Operacruise på Donau. Fem land - fire hovedsteder. Fra Stavanger

 • Avreisested
  Stavanger Sola
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  12-05-2020
 • Gyldig til
  19-05-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.990,-
Bli med på en musikalsk reise fra Beograd til Wien, og besøk hele fem land – Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike. Utsikten fra vårt hyggelige skip, og opplevelsene i land, veksler fra kulturelle høydepunkter til vakre landskap og elegante hovedsteder. Med på turen er operasangerne Charlotte Fongen og Magne Fremmerlid. I løpet av cruiset vil de fortelle om sitt liv i operaverdenen, samt underholde med perler fra opera-, operette- og musikal-sjangeren. 
I Budapest får vi oppleve premieren på operaen Don Carlos av Giuseppe Verdi. I tillegg skal vi på klassisk konsert i både Budapest og Wien. 


Merk: utflukter, konserter og opera er inkludert.

Høydepunkter:
 • Operasangerne Charlotte Fongen og Magne Fremmerlid underholder om bord
 • Beograd – den hvite byen
 • Budapest med sine vakre ­bygniner langs elven
 • Konsert med Hungarian State Opera Orchestra i Budapest
 • Premieren på operaen Don Carlos i Budapest
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Keiserbyen Wien
 • Konsert på Kursalon i Wien


Program

Dag 1, tirsdag 12. mai
Fly fra Stavanger til Beograd 

Fly fra Sola til Oslo lufthavn hvor du møter Vista Travels reiseleder. Sammen flyr vi til Serbias hovedstad, Beograd. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Etter et velsmakende måltid tar vi turen til salongen for å oppleve lokal folkedans og et moteshow med fargerike serbiske strikkegensere. Skipet ligger ved kai i Beograd over natten.

Dag 2, onsdag 13. mai
Beograd og Novi Sad

Serbias hovedstad ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by. 
Etter frokost skal vi på byrundtur med buss. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus-­kirken. Det blir tid til en rusletur i sentrum på egen hånd før bussen kjører oss til den lille landsbyen Jarak. Her er vi invitert på lunsj i hagen til en av landsbyboerne. Vi får servert lokale spesialiteter og får  smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser blir vi underholdt av musikere fra landsbyen. Gode og mette fortsetter utflukten til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for historiske personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Fra Krushedol kjører vi til Novi Sad, Serbias nest største by, hvor vi får en byrundtur. Novi Sad er en historisk universitetsby – med mange parker, restauranter og butikker. 
I mellomtiden har skipet også kommet til Novi Sad, og vi er tilbake om bord ved 17-tiden. Seilasen fortsetter. Etter middag blir det musikalsk underholdning i salongen med Charlotte Fongen og Magne Fremmerlid.

Dag 3, torsdag 14. mai
Vukovar 

I løpet av natten ankommer vi Vukovar, Kroatias største elvehavneby. Under Kroatia­krigen ble byen beleiret og beskutt av serbiske styrker i 87 døgn, og har derfor fått tilnavnet Heltebyen. Da Vukovar til slutt ble invadert i november 1991, var store deler av byen ødelagt. Vår guidede byvandring går gjennom sentrum av Vukovar, hvor man fortsatt kan se spor etter krigen. 
Cruiset fortsetter ved lunsjtid. Om ettermiddagen kåserer Charlotte og Magne om sitt liv i operaverdenen. Etterpå er det vinsmaking i baren. Skipet krysser grensen til Ungarn i løpet av kvelden, og seiler videre gjennom natten.

Dag 4, fredag 15. mai
Budapest

Vi tilbringer en rolig formiddag om bord. Charlotte og Magne gir en introduksjon til operaen Don Carlos, som vi skal oppleve i morgen kveld. Etterpå går vi opp på dekk for å få med oss innseilingen til Budapest. Mange av de flotteste bygningene i den ungarske hovedstaden ligger langs elven. Om ettermiddagen skal vi på byrundtur. Vi ser de største attraksjonene, som Parlamentsbygningen i nygotisk stil, St. Stefans basilikaen, operaen, Helteplassen og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.
Om kvelden skal vi på konsert i Erkel teateret med Hungarian State Opera Orchestra, sangerne Klára Kolonits og Szabolcs Brickner og dirigenten Michel Tabachnik. Musikk av Claude Debussy og Benjamin Britten. Etter konserten kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 5, lørdag 16. mai
Budapest

Etter frokost tilbys det en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en populær og sjarmerende liten by grunnlagt på 1600-tallet. Etter en guidet byvandring kan du rusle en tur på egen hånd eller ta en pause på en av byens kafeer. Retur til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Klippehospitalet – opprinnelig et nødsykehus opprettet under andre verdenskrig. Hospitalet lå i store grotter og huler som strekker seg rundt ti kilometer innover i fjellet på Buda-siden. Under den kalde krigen ble hospitalet ytterligere befestet for å kunne tåle både kjemiske og kjernefysiske angrep. I våre dager er Klippehospitalet et museum med blant annet en permanent utstilling om beleiringen av Budapest under andre verdenskrig.  
De som ikke deltar på de valgfrie utfluktene kan legge opp dagen etter eget ønske. Spør gjerne reiselederen om steder eller severdigheter det er verdt å se. Kanskje frister det med et besøk til et av byens termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente og har både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 38 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. 
I kveld skal vi i operaen – nærmere bestemt premieren på Don Carlos av Giuseppe Verdi på Erkel teater. Libretto er basert på Friedrich von Schillers drama med samme navn. Don Carlos ble første gang oppført i Paris i 1867. Etter forestillingen returnerer vi til skipet, som seiler mot nye horisonter.

Dag 6, søndag 17, mai
Bratislava

Før vi ankommer Bratislava ved 16-tiden, gir Charlotte og Magne en introduksjon til konserten i Wien i morgen kveld. Etter ankomst skal vi på en rundtur med byens turisttog. Vi ser attraksjonene i sentrum, før turen fortsetter opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Slottet ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter spaserer vi tilbake til gamlebyen, og passerer torget, St. Martin katedralen, Nasjonalteateret, Rådhuset og den gamle byporten. 
I kveld inviterer kapteinen til festmiddag. Det er 17. mai i dag og det må vi jo feire selv om vi er på reisefot. Vi spiser og hygger oss i godt selskap, mens skipet fortsetter mot et nytt land og en ny hovedstad. Etter middag får vi nok en gang gleden av å høre Charlotte og Magne synge.

Dag 7, mandag 18. mai
Wien

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Wien, cruiset siste anløpshavn. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Videre til Belvedere palasset, hvor vi besøker den vakre hagen, før vi kjører til gamlebyen. Her fortsetter vi til fots mot Stefansdomen. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Wien på egen hånd, eller bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiser­familien. Etter middag skal vi til Kur­salon for å oppleve en praktfull Wiener­konsert med arier fra utvalgte Mozart-­operaer og musikk av Johan Strauss. 
Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 8, tirsdag 19. mai
Hjemreise

Etter frokost sier vi farvel til MS Der Kleine Prinz og kjører til flyplassen. Vår musikalske reise er over for denne gang, og vi flyr tilbake til Stavanger via Oslo.
Charlotte Fongen og Magne Fremmerlid
Operasangerne Charlotte Fongen og Magne Fremmerlid møttes på Den Norske Opera & Ballett for nitten år siden, og søt musikk oppsto. De siste årene har de gjort mange prosjekter sammen både i inn- og utland. Charlotte var ansatt på operaen noen år, men er nå freelancesanger, dirigent, coach og komponist. Magne var i solistensemblet på operaen i Oslo i tjue år, og gjorde der mer enn sytti ulike roller. Han er nå freelancer, men fullt opptatt med sangoppdrag i mange forskjellige sjangere. 
I løpet av cruiset vil de fortelle om opplevelser og et spennende liv i operaverdenen, samt underholde med perler fra opera-, operette- og musikalsjangeren. De vil også introdusere, og gi en innføring i programmet for operaen og konsertene i land.
Program utflukter
Dag
Sted
Inkluderte utflukter
Valgfrie utflukter
Pris*
1Beograd   
2BeogradByrundtur  
  Jarak og Krusehedol  
 Novi SadByrundtur  
3VukovarByvandring  
4BudapestByrundtur
Konsert i Erkel teater
  
5BudapestPremiere Don Carlos i Erkel teaterSzentendreEUR26
   KlippehospitaletEUR30
6BratislavaByrundtur med minitog  
7WienByrundturSchönbrunn-slottetEUR46
  Wienerkonsert i Kursalon  
8Wien   

* De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.

Priser
Kategori D*, hoveddekk, akterutkr 16 990
Kategori C, hoveddekkkr 18 580
Kategori B*, øvre dekk, akterutkr 17 990
Kategori A, øvre dekkkr 19 180
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar** kategori D hoveddekkkr 22 990
Enkeltlugar** kategori C hoveddekkkr 24 580
Enkeltlugar** kategori A øvre dekkkr 25 180

Fly fra andre byer i Norge på forespørsel.
* Det kan forekomme noe maskinstøy i lugarene som ligger akterut.
**Enkeltlugar (dobbeltlugar brukt som enkeltlugar). Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Drikkepakke: kr 1 500 (se beskrivelse nedenfor)

Prisen inkluderer:
 • Fly fra Stavenger til Beograd og fra Wien til Stavanger
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstcocktail
 • Festmiddag med aperitiff og mussernede vin (en flaske pr. fire gjester) 
 • Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
 • Vinsmaking
 • Levende musikk i salongen
 • Stort utfluktsprogram
 • Symfonikonsert på Erkel teater i Budapest
 • Don Carlos på Erkel teater i Budapest
 • Wienerkonsert på Kursalon i Wien
 • Engelsktalende guider og 
 • hode­telefoner på utfluktene
 • Kåserier og musikalsk underholdning om bord med Charlotte Fongen og Magne Fremmerlid
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikkepakke til kr 1500, som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. august 2019.


MS Der Kleine Prinz 4*
Rederi: Quality Cruises     
Byggeår: 1992, totalrenovert vinteren 2016–2017
Lengde: 93 m
Passasjerer: 86

Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesarealene, men med begrenset kapasitet.
Alle lugarene er utvendige med store vinduer som kan åpnes. Lugarene er romslige (16 m²) og har to enkeltsenger (som ikke kan settes sammen), TV, telefon, safe, hårtørrer og bad med dusj. 

Her kan du se en ofisiell video om skipet: