Nyttårscruise på Donau
- elvecruise fra Beograd til Wien. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  27-12-2019
 • Gyldig til
  02-01-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.770,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Seil inn i det nye året på Donau – Europas nest lengste elv. Vårt populære elvecruiseskip, MS Der Kleine Prinz, tar oss gjennom fire land; Serbia, Ungarn, Slovakia og Østerrike, og til fire hovedsteder; Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Utsikten og opplevelsene veksler fra vakre kulturlandskap til interessante hovedsteder.

Høydepunkter:
 • Beograd den – hvite byen
 • Landsbyfest i Jarak
 • Budapest – Donaus dronning
 • Gamlebyen i Bratislava 
 • Femretters nyttårsmiddag med musserende vin
 • Nyttårsfyverkeri over Bratislava slott
 • Elegante Wien 
 • Mulighet for nyttårskonsert med Wiener Hofburg-Orchester 

Program

Dag 1, fredag 27. desember 
Oslo – Beograd 

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi til Beograd med Lufthansa via München. Fra flyplassen blir vi kjørt til kaien hvor MS Der Kleine Prinz venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Kvelden avsluttes i salongen med fargerik serbisk folkedans og et moteshow med de spesielle serbiske ullgenserne med landskapsmotiv.    

Dag 2, lørdag 28. desember
Beograd, Jarak og Novi Sad
  
Etter frokost skal vi på byrundtur i Serbias hovedstad. Vi kjører gjennom den gamle delen av byen og ser Kalemegdan festningen, den ortodokse St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus kirken. Deretter kjører vi ut på landsbygden til den lille byen Jarak, hvor vi er invitert på lunsj i hagen til en bonde. Det blir servert lokale spesialiteter og vin. I tillegg får vi smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser underholdes vi av musikere fra landsbyen. 
Gode og mette kjører vi videre til Novi Sad, Serbias tredje største by. Dette er en historisk universitetsby – full av liv og med mange parker, restauranter og butikker. I mellomtiden har skipet også kommet til Novi Sad. Etter en byrundtur i Novi Sad kommer vi tilbake om bord cirka 16.30. Om kvelden hygger vi oss med levende musikk i salongen, mens skipet seiler mot et nytt og spennende land. 
 
Dag 3, søndag 29. desember  
Mohacs og Pecs
   
Tidlig om morgenen krysser vi grensen til Ungarn. Ved ti-tiden legger vi til kai i Mohacs, som er utgangspunkt for en heldagsutflukt til Pecs, en sjarmerende universitetsby kjent for sin arkitektur, gallerier og museer. Besøket starter med en liten orgelkonsert i katedralen fra 1000-tallet. Deretter blir vi med på en byvandring og ser torget, rådhuset og Kaptalan gaten med sine vakkert restaurerte hus fra middelalderen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, og får smake på gulasj og andre ungarske retter. Etterpå er det tid til å oppleve Pecs på egen hånd. Ta gjerne en tur i den smale gågaten Ferencesek, hvor det er mange små butikker og hyggelige kafeer. 
Retur til Mohacs og skipet. Sen etter­middag fortsetter cruiset gjennom det ungarske slettelandskapet mot Budapest. Før middag er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren.

Dag 4, mandag 30. desember 
Budapest 

Vi ankommer Ungarns vakre hovedstad tidlig om morgenen. På folkemunne kalles Budapest Donaus dronning, og med god grunn. Her ligger severdighetene som perler på en snor og opplevelsene er mange. Etter frokost er det byrundtur. Vi ser de største severdighetene, som Parlamentet, operaen, St. Stefans basilikaen, Helteplassen, Fiskerbastionen, Gellerthøyden og byparken med Vajdahunyad slottet. Etter lunsj om bord kan du utforske byen videre på egen hånd. 
Om kvelden tilbys det en valgfri utflukt for å oppleve Budapest gallakonsert, en spesiell nyttårforestilling med solister fra Budapest operetteteater, akkompagnert av Donau symfoniorkester. Repertoaret strekker seg fra operetter og sigøynermusikk til ungarsk-relatert klassisk musikk. Konserten er i elegante Duna Palota (Donaupalasset), et nylig renovert konserthus fra 1885, bygget i neobarokk stil. Etter forestillingen kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet seiler videre kl. 23.00 – mot et nytt land og ny hovedstad.   

