Klassiske Donau
Fra Passau til Wien, Budapest og Bratislava

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  16-10-2022
 • Gyldig til
  23-10-2022
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.980,-
Fra Passau ved grensen mellom Tyskland og Østerrike seiler vi gjennom den naturskjønne Wachaudalen mot Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve Melk – kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk, og den lille vinbyen Dürnstein.


Høydepunkter:
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Keiserbyen Wien 
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Dürnstein i Wachaudalen


Program

Dag 1
Oslo – München – Passau

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre-elver byen). Vi sjekker in inn på MS River Sapphire og finner oss til rette i lugaren og om bord. Klokken 17.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. 

Dag 2
Melk – Wien

Om morgenen kommer vi til Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk, som troner på en høyde med utsikt over elven. Etter ankomst kan du bli med på en valgfri utflukt til klosteret. Her kan man se marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med takmalerier av Paul Troger. Besøket kan avsluttes med en rusletur i den vakre klosterhagen.
Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er Østerrikes beste vindistrikt. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket har vi utsikt mot små landsbyer og vinmarker. Om kvelden ankommer vi Wien og legger til kai i forstaden Nüssdorf, hvor vi blir liggende i ro over natten.

Dag 3
Wien

Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots mot Stefansdomen. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Wien i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Schönbrunn-palasset, den tidligere sommerresidensen til den østerriske keiserfamilien, bygget på slutten av 1600-tallet. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 4
Budapest

Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda på den andre siden av elven er mer kupert. Her ligger Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. 
Vi kommer til Budapest ved 11-tiden og blir liggende ved kai til neste dag. Etter lunsj drar vi på byrundtur*. Om kvelden er det en valgfri utflukt, «Budapest by Night», med folkloreshow i land. På vei tilbake til skipet kjører bussen en rundtur gjennom den vakkert opplyste byen.

Dag 5
Budapest

Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Puszta, cirka 45 kilometer sør for Budapest. Her får du oppleve et av de beste hesteshowene i Ungarn.
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 6
Bratislava

I dag besøker vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Den guidede byvandringen* går gjennom Bratislavas historiske bykjerne, og vi ser den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. Etter lunsj kan du oppleve byen på egen hånd. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad for å beundre utsikten, anbefales. Skipet seiler videre kl. 15.00.

Dag 7
Dürnstein

Tidlig om morgenen kommer vi til Dürnstein, en sjarmerende liten by i Wachaudalen med smale brosteinsgater og historiske bygninger. Nær elven ligger klosteret Stift Dürnstein. Det ble bygget på 1400–1700-tallet i gotisk og barokk stil, og det blå-hvite kirketårnet er byens landemerke. På en bakketopp ovenfor byen ligger ruinene av middelalderborgen Burg Dürnstein, hvor engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Etter frokost kan du rusle en tur i den lille byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. 
Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. I kveld inviteres vi på kapteinens festmiddag.

Dag 8
Passau – München – Oslo

Om morgenen er vi tilbake i Passau. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til flyplassen i München. Direktefly til Oslo.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert engelsktalende guide. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord. Hvis du venter med å kjøpe utflutkene til du er om bord, risikerer du at noen av utfluktene kan være er utsolgt. 
De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeValgfri utflukt
1Passau  
2Melk Stift Melk
3WienByrundtur 
   Klassisk konsert
   Schönbrunn palasset
4BudapestByrundtur 
   Budapest by night
5Budapest Puzta
6BratislavaByrundtur 
7Dürnstein Byrundtur og vinsmaking
8Passau  


MS River Sapphire 4*+
Rederi: Cruice Commerce
Byggeår: 2006, noe renovert i 2018 og 2020
Lengde: 135 m
Passasjerer: 164
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og danseområde, treningsrom, resepsjonsområde med et lite bibliotekhjørne og stort soldekk med solstoler.
Alle lugarene er utvendige. Standardlugarene på hoveddekk (Main Deck) har vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midt- og øvre dekk (Middle and Upper Deck) har fransk balkong med vinduer fra gulv til tak og med en skyvedør som kan åpnes. Suitene er på ca 22 m² men standardlugarene på ca 15  m².  


Pris
Standardlugar, hoveddekkkr 14 980
Standardlugar med fransk balkong, midtdekkkr 15 980
Standardlugar med fransk balkong, øvre dekkkr 16 980
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel)kr 18 990
Standard enkeltlugar*, hoveddekkkr 19 280
Standard enkeltlugar*, midtdekkkr 20 980

Pris er pr. person. 
*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan selges som enkeltlugar)
Utfluktspakke (tre utflukter): kr 1100

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–München  t/r (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

 
 Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 


Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis og på utflukter. 


Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2021.