Skip to main content

Syv land og fem hovedsteder langs Donau. Fra Wien til Bucuresti med førsteklasses skip

Opplev livet langs Donau – Øst-Europas livsnerve om bord i et førsteklasses skip. I løpet av elleve begivenhetsrike dager seiler vi igjennom syv land, og besøker fem vakre hovedsteder som har vokst frem ved den mektige elven. Donau er selve dronningen blant Europas elver, og har bragt liv, handel, oppdagelser og kultur med seg fra utspringet i Schwarzwald til den ender i Svartehavet. Vi starter i staselige Wien og ender i Bucuresti. Underveis står kulturelle og historiske høydepunkt i kø, omkranset av skiftende og vakker natur. Med et stort antall spennende utflukter er man sikret uforglemmelige opplevelser.

Høydepunkter:

 • Fem interessante hovedsteder
 • Keiserbyen Wien
 • Budapest med sine monumentale bygninger
 • Det overdådige parlamentspalasset i Bucuresti
 • Den imponerende Jernporten
 • Sjarmerende Bratislava
 • Universitetsbyen Novi Sad
 • Beograd – den hvite byen
 • Livet langs Donau


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi direkte til Østerrikes hovedstad Wien. Busstransport til skipet som ligger ved kai litt utenfor sentrum. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

 • Dag 2: Wien

  Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Wiener Ringstrasse som omkranser den historiske bykjernen. Vi starter med et stopp ved det berømte Hundertwasserhaus. Videre på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Den spanske rideskolen og Hofburgpalasset til Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt i gågatene i sentrum på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kan du utforske byen i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens mange kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet.
  Etter middag tilbys det en valgfri utflukt for å oppleve en Wienerkonsert med musikk av Strauss og Mozart. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Wien
 • Dag 3: Bratislava

  I dag våkner vi opp i Slovakias hovedstad Bratislava. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre.
  Byvandringen* etter frokost inkluderer både de historiske og moderne landemerker, deriblant St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. Vi spaserer fra den gamle byporten, Michaelsporten, gjennom den historiske bykjernen, forbi nasjonalteateret, skulpturer, fontener og små torg. Ettermiddagen er til fri disposisjon og du har god tid til å rusle rundt og utforske Bratislava på egen hånd. Det arrangeres vinsmaking om bord før vi går til middag. Om kvelden fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Bratislava
 • Dag 4: Budapest

  Om formiddagen nyter vi seilasen på Donau. Vi passerer gjennom Donau-kneet med utsikt til den imponerende basilikaen i Esztergom og ruinene av festningen i Visegrad, før vi legger til kai i vakre Budapest etter lunsj. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotteste byggverk ligger langs elven.
  Donau deler Ungarns hovedstad i to deler. På østsiden, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert. Her ligger mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Disse får vi se på ettermiddagens byrundtur* og vi får også høre litt om byens interessante historie. Resten av ettermiddagen på egenhånd og det blir underholdning i salongen i løpet av kvelden. Ta gjerne en tur i land og opplev nattelivet i byen.

  Budapest
 • Dag 5: Budapest

  I dag har du mulighet til å bli bedre kjent med byen på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en bra by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Vanligvis ligger skipet i gangavstand fra gågaten Váci utca og i enden av den finner du den store markedshallen Nagycsarnok, Budapests største innendørs matmarked. Selve markedshallen er bygget i Jugendstil og stod klart i mars 1897. Mest imponerende er kanskje det store utvalget av ungarsk mat og vin man finner i hallen. Alternativt tilbys en valgfri utflukt til Grottehospitalet. Under Buda-slottet finnes en av byens mest fascinerende og unike severdigheter. Under andre verdenskrig ble hulegangene under slottet først brukt som tilfluktsrom og senere som et sykehus i de bombesikre hulene. Under revolusjonen på 1950-tallet ble sykehuset igjen tatt i bruk, og er i dag et museum hvor man kan se møbler, instrumenter og en rekke voksfigurer.
  Etter middag kaster skipet loss for å fortsette seilasen på Donau, akkompagnert av de vakkert opplyste monumentale bygningene i byen.

  Budapest
 • Dag 6: Vukovar

  Igjen har du en hel formiddag til å nyte seilasen på Donau, aller best fra soldekket, før vi ved lunsj-tider ankommer Vukovar i Kroatia. Vukovar ligger ved den serbisk-kroatiske grensen, der den lille bielven Vuka renner ut i Donau, og er Kroatias største elvehavneby. Under Balkankrigen ble Vukovar beleiret og beskutt av serbiske styrker i 87 døgn. Byen var nærmest helt ødelagt da den til slutt ble invadert i november 1991, og har derfor fått kallenavnet «heltenes by». På byvandringen* ser vi spor etter krigen, men også noen historiske bygninger fra tiden da Vukovar var del av det habsburgske riket. Det blir litt tid på egenhånd før vi returnerer til skipet. Utpå kvelden seiler vi videre.

  Vukovar
 • Dag 7: Novi Sad

  I løpet av natten har vi kommet til Novi Sad som er den nest største byen i Serbia og det kulturelle og historiske sentrum i Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig universitetsby med mange parker og et stort antall hyggelige butikker, kafeer og restauranter. Byen var under Det østerriksk-ungarske riket noe som spesielt er synlig både i byens arkitektur og kultur. Vi skal på byvandring* og spaserer forbi markedet før vi fortsetter gjennom byens historiske sentrum og opp til byens mest dominerende byggverk – Petrovaradin-festningen, den største i sitt slag i Europa i det 17 århundre. Retur til skipet for lunsj.
  Etter lunsj er det mulig å bli med på en valgfri utflukt, som tar deg med til Fruska Gora fjellet hvor det imponerende Krusedol klosteret ligger. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500 tallet, og er gravplass for kjente personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Videre stopper vi i den lille byen Sremski Karlovci, som med sine 9000 innbyggere er et viktig senter for regionens vinproduksjon. Her skal vi besøke familien Zivanovic som er kjent for produksjon av Bermet-vin, som ble servert ved habsburgernes og den russiske zars hoff. I den store hagen vil våre verter servere flere forskjellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelagde honning. Det vil også bli besøk i vinkjellerne, samt honningmuseet.
  Skipet seiler videre ved midnatt.

  Novi Sad
 • Dag 8: Beograd

  Beograd var hovedstad i tidligere Jugoslavia, men er i dag hovedstad i republikken Serbia. Byen ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by. Etter frokost skal vi på byrundtur* med buss og til fots. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus-kirken. Rundturen avsluttes med en spasertur gjennom gågaten Knez Mihajlova som er flankert med mange butikker og cafeer. Retur til skipet for lunsj, og om ettermiddagen er det mulig å oppleve byen på egen hånd. Middag om bord på skipet etterfulgt av et Serbisk folkloreshow.
  Skipet seiler videre sent på kvelden.

  Beograd
 • Dag 9: Jernporten

  I dag kommer vi til området langs Donau som kalles Jernporten, en over hundre kilometer lang kløft omgitt av vill og vakker natur. Her møter Balkanfjellene fjellkjeden Karpatene og vannmassene tvinges mellom nesten loddrette klipper. Denne strekningen var tidligere fryktet av sjøfolk på grunn av skarpe steiner og farlige strømmer, som gjorde det vanskelig å navigere fartøyene. I 1972 åpnet demningen Jernporten 1, den største demningen langs Donau, etterfulgt av demningen Jernporten 2 i 1984. Dette hydroelektriske anlegget, med et avansert system av sluser, er et av de største kraftverkene i Europa. Da Donau ble demmet opp resulterte det i at vannstanden vest for demningen økte med hele tretti meter og seilasen på elven ble trygg. Før vi kommer til slusene gjør skipet to stopp. Den første er i Golubac hvor det ligger en stor festning fra 1300-tallet. Det er cirka femten minutters gange fra skipet til festningen og er vel verdt en tur, sammen med reiselederen. Det blir også stopp i 1 ½ time i den lille byen Donji Milanovac før vi kommer til Jernporten i 16-tiden.
  I kveld inviterer kapteinen til festmiddag, musikk og dans i salongen.

  Jernporten
 • Dag 10: Vidin

  Vidin ligger på den bulgarske siden av Donau, er sentrum for landets skipsbyggeri. Etter frokost blir det byrundtur* til fots med lokalguide. Vi besøker blant annet middelalderfestningen Baba Vida fra det 13. århundre, som er landets best bevarte middelalderfort. Festningen ligger ved Donaus bredd og er beskyttet av en vanngrav. Den ble påbegynt allerede under det romerske riket og utvidet mange ganger, men den vesentligste delen av festningen ble oppført i løpet av middelalderen.
  Etter byrundturen er der tid på egen hånd før lunsjen inntas på skipet. Ettermiddagen er til fri disposisjon i Vidin. Skipet ligger til kai i gåavstand fra byens sentrum. Om du ønsker kan du delta på en valgfri utflukt til Belogradsjik, som ligger cirka 50 kilometer sør for Vadin. Dette området er kjent for sitt fascinerende landskap med vakre steinformasjoner.
  Ved middagstid starter skipet på cruisets siste etappe.

  Vidin
 • Dag 11: Turnu Maguerle – Bucuresti – Oslo

  Tidlig om morgenen har skipet anløpt elvehavnebyen Turnu Magurele. Vi forlater skipet etter frokost og setter oss i en buss som tar oss de 2 ½ timene til Bucuresti, Romanias hovedstad. I Bucuresti får vi en byrundtur, hvor vi får se hovedstadens største severdigheter, og høre litt om byens historie. Vi stopper blant annet utenfor det enorme palasset til tidligere president og diktator Ceausescu, også kalt folkets hus. Dette var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da det ble bygget, og kostet svimlende ti milliarder dollar. Etter byrundturen er det lunsj på egenhånd før vår innholdsrike reise på Donau ser sin slutt og vi kjører til lufthavnen for å fly tilbake til Norge. Ankomst Oslo sent om kvelden.

  Turnu Maguerle – Bucuresti – Oslo
 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisoversikt

Hoveddekk kr 18 980 
Midtdekk med fransk balkong kr 20 780
Øvre dekk med fransk balkong kr 21 980
Pris per person i delt dobbeltlugar    
Enkeltlugar* hoveddekk  kr 24 980
Enkeltlugar* midtdekk  kr 27 580
Suite (kun på forespørsel)  kr 23 480


* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Wien/Bucuresti-Oslo inkl. bagasje
- Flyskatter
- Transport lufthavn-skip t/r
- Havneavgifter og passasjerskatter
- 10 netters cruise i utvendig lugar
- Velkomst- og avskjedsdrink
- Helpensjon om bord bestående av frokost, lunsj, ettermiddagste, middag med te/kaffe, snacks
- Pensjonen starter med middag første dag og avsluttes med frokost siste dag
- Byrundtur i Bucuresti
- Levende musikk, underholdning og vinsmaking om bord
- Tips til besetningen om bord
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Utfluktspakke med syv utflukter. Kan forhåndsbestilles kr 1800
- Valgfrie utflukter
- Drikkevarer (drikkepakke kan kjøpes om bord)
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av syv utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert engelsktalende guide. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord. Hvis du venter med å kjøpe utflutkene til du er om bord, risikerer du at noen av utfluktene kan være er utsolgt. 
De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.
 

 Dag  Sted Utfluktspakke      Valgfrie utflukter
1 Wien    
2 Wien Byrundtur  
      Klassisk Wienerkonsert
3 Bratislava Byvandring  
4 Budapest Byrundtur  
5     Hospital in the Rock
6 Vukovar Byvandring  
7 Novi Sad Byvandring  
      Krushedol-klosteret
8 Beograd Byrundtur  
9 Jernporten    
10 Vidin Byvandring  
      Belogradsjik
11 Turnu Magurele     

Bildegalleri

Skip

MS River Governess
MS River Governess er et førsteklasses, moderne skip og utgjør en perfekt base for et innholdsrikt elvecruise på Donau. Fasilitetene om bord inkluderer resepsjon, liten salong/bibliotek, panoramasalon...