Skip to main content

Nyttårscruise på Donau - elvecruise fra Beograd til Wien

Seil inn i det nye året med det hyggelige elvecruiseskipet MS Der Kleine Prinz. Vi seiler på Donau gjennom fire land; Serbia, Ungarn, Slovakia og Østerrike, og besøker fire hovedsteder; Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Utsikten og opplevelsene veksler fra vakre kulturlandskap til interessante byer.

Høydepunkter:

 • Beograd – den hvite byen
 • Landsbylunsj i Jarak
 • Budapest – Donaus dronning
 • Gamlebyen i Bratislava 
 • Femretters nyttårsmiddag med musserende vin
 • Nyttårsfyverkeri over Bratislava slott
 • Elegante Wien 
 • Mulighet for nyttårskonsert med Wiener Hofburg-Orchester 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Beograd

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Serbias hovedstad, Beograd. Fra flyplassen er det buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.
  Før middag samles vi til en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Kvelden avsluttes i salongen med fargerik serbisk folkedans og moteshow med de spesielle serbiske ullgenserne med landskapsmotiv.

  Oslo – Beograd
 • Dag 2: Beograd, Jarak og Novi Sad

  Etter frokost skal vi på byrundtur i Serbias hovedstad. Vi besøker Kalemegdan-festningen før vi fortsetter med buss gjennom den gamle bydelen, forbi den ortodokse St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus kirken.  Etter litt tid på egen hånd i sentrum, kjører vi ut på landsbygden til den lille byen Jarak, hvor vi er invitert på lunsj hos en bonde. Det blir servert lokale spesialiteter og vin. I tillegg får vi smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser underholdes vi av musikere fra landsbyen.  Gode og mette fortsetter vi til Novi Sad, Serbias nest største by. Dette er en historisk universitetsby – full av liv og med mange parker, restauranter og butikker. I mellomtiden har skipet også kommet til Novi Sad. Etter en byrundtur i Novi Sad kommer vi tilbake om bord ved 17-tiden. Om kvelden hygger vi oss med levende musikk i salongen, mens skipet seiler videre.

  Beograd, Jarak og Novi Sad
 • Dag 3: Mohacs og Pecs

  Tidlig om morgenen krysser vi grensen til Ungarn, og ved ti-tiden legger vi til kai i Mohacs som er utgangspunkt for en heldagsutflukt til Pecs. Vel fremme i Pecs besøker vi først byens landemerke, St. Peter-Paul-katedralen fra 1000-tallet, hvor det blir en liten orgelkonsert. Deretter blir vi med på en byvandring og ser torget, rådhuset og Kaptalan-gaten med sine vakkert restaurerte hus fra middelalderen. Vi får servert lunsj, bestående av ungarske spesialiteter, på en lokal restaurant. Før vi returnerer til Mohacs kan du ta en spasertur i den hyggelige gågaten Ferencesek, som er full av små butikker og kafeer.
  Ved 17-tiden fortsetter cruiset gjennom det ungarske slettelandskapet mot Budapest. Før middag er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren.

  Mohacs og Pecs
 • Dag 4: Budapest

  I dag kommer vi til Budapest, og etter frokost skal vi på byrundtur. Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, beliggende på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert. Her ligger mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Etter lunsj om bord kan du utforske byen videre på egen hånd. Middag ombord.
  Nær midnatt seiler vi videre mot en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 5: Bratislava

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens cruiset fortsetter mot Slovakia. I løpet av formiddagen passerer vi Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Ved 15-tiden ankommer vi til Bratislava. Etter lunsj blir vi med på en sightseeingtur med byens lille turisttog. Vi kjører opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad for å beundre utsikten over byen og elven. Deretter fortsetter vi til fots gjennom den gamle bydelen og ser severdigheter som St. Martins katedralen, det slovakiske nasjonalteateret, Stortorget og Michaels­porten. Rundturen avsluttes i gamlebyen, hvor du kan rusle litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet
  I kveld er det nyttårsaften og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant. Vi får servert en femretters nyttårsmiddag, før vi går inn i 2023 med musikk, dans og bobler i glasset. Ved midnatt lar vi oss imponere over fyrverkeriet over Bratislava, før skipet setter kursen mot cruisets siste havn.

  Bratislava
 • Dag 6: Wien

  Etter gårsdagens fest kan det være godt å ha en rolig start på dagen. Sov ut og spis en god frokost. Om formiddagen legger skipet til kai i en av forstedene til Wien.
  Før lunsj skal vi på byrundtur med buss.
  Vi kjører på Ringstrasse og gjennom gamlebyen og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset og Parlamentet.
  Før middag kan du bli med på en valgfri nyttårskonsert i Kursalon. Orkesteret fremfører populære stykker som An der schönen blauen Donau og musikk av Mozart og Strauss. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag og vi hygger oss sammen siste kveld om bord.

  Wien
 • Dag 7: Wien – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til Der Kleine Prinz og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Utflukter

Program utflukter

  Dag   Sted Inkluderte utflukter     Valgfri utflukt
1 Beograd Byrundtur  
2 Beograd Lunsj i Jarak  
  Novi Sad Byrundtur  
3 Mohacs Utflukt til Pecs  
4 Budapest Byrundtur Gallakonsert*
5 Bratislava     Byrundtur  
6 Wien   Nyttårskonsert*
7 Wien Byrundtur  

* Må forhåndsbestilles.

Prisoversikt

Kategori D, hoveddekk*     kr 12 680
Kategori C, hoveddekk kr 13 680
Kategori B, øvre dekk* kr 12 980
Kategori A, øvre dekk kr 13 980

Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
* Lugarer som ligger akterut og hvor det  kan forekomme noe skipsstøy.

Tillegg for dobbeltlugar brukt som enkeltlugar kr 7 000
NB:
 Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer. Kun på forespørsel.

Drikkepakke kr 1 500


Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo–Beograd/Wien–Oslo med Norwegian og KLM (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 663 pr. september 2021)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink
 • Lunsj i Jarak
 • Femretters nyttårsmiddag
 • Et glass musserende vin på nyttårsaften
 • Aperitif før kapteinens festmiddag
 • Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
 • Vinsmaking
 • Levende musikk i salongen
 • Stort utfluktsprogram
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 


Prisen inkluderer ikke:

 • Valgfrie utflukter 
 • Drikkevarer. Mulig å kjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring


Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikke­pakke (kr 1500) som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. Er det to personer i lugaren, må begge bestille drikkepakken. 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Reiseleder

Knut Støvne

Støvne har en lang karriere som yrkesoffiser i Forsvaret bak seg. Siden 2016 har han jobbet som frilansjournalist tilknyttet Vi Menn. Hans spesialiteter er forsvar, historie og samfunn. 
Knut har jobbet for Vista Travel som reiseleder siden 2016. Han har bakgrunn fra Forsvaret og har reist verden rundt i mer enn 40 år, både i jobb og fritid. For Vista Travel er han reiseleder på turer til Iran, på elver i Europa, samt på reiser med militærhistorisk innhold. Støvne var reiseleder på dette cruiset senest i desember 2021.

Bildegalleri

Skip

MS Der Kleine Prinz
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesare...