Vakre Porto, Douro og Salamanca
Elvecruise på Douro fra Porto

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Porto
 • Gyldig fra
  04-08-2021
 • Gyldig til
  11-08-2021
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 21.390,-
Douro smyger seg gjennom den frodige Dourodalen, fra grensen mot Spania til utløpet ved havnebyen Porto. Fra skipets soldekk kan du nyte utsikten til det velpleide kulturlandskapet. Cruiset starter og slutter i Porto. Langs ruten venter mange hyggelige havner. Et av høydepunktene er den valgfrie utflukten til den spanske middelalderbyen Salamanca.

Noen høydepunkter
 • Portvinsbyen Porto
 • Dourodalen, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • 1700-talls palasset Solar de Mateus
 • Middelalderbyen Salamanca i Spania
 • Lamego med pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remèdios
 • Drikkevarer om bord inkludert

Program

Dag 1
Oslo – Porto

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi samles til et informasjonsmøte, etterfulgt av middag. Om kvelden kan vi bli med på en busstur*, «Porto by Night», og oppleve stemningen i den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Porto de to første nettene.

Dag 2
Porto

Portugals nest største by har en strategisk beliggenhet ved utløpet av Douro, og kjennetegnes av fargerike husfasader, rød takstein, staselige broer og vakre bygninger. Byen ga navn til både Portugal og portvin, og var avreisehavn for tidligere tiders sjøfarere. I den gamle bydelen Ribeira, som står på UNESCOs verdensarvliste, kan du føle historiens sus.
Etter frokost er det byrundtur*. Fra kaien i Vila Nova de Gaia kjører vi over Dom Luis I broen, som ble bygget på 1880-tallet av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av Gustave Eiffels elever. Vi ser Palacio da Bolsa (børsen) og San Fransisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene på rekke og rad langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt smaksprøver av den dyrebare «nektaren». Retur til skipet for lunsj.
Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Porto i ditt eget tempo. Om kvelden inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap, etterfulgt av middag og fadokonsert i salongen.

Dag 3
Porto – Régua

Dagen starter med en halvdagsutflukt* til Guimaraes – en historisk by grunnlagt på 800-tallet. Guimaraes har hatt en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal, og den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste.
I mellomtiden kaster skipet loss og seiler fra Porto til Leverinho, hvor de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Vi spiser lunsj mens cruiset fortsetter. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i den nordspanske provinsen Saro. Fra soldekket kan du beundre landskapet på begge sider av elven, hvor vinranker og oliventrær har klort seg fast i snart to tusen år. I løpet av ettermiddagen seiler vi gjennom slusen i Carrapatelo. Med sine 36 meter er dette den høyeste slusen i Vest-Europa. Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende ved kai til neste dag. Régua har en postkortvakker beliggenhet med Serra do Marão-fjellene i bakgrunnen. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land.

Dag 4
Régua – Vega de Terron

Etter frokost er det utflukt* til Vila Réal. Her besøker vi 1700-tallspalasset Solar de Mateus, kjent fra etiketten til Mateus­vinflaskene. Slottet og kapellet regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Det blir også tid til en spasertur i den vakre parken, hvor hovedbygningen speiler seg i en liten innsjø foran palasset.
Vi møter skipet igjen i Pinhão, og cruiset fortsetter gjennom vindistriktet. Hele Dourodalen er som en vakker, frodig hage, hvor druerankene gror i terrasser oppover dalsidene. Etter at vi har passert slusene ved Valeira og Pocinho, kommer vi til den spanske grensebyen Vega de Terron. Om kvelden blir vi underholdt av et feiende flott flamencoshow.

Dag 5
Utflukt til Salamanca

I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt av kartagerne tre hundre år f.Kr, og tidens tann har gitt sandsteinsbygningene en vakker gyllen patina. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, men byen er også kjent for en rik ornamentert arkitektur i en blanding av romersk, arabisk og barokk stil. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Etter en byrundtur og lunsj på en lokal restaurant, er det tid til å oppleve byen på egen hånd. Retur til skipet som i løpet av dagen har forflyttet seg til den portugisiske grensebyen Barca d’Alva. Her blir vi liggende ved kai over natten.

Dag 6
Barca d’Alva – Ferradosa – Pinhão

Tidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake nedover elven. Fra soldekket kan du beundre utsikten til de frodige dalsidene. Vi skal gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi kommer til Ferradosa midt på dagen. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir optimale forhold for druedyrking. Etter lunsj er det utflukt* med buss gjennom vinmarkene. Fra bussen får du et annet perspektiv over dalen og elven. Veien snirkler seg gjennom vingårder og så langt øyet ser er det bølgende åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Underveis blir det et stopp på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.
I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Ta en spasertur i Pinhão på egen hånd før middag og besøk byens togstasjon som er vakkert dekorert med azulejos – blå-hvite keramikkfliser typisk for Portugal. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 7
Pinhão – Porto

Om morgenen er det utflukt* med buss til Lamego og pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remèdios. Den vakre kirken får årlig besøk av tusenvis av pilegrimer, som klatrer opp de 686 trinnene for å be om hjelp til alle slags lidelser. Retur til skipet som venter i Régua. Mens vi spiser lunsj legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi passerer flere store sluser før vi er tilbake i Porto sent om kvelden. Kveldens underholdning er portugisisk folklore.

Dag 8
Porto – Oslo

Etter en god frokost tar vi farvel og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av syv utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Utfluktene gjennomføres med lokale engelsktalende guider, men Vista Travels reiseleder er med og oversetter for de som ønsker det. Utfluktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Foretrekker du å kjøpe utfluktene om bord risikerer du at noen av turene kan være utsolgt.

Program utflukter
Dag
Sted
Utfluktspakke
1PortoPorto by night
2PortoByrundtur med portvinsmaking
3PortoGuimaraes
4RéguaVila Réal og Solar de Mateus-palasset
5Barca d'AlvaSalamanca inkludert lunsj
6FerradosaBussutflukt gjennom vindistriktet
7PinhãoLamego
8Porto 

MS Gil Eanes 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2015
Lengde: 75 m
Passasjerer: 132
 
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i fellesområdene. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har små vinduer som ikke kan åpnes.

Priser 
Hoveddekkkr 21 390
Midtdekk (fransk balkong):kr 23 190
Øvre dekk (fransk balkong)kr 23 590
Pris per person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugarfra pris:kr 26 690
Pris pr. person. *Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan brukes som enkeltlugar)

Utfluktspakke (syv utflukter): kr 3100

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Alt dette er inkludert: 
 • Fly Oslo–Porto t/r (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Wi-Fi om bord
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Utfluktspakke (syv utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.
Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020. 


Her kan du se en video om elvecruiset: