Syv land og fem hovedsteder langs Donau.
Fra Bucuresti til Wien med MS Der Kleine Prinz

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  09-04-2022
 • Gyldig til
  19-04-2022
 • Varighet
  11 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 18.980,-
Opplev livet langs Donau – Øst-Europas livsnerve. I løpet av elleve begivenhetsrike dager seiler vi igjennom syv land, og besøker fem flotte hovedsteder som har vokst frem langs den mektige elven. Vi starter i Bucuresti og ender i praktfulle Wien. Underveis står kulturelle og historiske høydepunkter i kø, omkranset av skiftende og vakker natur. Velkommen om bord på det hyggelige skipet MS Der Kleine Prinz.

Høydepunkter:
 • Bucuresti, Romanias hovedstad
 • Naturskjønne Jernporten
 • Beograd – den hvite byen
 • Landsbyfest i Jarak
 • Livet langs Donaus bredder
 • Budapest med sin vakre ­beliggenhet ved elven
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Keiserbyen Wien

Program

Dag 1, lørdag 09. apr
Oslo – Bucuresti – Turnu Magurele

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn grytidlig om morgenen. Vi flyr med Lufthansa til Frankfurt og derfra videre til Bucuresti. Etter ankomst drar vi rett ut på en byrundtur hvor vi får se noen av byens største severdigheter. Vi stopper utenfor det enorme palasset til tidligere president og diktator Ceausescu, også kalt folkets hus. Dette var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da det ble bygget. Videre ser vi Revolusjonsplassen, Nasjonalteateret og byens imponerende konserthus fra 1888. Deretter kjører vi til  elvehavnebyen Turnu Magurele, hvor MS Der Kleine Prinz venter. Kjøretiden er rundt to timer. Vi sjekker inn og møtes til velkomstdrink og middag. Seilasen starter kl. 20.00. 
 
Dag 2, søndag 10. april
Vidin 

Etter frokost blir vi presentert for kapteinen og hans mannskap, som skal ivareta oss på beste måte de neste dagene. Nyt en rolig formiddag om bord mens skipet seiler mot Bulgaria. Vi ankommer Vidin i 15-tiden, og går direkte på en guidet byvandring. Det blir blant annet besøk til Baba Vida-festningen som er byens største attraksjon, og den best bevarte middelalderfestningen i landet. 
Etterpå får man tid på egen hånd til å vandre rundt og se mer av den lille byen. Alternativt kan du delta på valgfri utflukt til Belogradchik som ligger vakkert til ved foten av Balkan fjellene. Stedet er kjent for sine flotte fjellformasjoner og mer enn to tusen år gamle festningsruiner. Etter middag seiler vi videre med kurs for land nummer tre, Serbia. 
 
Dag 3, mandag 11. april
Seilas på Donau – Jernporten 

Ingenting er så avslappende som en dag om bord. Nyt utsikten til det vakre landskapet fra soldekket. I løpet av formiddagen passerer vi den store slusen ved Djerdap kraftverk. I baren blir det vinsmaking hvor man kan prøve noen av skipets beste viner. Etter lunsj venter dagens store høydepunkt, den berømte Jernporten. Jernporten er en hundre kilometer lang kløft omgitt av vill og vakker natur, og er et av Europas mest imponerende juv. Denne strekningen var tidligere fryktet av sjøfolk på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer som gjorde det vanskelig å navigere. I 1972 åpnet et hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser. Donau ble demmet opp med en stor betongdemning, som medførte at vannstanden i dette området steg med hele tretti meter. 
  
Dag 4, tirsdag 12. april
Beograd 

Vi ankommer Beograd tidlig om morgenen. Serbias hovedstad ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier - det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by. 
Etter frokost er det byrundtur med buss. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St.Michaels katedralen, prinsesse Ljubicas palass og byens rådhus. Byrundturen slutter ved Hotel Majestic i sentrum. Her får vi servert en forfriskning før vi slippes løs på egen hånd. En times tid senere kjører vi til den lille landsbyen Jarak hvor vi er invitert på lunsj i en privat hage. Det serveres lokale spesialiteter, og de som vil kan smake det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser underholdes vi av musikere fra landsbyen. Tilbake om bord blir det serbisk folkedans og presentasjon av tradisjonelle strikkegensere etter middag.

Dag 5, onsdag 13. april
Novi Sad og Vukovar

Når vi våkner har skipet lagt til kai i Novi Sad, Serbias nest største by. Novi Sad er en livlig universitetsby med mange parker og et stort antall hyggelige butikker, kafeer og restauranter. En lokal guide tar oss med på byvandring og viser oss høydepunktene. Fra Novi Sad er det mulig å delta på utflukt til Krushedol klosteret i Fruska Gora fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine freskemalerier fra 1500-tallet, men også som gravplass for kjente personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. 
Vi seiler fra Novi Sad midt på dagen, og samme ettermiddag ankommer vi Vukovar – Kroatias største elvehavneby. Under balkankrigen ble byen beleiret og beskutt av serbiske styrker, og kalles av den grunn ofte Heltebyen. Da Vukovar til slutt ble invadert den 18. november 1991 var byen nærmest fullstendig ødelagt. Vår guidede vandring går gjennom sentrum, hvor man fortsatt kan se spor etter krigen. Cruiset fortsetter kl. 21.00 med kurs for Ungarn.

Dag 6, torsdag 14. april
Mohacs – utflukt til Pecs 

Mohacs er utgangspunkt for en utflukt til den sjarmerende byen Pecs, som var europeisk kulturhovedstad i 2010. På vår byvandring tar lokalguiden oss med til Szechenyi plassen, rådhuset og Lorant palasset. Vi skal også besøke den gamle Peter Paul katedralen hvor vi får oppleve en minikonsert med verker fra blant annet Bach. Før vi returnerer til skipet kan du gå litt på egen hånd langs den hyggelige Kaptalan gaten. Seilasen fortsetter etter lunsj.
 
Dag 7, fredag 15. april
Budapest
 
Tidlig om morgenen ankommer vi vakre Budapest. Opprinnelig var dette to byer, Buda og Pest på hver sin side av elven. Byrundturen starter etter frokost med de største severdighetene som Parlamanetsbygningen i nygotisk stil, St.Stefans basilikaen, operaen, Helteplassen og Fiskerbastionen. Det blir også en tur opp på Gellerthøyden hvor man kan beundre utsikten over byen og elven.  Resten av dagen kan du utforske den flotte hovedstaden i eget tempo. Om kvelden kan man delta på en valgfri utflukt hvor vi får se en spektakulær forestilling med Ungarns statlige folklore ensemble. Gruppen med 30 dansere og 15 musikere ble grunnlagt i 1951, og ansees som en av de beste i sitt slag i verden. Etter forestillingen blir det en kort byrundtur hvor man kan beskue den vakkert opplyste byen. Skipet ligger i Budapest over natten.
 
Dag 8, lørdag 16. april
Budapest 

Dagen i dag kan du legge opp helt etter eget ønske. Budapest har mye å by på og er hyggelig å vandre rundt i. Spør gjerne vår reiseleder om interessante steder eller severdigheter. Hva med å prøve et av byens mange termalbad? Det eldste badeanlegget, Szechenyibadet, har både utvendige og innvendige bassenger som holder 38 grader. Det finnes også en rekke kafeer, og Ungarn er viden kjent for sine lekre kaker. Alternativt kan du delta på to ulike valgfrie utflukter. Bli med til kunstnerbyen Szentendre, en sjarmerende liten by grunnlagt på 1600-tallet. Etter en guidet byvandring blir det tid til å rusle litt rundt på egen hånd. 
Seilasen fortsetter kl. 21.00. De flotteste byggverkene ligger langs elven, og det er verd å ta turen opp på dekk for å få med seg utseilingen.

Dag 9, søndag 17. april
Bratislava

Tilbring en rolig formiddag om bord. Vi passerer gjennom Gabcikovo slusen, den største slusen i øvre del av Donau før vi kommer til Bratislava ved 14.00-tiden. Etter ankomst blir vi med på en totimers rundtur med byens turisttog. Vi ser mange av attraksjonene i sentrum før vi tar turen opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Slottet ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter kjører vi tilbake til gamlebyen hvor det blir tid til å kikke litt rundt på egen hånd. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag. Vi spiser og hygger oss om bord, mens skipet fortsetter sin seilas mot et nytt land og en ny hovedstad. 

Dag 10, mandag 18. april
Wien 

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Wien, cruiset siste anløpshavn. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Videre til Belvedere palasset, hvor vi skal besøke den imponerende hagen. Neste stopp er gamlebyen. Her fortsetter rundturen til fots mot Stefansdomen. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Wien på egen hånd. Kanskje du vil besøke Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, eller bare slappe av i byen. Etter middag er det valgfri utflukt for å oppleve en praktfull Wiener­konsert med musikk av Johan Strauss og arier fra utvalgte Mozart-operaer. 
Skipet ligger ved kai i Wien over natten. 

Dag 11, tirsdag 19. april
Wien – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med Austrian Airlines direkte til Oslo lufthavn med ankomst tidlig ettermiddag.  
Program utflukter
DagStedInkluderte utflukterValgfrie utflukter
1BucurestiByrundtur i Bucuresti 
2VidinByvandringBelogradchik (€25)
3Jernporten  
4BeogradByrundtur 
  Lunsj i Jarnak 
5Novi SadByvandringKrushedol-klosteret (€26)
 VukovarByvandring 
6MohacsPecs 
7BudapestByrundturFolkloreforestilling (€50)
8Budapest Szentendre (€25)
   Lazar Lovas Puszta (€45)
9BratislavaByrundtur med minitog 
10WienByrundturKlassisk Wienerkonsert (€55)
    
11Wien  

MS Der Kleine Prinz 4*
Rederi: Quality Cruises
Byggeår: 1992, totalrenovert i 2017
Lengde: 93 m
Passasjerer: 86
Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesarealene, men med begrenset kapasitet.
Alle lugarene er utvendige med store vinduer som kan åpnes. Lugarene er romslige (16 m²) og har to enkeltsenger (som ikke kan settes sammen), TV, telefon, safe, hårtørrer og bad med dusj. 

Pris
Kategori D, hoveddekkkr 18 980
Kategori C, hoveddekkkr 19 680
Kategori B, øvre dekk*kr 19 980
Kategori A, øvre dekkkr 20 680  
Pris per person i del dobbeltlugar 
Enkeltlugar** - Kategori C, hoveddekk, kr 26 280
 
* Lugarer akterut på skipet hvor det kan forekomme noe maskinstøy.
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.
 
Drikkepakke kr 2 500
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Bucuresti/Wien–Oslo med Lufthansa og Austrian Airlines
 • Flyskatter (kr 825 pr. oktober 2021)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Ti netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstcocktail
 • Lunsj hos en familie i Jarak
 • Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
 • Vinsmaking
 • Levende musikk i salongen om kvelden
 • Stort utfluktsprogram med audioguide
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter. Disse kan kun bestilles og betales om bord
 • Drikkevarer. Mulig å kjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikke­pakke som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. Hvis det bor to personer i én lugar må begge kjøpe drikkepakken.
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2021.

Her kan du se en ofisiell video om skipet på reisen: