Frodige Dourodalen, ­vinmarker og Salamanca. Elvecruise fra Porto
Utflukter og drikke inkludert. På forespørsel.

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Porto
 • Gyldig fra
  27-05-2019
 • Gyldig til
  03-06-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 22.990,-
Med elegante Douro Spirit seiler vi gjennom den UNESCO-vernede Dourodalen og besøker pittoreske byer som Lamego, Régua og Porto. Slapp av på soldekket, utforsk kulturelle høydepunkter og bli med på vinsmaking. I tillegg får du oppleve den gamle, spanske universitetsbyen Salamanca. Både drikkevarer om bord og alle utflukter er inkludert.
 
Høydepunkter:
 • Dourodalen, som står på 
 • UNESCOs verdensarvliste
 • Vinsmaking og lunsj på vingård 
 • Landsbyen Castelo Rodrigo
 • Middelalderbyen Salamanca i Spania 
 • 1700-talls palasset Solar de Mateus
 • Pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remèdios i Lamego
 • Portvinsbyen Porto
 • Drikke og utflukter inkludert

Program

Dag 1, mandag
Oslo – Porto – Bitetos

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia, på den andre siden av elven for gamlebyen i Porto. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort – bare noen få timer senere kommer vi til Bitetos, hvor vi blir liggende ved kai til neste dag.

Dag 2, tirsdag
Bitetos – Pinhão

Om morgenen fortsetter seilasen. Douro har sitt utspring i den nordspanske provinsen Saro, og er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya. I løpet av morgenen passerer vi ­Carrapatelo-­slusen, som med sine 36 meter er den høyeste i Vest-Europa. Fra soldekket kan du beundre landskapet på begge sider av elven, hvor vinranker og oliventrær har klort seg fast i snart to tusen år. 
Om formiddagen ønskes vi velkommen om bord med en drink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Deretter gjør  skipet et kort stopp i Foz do Távora, som er utgangspunkt for en utflukt med buss til vingården Quinta Avessada. Her spiser vi en nydelig lunsj og beundrer utsikten over vinmarkene. 
I mellomtiden seiler skipet til Pinhão, og vi kommer tilbake om bord igjen her om ettermiddagen. Ta gjerne en spasertur i Pinhão på egen hånd og besøk byens tog­stasjon som er vakkert dekorert med azulejos (blå-hvite keramikkfliser). Skipet ligger i ro for natten i Pinhão. Etter middag underholdes vi med et folkloreshow.

Dag 3, onsdag
Pinhão – Vega de Terron

Vi seiler videre gjennom det UNESCO-­vernede landskapet hvor druerankene vokser i terrasser oppover dalsidene. Hele Dourodalen er som en vakker, frodig hage – det er bare å nyte skjønnheten. Vi passerer slusene ved Valeira og Pocinho før vi legger til kai i den spanske grensebyen Vega de Terron. Etter lunsj blir vi med på en utflukt til Castelo Rodrigo. Den lille portugisiske byen ligger nær grensen til Spania og ruinene av slottet som har gitt  byen sitt navn, vitner om århundrer med turbulent historie. 
Om kvelden inviterer kapteinen på festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Vega de Terron over natten.

Dag 4, torsdag
Utflukt til Salamanca

I dag er det heldagsutflukt til den spanske middelalderbyen Salamanca, som ble grunnlagt av kartagerne tre hundre år f.Kr. Spanias eldste universitet – grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, men byen er også kjent for en rik ornamentert arkitektur i en blanding av romersk, arabisk og barokk stil. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Høydepunktene på byvandringen er elegante Plaza Major, universitetet, Casa de las Conchas (skjellhuset), den gamle og nye katedralen og den romerske broen – Puente Romano. Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant og får oppleve et forrykende flamencoshow. 
Retur til skipet som har forflyttet seg til Barca d’Alva. Kveldens middag er tradisjonell portugisisk grillmat.

Dag 5, fredag
Barca d’Alva – Régua

Om morgenen begynner vi seilasen tilbake nedover elven. Fra soldekket kan du beundre utsikten mot de frodige dalsidene. Etter lunsj gjør vi nok et kort stopp i Foz do Távora. Denne gangen går utflukten til Quinta do Seixo. Vi er nå i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir optimale forhold for druedyrking. Veien snirkler seg gjennom vinmarkene, og så langt øyet ser er det myke åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. På Quinta do Seixo får vi smake på den lokale produksjonen av portvin. Deretter fortsetter bussturen til Lamego, hvor vi skal besøke pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remèdios. Den vakre kirken ble påbegynt i 1780, og besøkes av pilegrimer fra hele landet. Det er bygget en monumental trapp med 686 trinn opp til helligdommen. Trappen er i barokkstil og delt i flere nivåer med terrasser utsmykket med kapeller, statuer, fontener og obelisker. 
Skipet venter på oss i Régua. Her blir vi liggende ved kai til neste dag. 

Dag 6, lørdag
Régua – Porto

Etter frokost skal vi på utflukt til Vila Réal og 1700-tallspalasset Solar de Mateus. Palasset er kjent fra etiketten til Mateus­vinflaskene og regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Det blir også tid til en spasertur i den vakre parken, hvor hovedbygningen speiler seg i en liten innsjø foran palasset. 
Om ettermiddagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi er tilbake i Porto tidsnok til å se solnedgangen over elvemunningen der Douro renner ut i Atlanterhavet. De to siste nettene ligger skipet ved kai i Vila Nova de Gaia. I kveld er det en tradisjonell fadokonsert om bord.

Dag 7, søndag
Porto

Portugals nest største by har en strategisk beliggenhet ved utløpet av Douro, og kjennetegnes av fargerike husfasader, rød takstein, staselige broer og vakre bygninger. Byen ga navn til både Portugal og portvin, og var avreisehavn for tidligere tiders sjøfarere. Byrundturen etter frokost starter i den gamle bydelen Ribeira, som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser Palacio da Bolsa (børsen), San Fransisco-kirken – også kjent som Den gylne kirken, og Dom Luis I broen, som ble bygget på 1880-tallet av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av Gustave Eiffels elever. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene på rekke og rad langs elven. Vi skal besøke et av dem, og får selvsagt smake på vinen. 
Etter lunsj skal vi på utflukt til Guimarães, som var europeisk kulturhovedstad i 2012. Byen ligger ved foten av et gammelt slott og den UNESCO-vernede bykjernen består av smale gater og torg omkranset av bygninger fra middelalderen. Retur til skipet i Porto.

Dag 8, mandag
Porto – Oslo

Etter en god frokost sier vi farvel til skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.
Utlukter (inkludert)
 
DagStedInkluderte utflukter
1Porto 
2Foz TávornoLunsj på Quinta Avessada
3Vega de TerronUtflukt til Castelo Rodrigo
4Vega de TerronUtflukt til Salamanca med lunsj
5Foz TávornoVinsmaking på Quinta do Seixo
  Lamego
6RéguaVila Réal og Solar de Mateus
7PortoByrundtur i Porto
  Utflukt til Guimarães
8Porto 

MS Douro Spirit 4*+
Rederi: Regina River Cruises
Byggeår: 2011
Lengde: 78 m
Passasjerer: 122
Et moderne og elegant skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, lite  bibliotek, trimrom, massasje, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, fransk balkong og aircondition. Standard og deluxe dobbeltlugarene er cirka 15 m² og har to enkeltsenger som kan stå adskilt eller settes sammen til en dobbeltseng. De to enkeltlugarene helt  forut på midtdekk er litt mindre enn de andre enkeltlugarene, og vinduet (den franske balkongdøren) går ikke helt ned  til gulvet. Suiten på øvre dekk er cirka 24 m² og har en liten sittegruppe med sofa.
Pris
Deluxe, midtdekk akterutkr 22 990
Deluxe, midtdekk kr 23 920
Standard, øvre dekk akterutkr 24 840
Deluxe, øvre dekkkr 25 760
Suite, øvre dekkkr 30 340
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar, midtdekk akterutkr 22 990
 
Prisen inkluderer:
 • Fly  Oslo–Porto t/r med Lufthansa(fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 703 pr. august 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vann, kaffe/te og mineralvann til lunsj; vann, mineralvann, øl og vin til middag
 • Utflukter iht. program
 • Underholdning om bord (folkloreshow og fadokonsert)
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. august 2018.