Dag 5, tirsdag 31. desember 
Bratislava 

Nyt en avslappende formiddag om bord. Ved 15-tiden kommer vi til Bratislava, hvor vi tar en tur i land for å oppleve byen. Byrundturen starter til fots gjennom den gamle bydelen og vi ser severdigheter som St. Martins katedralen, det slovakiske nasjonalteateret, Stortorget og Michaelsporten. Deretter kjører vi med byens lille turisttog opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Herfra er det flott utsikt over byen og elven. Rundturen avsluttes i gamlebyen, hvor du kan rusle litt rundt på egen hånd.
I kveld er det nyttårsaften og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant. Vi får servert en femretters nyttårsmiddag, før vi går inn i 2020 med musikk, dans og bobler i glasset. Ved midnatt kan vi beundre fyrverkeriet over Bratislava slott, før skipet kaster loss og setter kurs mot cruisets siste havn.    

Dag 6, onsdag 1.  januar
Wien

Etter gårsdagens fest kan det være godt å ha en rolig morgen. Sov ut og spis en god frokost. Tidlig formiddag legger skipet til kai i Wien. Etter ankomst blir vi med på en byrundtur med buss og får se berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset og Parlamentet. 
Før middag kan du bli med på en valgfri nyttårskonsert med Wiener Hofburg-Orchester i elegante Gartenpalais Liechtenstein. Orkesteret fremfører populære stykker som An der schönen blauen Donau, Radetzkymarsj og ouverturen til Flaggermusen av Johann Strauss, samt musikk fra Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart og Den glade enke av Franz Lehár. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag og vi hygger oss sammen siste kveld om bord. 

Dag 7, torsdag 2. januar
Wien – Oslo

Etter en tidlig frokost sier vi farvel til Der Kleine Prinz og kjører til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa via Frankfurt, og lander i Oslo tidlig kveld.
Program utflukter
DagStedInkludert utflukterValgfri utflukt
1BeogradByrundtur 
2BeogradLunsj i Jarak 
 Novi SadByrundtur 
3MohacsUtflukt til Pecs 
4BudapestByrundturGallakonsert*
5BratislavaByrundtur 
6WienByrundturNyttårskonsert*
7Wien  
* Må eventuelt forhåndsbestilles.
MS Der Kleine Prinz 4*
Rederi: Quality Cruises     
Byggeår: 1992, totalrenovert 2017
Lengde: 93 m
Passasjerer: 86
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesarealene, men med begrenset kapasitet.
Alle lugarene er utvendige med store vinduer som kan åpnes. Lugarene er romslige (16 m²) og har to enkeltsenger (som ikke kan settes sammen), TV, telefon, safe, hårtørrer og bad med dusj.
Her kan du se en offisiell video om skipet:

Pris
Kategori D, hoveddekk*kr 10 770
Kategori C, hoveddekkkr 12 160
Kategori B, øvre dekk*kr 12 360
Kategori A, øvre dekkkr 12 780
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
* Lugarer som ligger akterut og hvor det  kan forekomme noe skipsstøy.

Tillegg for dobbeltlugar brukt som enkeltlugar kr 5 100
NB:
Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer. Kun på forespørsel.

Drikkepakke kr 1 300

Valgfri utflukt Budapest: 
Gallakonsert, kategori B kr 570
Gallakonsert, kategori A kr 630

Valgfri utflukt Wien:
Nyttårskonsert, kategori A kr 1 250
Nyttårskonsert, kategori VIP kr 1 450 (kun på forespørsel)

De valgfrie utfluktene må forhånds­bestilles og betales. NB: Begrenset plass.

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Beograd/Wien–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 897 pr. februar 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink
 • Lunsj i Jarak
 • Femretters nyttårsmiddag
 • Et glass musserende vin på nyttårsaften
 • Aperitif før kapteinens festmiddag
 • Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
 • Vinsmaking
 • Levende musikk i salongen
 • Stort utfluktsprogram
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter. Se informasjon over
 • Drikkevarer. Mulig å kjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikke­pakke (kr 1300) som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. Er det to personer i lugaren, må begge bestille drikkepakken. 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. natt til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2019.