale forhold for druedyrking. Etter frokost er det utflukt* med buss langs vinmarkene. Fra bussen får du et helt annet perspektiv over dalen og elven. Veien snirkler seg gjennom vingårder, og så langt øyet ser er det myke åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Vi besøker San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer blant vinmarkene i Rio Torto-dalen. I Sao Joao da Pesqueira beundrer vi hovedtorget,  kapellet og de pittoreske, hvite husene. Det blir også et stopp på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen. Retur til skipet som venter i Folgosa. 
Om ettermiddagen fortsetter seilasen nedover elven og fra soldekket kan vi beundre utsikten mot de frodige dalsidene. I løpet av kvelden kommer vi til Leverinho, hvor vi ligger i ro til neste dag. Kveldens underholdning er portugisisk folklore.

Dag 6
Leverinho – Porto – Oslo

Grytidlig om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi nyter en god frokost før vi ved nitiden er tilbake i Porto og må si farvel til skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utfluktene kan være utsolgt. 
Program utflukter
DagStedUtfluktspakke
1PortoPorto by Night
2PortoByrundtur
3RéugaVila Réal og Solar de Mateus
4Barca d’AlvaSalamanca
5FerradosaBussutflukt gjennom vindistriktet
6Porto 

MS Miguel Torga 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2017
Lengde: 80 m
Passasjerer: 132
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i fellesområdene. Atmosfæren om bord er uformell, men elegant. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger, som i de fleste lugarene kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har små vinduer som ikke kan åpnes.
Pris
Hoveddekkkr 14 950
Midtdekkkr 16 440
Øvre dekkkr 16 890
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.

Tillegg for enkeltlugar kr 3 500 (begrenset antall)

Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2 200
 
Alt dette er inkludert: 
 • Fly Oslo–Porto t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 727 pr. oktober 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Underholdning om bord
 • Gratis Wi-Fi om bord
 • Engelsktalende lokalguider og hodetelefoner på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2018.