Skip to main content

Vårcruise på Donau med førsteklasseskipet MS Viva Two 5*

Bli med på et standsmessig vårcruise på «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi noen av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske Wachaudalen (UNESCO) og historiske byer som Krems, Linz og Esztergom. Vårt skip er det splitter nye femstjerners skipet Viva Two. Med sitt all inclusive konsept blir opplevelsen førsteklasses.

Høydepunkter:

 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Katedralen i Esztergom
 • Kulturlandskapet i Wachaudalen (UNESCO)
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Krems (UNESCO)
 • Helt nytt femstjerners skip med all inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Wien. Videre med buss til sentrum hvor vi får en byrundtur med buss og til fots. Vi får så litt tid på egenhånd i Wien og det anbefales et besøk på en av byens mange kafeer. Utpå ettermiddagen kjører vi til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden hygger vi oss med vår første middag om bord og musikalsk underholdning i salongen. Skipet kaster loss ved 22.00 tiden og seilingen begynner.

 • Dag 2: Esztergom – Budapest

  I dag får du god anledning til å gjøre deg kjent med skipet og dets fasiliteter mens vi seiler på Donau. MS Viva Two er et helt nytt 5* skip, sjøsatt i 2023, og markerer på mange måter den nye generasjonen av elvecruiseskip med sine fremtidsrettede miljøvennlige løsninger. På formiddagen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergomkatedralen fra 1856. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri som er malt på ett kanvasstykke. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder.  Skipet seiler videre ved middagstid. Litt senere starter innseilingen mot Budapest og denne er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger vakkert opplyst langs elven.

  Esztergom – Budapest
 • Dag 3: Budapest

  Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil.  Bydelen Buda på den andre siden av elven er mer kupert. Her ligger Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Retur til skipet for lunsj. Litt før middag fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad

  Budapest
 • Dag 4: Bratislava

  Midt på dagen ankommer vi Bratislava, Slovakias hovedstad. Skipet ligger i gangavstand fra sentrum og de største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad.  Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. I Bratislavas historiske bykjerne kan du se den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. En tur opp til Bratislavsky Hrad for å beundre utsikten, anbefales. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Bratislava
 • Dag 5: Krems

  Tidlig formiddag anløper vi Krems, hvis gamleby er listet av UNESCO. Byen regnes som en av de eldste i Østerrike og ble først nevnt som Chremisa så tidlig som i 995, men historien strekker seg betydelig lenger tilbake da man har funnet graver som er mer enn 27 000 år gamle.  Byens lange historie er tett sammenvevd med Donau og det er mye å oppdage på en spasertur gjennom Krems - det være seg de mange kirkene fra forskjellige tidsepoker, eller de trange, brosteinsbelagte gatene og pittoreske torg med sine historiske bygninger, statuer og små monumenter.  Skipet seiler videre i 17.00-tiden og vi fortsetter seilasen i området kalt Wachaudalen. Området, som strekker seg de 30 kilometerne fra Krems til Melk, står på UNESCOs verdensarvliste og er regnet som Østerrikes beste vindistrikt og fruktdyrkningsområde. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre.

  Krems
 • Dag 6: Linz

  Ved frokosttider kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger den store plassen Hauptplatz, med en imponerende tyve meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723, og omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger. I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott). Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Linz
 • Dag 7: Engelhartszell

  I løpet av natten har vi anløpt Engelhartszell, en liten markedsby med rundt 900 innbyggere. Engelhartszell er kjent for Østerrikes eneste trappistkloster, Stift Engelszell. Det ble grunnlagt på 1200-tallet som et cistercienserkloster og ble drevet som sådan frem til 1700-tallet. Det var først i 1925 at trappistene inntok klosteret igjen. Den imponerende kirken er en av de vakreste rokokkokirkene i Østerrike. Et besøk til det tilhørende klosterbryggeriet, klosterbutikken og klosterområdet anbefales.  I bydelen Oberranna ligger "Römerburgus", som er en cirka 1700 år gammel romersk grensepost. Den regnes som den best bevarte bygningen fra romertiden i denne delen av Østerrike. Ved lunsjtider vinker vi farvel til Engelhartszell og seiler ned Donau igjen. Etter cirka 15 kilometer seiler vi gjennom det naturskjønne området ved Schlögener Schlinge der elven gjør en krapp u-sving.

  Engelhartszell
 • Dag 8: Wien – Oslo

  Tidlig om morgenen anløper vi Wien. Etter en god frokost sjekker vi ut av skipet og kjører med buss til Lufthavnen i Wien. Direktefly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-Inclusive

All-Inclusive konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips til skipets mannskap
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisoversikt

Emerald Deck (hoveddekk) kr 18 980
Ruby Deck (midtdekk / fransk balkong) kr 22 980
Diamond Deck (øvre dekk / fransk balkong)    kr 24 980
Suite*, øvre dekk (kun på forespørsel) kr 29 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar**, nedre dekk kr 25 980
Enkeltlugar**, midtdekk kr 28 980


*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Merk: oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart. Disse kan legges til i bestillingen på et senere tidspunkt.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Wien t/r med Austrian Airlines (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset. 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart)
- Personlig behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
05.05.2023OsloVårcruise på Donau med førsteklasseskipet MS Viva Two 5*
Reiseledere: Rose Zavodny
8 dager718 980,-Bestill

Skip

MS Viva Two
MS Viva Two er et helt nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemme...