Sykkelcruise på Donau
Bratislava - Budapest - Wien.

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  12-09-2020
 • Gyldig til
  19-09-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.680,-

Opplev høydepunktene langs Donau fra sykkelsetet. Mens vi sykler – gjennom små landsbyer og gjennom naturskjønne områder, følger skipet etter og venter på oss i neste havn. Når kvelden kommer er det tid til å fordøye dagens inntrykk og hygge seg med middag og hyggelig selskap om bord. Et sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av opplevelser, aktivitet og avslapning.

Høydepunkter:
 • Besøk tre hovedsteder; Bratislava, Budapest og Wien
 • Naturskjønne Schlögener Schlinge 
 • Biskopbyen Esztergom
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Enkle sykkeletapper langs elven


Program
 
Dag 1, søndag 
Oslo – München – Passau
Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor MS Carissima venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.
Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles Dreiflüssestadt (tre-elver-byen). Den gamle bydelen består av gotisk og barokk arkitektur. Her ligger St. ­Stephan-katedralen, kjent for å ha Europas største kirkeorgel. Hvis vi har tid tar vi en liten spasertur i gamlebyen med reiselederen.
Før middag samles vi til en velkomstdrink og informasjonsmøte. Klokken 18.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort – bare to timer senere kommer vi til i Engelhartszell i Østerrike. Her blir vi liggende til neste dag.
 
Dag 2, mandag 
Engelhartszell – Aschach
Etter frokost er vi klar for første sykkeltur. Vi tar med oss matpakker fra skipet og sykler fra Engelhartszell, gjennom små landsbyer og det naturskjønne området ved Schlögener Schlinge, der elven gjør en krapp u-sving. Fra Schlögener-­utsiktspunktet får vi en fantastisk utsikt over landskapet. Skipet venter på oss i den lille byen Aschach, og om ettermiddagen fortsetter cruiset.
 
Dag 3, tirsdag 
Devin – Bratislava
Dagens sykkeltur starter i den slovakiske grensebyen Devin. Herfra sykler vi langs det tidligere Jernteppet og grenseelven Morava, en bielv til Donau. Etterhvert krysser vi elven og kommer til det kongelige slottet Hof i Østerrike, kjent for sine vakre terrasserte hager. Etter en pause går turen videre på sykkelveien mot Bratislava, Slovakias hovedstad.
Bratislava var tidligere en del av det habsburgske monarkiet fra 1500-tallet til slutten av første verdenskrig, og var ungarsk kroningsby i nesten tre hundre år.
I mellomtiden har skipet også kommet til Bratislava. Etter sykkelturen kan du bli med på en valgfri byrundtur i Bratislava med et lite turisttog gjennom den sjarmerende gamlebyen. Om kvelden seiler vi videre, til et nytt land og en ny hovedstad.
 
Dag 4, onsdag 
Budapest
Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av byens severdigheter og imponerende byggverk ligger langs elven. Budapest kalles ofte Donaus dronning, og med god grunn. På østsiden av elven, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på den andre siden av Donau, er mer kupert. Her ligger den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.
I dag er det hviledag for sykling. Opplev Budapest i ditt eget tempo, eller bli med på en valgfri byrundtur med buss. Om kvelden kan du bli med på en valgfri folkloreforestilling i land.
 
Dag 5, torsdag
Szentendre – Esztergom 
Vi seiler tilbake oppover elven til området som kalles Donaukneet, nær grensen mot Slovakia. Fra den lille, idylliske byen Szentendre, et av de mest populære turistmålene i Ungarn, sykler vi til Esztergom med   den imponerende Esztergomkatedralen – Ungarns største katolske kirke.
Cruiset fortsetter om kvelden med kurs for Wien.
 
Dag 6, fredag 
Wien
Midt på dagen legger vi til kai i Nussdorf (eller Korneuburg), en av forstedene til Wien. Det er ingen sykkeltur i dag. Benytt i stedet ettermiddagen til å oppleve Østerrikes keiserlige hovedstad på egen hånd eller på en valgfri byrundtur med buss. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Langs Ringstrasse ligger berømte arkitektoniske perler som Wiener Staatsoper og Rådhuset. Den gamle bydelen utforskes best til fots. Høydepunktet her er den vakre Stefanskatedralen, omgitt av gågater, butikker og kafeer. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Schönbrunn-palasset – den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, er også vel verdt et besøk.
Om kvelden kan du bli med på en valgfri utflukt for å oppleve en praktfull wienerkonsert på et av byens berømte slott. Skipet seiler videre i løpet av natten.
 
Dag 7, lørdag 
Wachaudalen
Den siste sykkeldagen er et av høydepunktene på turen. Vi skal sykle gjennom den naturskjønne og UNESCO-vernede Wachaudalen, forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner. Turen starter i Krems og etter en halvtimes tid kommer vi til Dürnstein. I sentrum av Dürnstein ser vi det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken – et av landemerkene i Wachaudalen. På en høyde bak byen ligger ruinene av slottet der engelske kong Richard Løvehjerte ble holdt fanget fra 1192–1193. Langs sykkelstien er det er flere hyggelige tavernaer og vi tar en pause på en av dem. Vi er nå i hjertet av vindistriktet, og de som ønsker kan bli med på valgfri vinsmaking i Weissenkirchen (ikke inkludert). Sykkelturen ender i Melk der det imponerende benediktinerklosteret, Stift Melk, troner majestetisk på en høyde over byen og elven. Klosteret regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Østerrike.
I kveld inviterer kapteinen på festmiddag før skipet legger ut på siste etappe av cruiset.
 
Dag 8, søndag 
Passau – München – Oslo
Om morgenen legger vi til kai i Passau, og etter frokost sier vi farvel til skipet. Busstransport til flyplassen i München og direktefly tilbake til Oslo.


Generell informasjon

Sykkeletapper
DagFra-tilDistanse
2Engelhartszell–Aschach 42 km
3Devin–Bratislava 43 km
5Donaukneet–Esztergom 43 km
7Krems–Melk37 km
Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er flatt og godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med de fra gruppen som ønsker å sykle samlet. Vil du å ta det med ro én av dagene, kan du seile med skipet til neste havn istedenfor å sykle.

Sykkel
Lette unisex tursykler (7 eller 21 gir) med liten sykkelveske. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å betale et tillegg for el-sykkel.

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkelhjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta små ferger over Donau. Fergebilletter er ikke inkludert. Ta med euro og ungarske forinter i små valører.

Ikke-syklist
Du velger selv om du vil være med på sykkelturene eller ikke. Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord i stedenfor å sykle. Vi gjør oppmerksom på at lunsjen som serveres om bord, når de fleste er på sykkeltur, er svært enkel.

MS Carissima 4*-
Rederi: Boat and Bike Tours
Byggeår: 1998, renovert i 2017
Lengde: 110 m
Passasjerer: 150
Restaurant, salong med bar, sauna,  innendørs boblebad og et lite basseng på soldekket (kun åpent juni–august).
Lugarene er på 14 m² og har bad med dusj eller badekar, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Det er to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har et smalt, høyt  vindu, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har stort vindu som kan åpnes.


Pris
Hoveddekkkr 15 680
Midtdekkkr 17 280
Øvre dekkkr 17 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 
Enkeltlugar, øvre dekkkr 28 950
 
Tillegg for el-sykkel (på forespørsel): kr 950
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–München t/r med ­Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsjpakke for syklistene eller enkel lunsj om bord for ikke-syklister)
 • Velkomstdrink
 • Leie av sykkel med 21 gir
 • Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Fergebilletter (1–3 euro pr. ferge)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

Valgfrie utflukter
Det tilbys valgfrie utflukter i Bratislava, Budapest og Wien. Disse kan kun bestilles og betales om bord. Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene. 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er fem til syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019