Tre vakre hovedsteder langs Donau - med førsteklasses skip

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  06-09-2020
 • Gyldig til
  13-09-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.990,-
Vi seiler på Donau, Europas nest lengste elv, og besøker tre av hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får vi oppleve det idylliske og UNESCO-vernede kulturlandskapet i Wachaudalen. Det er mulighet for mange interessante utflukter, blant annet til Dürnstein, Szentendre, Schloss Hof og benediktinerklosteret i Melk. 

Høydepunkter:
 • Keiserbyen Wien 
 • Kulturlandskapet Wachaudalen (UNESCO)
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Benediktinerklosteret i Melk

Program

Dag 1
Oslo – München – Passau

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre-elver- byen). Den gamle bydelen består av gotisk og barokk arkitektur, og her ligger St. Stephan-katedralen, kjent for å ha Europas største kirkeorgel. Vi kan sjekke inn fra kl. 16.00. To timer senere kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. 

Dag 2
Wachaudalen

Vi seiler gjennom Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er Østerrikes beste vindistrikt. Dette er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Fra soldekket har vi utsikt mot gamle slott, små byer og vinmarker. Etter lunsj gjør skipet et kort stopp i Spitz, som er utgangspunktet for to utflukter, som kan forhåndsbestilles. Den ene går med buss til Dürnstein, hvor det er en times guidet byvandring etterfulgt av vinsmaking. Dürnstein er en sjarmerende liten by med smale brosteinsgater omkranset av historiske bygninger. Når man rusler gjennom byporten, Kremser Tor, er det nesten som å forlate dette århundre og bevege seg bakover i tiden. Nær elven ligger klosteret Stift Dürnstein, bygget på 1400–1700-tallet i gotisk og barokk stil. Det blå-hvite kirketårnet til klosteret er byens landemerke. Deretter kjører bussen til Krems, hvor det også blir en byvandring, samt tid til å rusle en tur på egen hånd. Den andre utflukten begynner også med buss til Dürnstein og byvandring. Etterpå fortsetter bussen til benediktinerklosteret Göttweig, som siden 2001 har stått på UNESCOs verdensarvliste.
I mellomtiden har skipet seilt til Krems, hvor de som har vært på utflukt kommer om bord igjen tidsnok til middag. Cruiset fortsetter om kvelden. 

Dag 3
Budapest

Vi tilbringer en avslappende formiddag om bord før vi ved lunsjtid ankommer Budapest, Ungarns hovedstad. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens flotte byggverk og severdigheter ligger langs elven. Om ettermiddagen er det byrundtur* med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ser vi Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. På den andre siden av elven ligger bydelen Buda, med Mattias-kirken og Fiskerbastionen hvor vi beundrer den storslåtte utsikt over byen. Om kvelden er det folkloreshow om bord med tradisjonell ungarsk musikk og dans, etterfulgt av et kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 4
Budapest

Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. 
Etter lunsj er det valgfri utflukt til området som kalles Donaukneet, nær grensen mot Slovakia. Første stopp er den lille, pittoreske byen Szentendre – et av Ungarns mest populære turistdestinasjoner. Her blir det mulighet for å rusle en tur på egen hånd i de hyggelige gågatene med mange små butikker og kafeer. Videre til Visegrad, kjent for ruinene av et kongelig slott og citadell fra 1200-tallet. Siste stopp er Esztergom, tidligere Ungarns hovedstad i to hundre år fra 1000-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her og utflukten avsluttes med besøk i den imponerende Esztergomkatedralen. 
Skipet seiler fra Budapest ved 14-tiden og gjør et kort stopp i Esztergom for å ta om bord de som har vært på utflukt. Vi seiler videre gjennom natten – mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 5
Bratislava

I dag besøker vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Den guidete byvandringen* om morgenen omfatter byens største severdigheter. Vi spaserer gjennom den historiske bykjernen og ser den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. 
Etter lunsj kan du oppleve Bratislava på egen hånd. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad anbefales. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Schloss Hof i Østerrike. Slottet ble bygget i 1720, og var opprinnelig landstedet til prins Eugene av Savoia. Slottet er spesielt kjent for sin vakre hage med store fontener. 
Om ettermiddagen seiler skipet fra Bratislava til Hainburg, hvor de som har vært på utflukt til Schloss Hof kommer om bord igjen. Nær midnatt ankommer vi Østerrikes hovedstad, Wien, og legger til kai i en forstad like utenfor sentrum.

Dag 6 
Wien

Wien er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots mot Stefansdomen. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Wien på egen hånd, alternativt bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Skipet seiler videre sent om kvelden.

Dag 7
Melk (Emmersdorf)

Om morgenen kommer vi til Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret, Stift Melk, som troner på en høyde over elven. Avhengig av kaiplass legger skipet til kai rett nedenfor klosteret, eller i Emmersdorf på den andre siden av elven. Det tilbys en valgfri utflukt til klosteret, hvor du får se marmorhallen, klosterkirken, biblioteket med takmalerier av Paul Troger og den vakre klosterhagen. Klokken 13.00 legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I kveld inviteres vi på en avskjedscocktail i salongen, etterfulgt av kapteinens festmiddag.

Dag 8
Passau – München – Oslo

Tidlig om morgenen er vi tilbake i Passau. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører til flyplassen i München. Direktefly til Oslo.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det.
Ønsker du å delta på én av de to valgfrie utfluktene på dag 2 må denne forhåndsbestilles. Resten av de valgfrie utfluktene kjøpes og betales om bord. 
Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene. 

Program utflukter:
Dag  StedUtfluktspakkeValgfrie utflukterPris om bord
1Passau   
2Spitz Dürnstein med vinsmaking*Kan kun forhåndsbestilles
   Dürnstein og Stift Göttweig*Kan kun forhåndsbestilles
3BudapestByrundtur EUR 29
4Budapest DonaukneetEUR 42
5BratislavaByvandring EUR 14
   Schloss HofEUR 52
6WienByrundtur EUR 32
   SchönbrunnEUR 32
7Melk Stift MelkEUR 39
8Passau   
* Du kan kun velge én av de to utfluktene på dag 2
MS Amadeus Classic 4*+
Rederi: Lüftner Cruises
Byggeår: 2001, renovert i 2013
Lengde: 110 m
Passasjerer: 144
 
Fasilitetene inkluderer resepsjon, restaurant og salong med bar. Stort soldekk med et lite basseng. Alle lugarene er 15 m2 og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Det er to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong. Lugarene på hoveddekk har et smalt vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes.

Pris
Haydn/hoveddekk, akterutkr 14 990
Haydn/hoveddekkkr 16 350
Strauss/midtdekk (fransk balkong)kr 19 550
Mozart/øvre dekk (fransk balkong)kr 20 990
Per person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 20 580
Enkeltlugar *, midtdekkkr 28 670
*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan brukes som enkeltlugar)

Utfluktspakke (tre utflukter): kr 690
Utflukt dag 2 - velg mellom: 
 • Dürnstein med vinsmaking: kr 490  eller
 • Dürnstein og Stift Göttweig: kr 490
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–München t/r 
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Hodetelefoner på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utflukter
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 • Utflukter
 • Utfluktene på dag 2 og utfluktspakken kan kun bestilles før avreise. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles om bord. Man kan kun velge én av utfluktene på dag 2.
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er 5–7 euro pr. person pr. dag til besetningen, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.
Her kan du se en offisiell video om elvecruiset (med søsterskipet MS Amadeus Rhapsody):