Klassiske Donau
Tre hovedsteder - Wien, Budapest og Bratislava

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  08-10-2020
 • Gyldig til
  15-10-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.590,-

Seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske kulturlandskap og historiske byer som Dürnstein, Melk, Linz og Esztergom.

Høydepunkter:
 • Keiserbyen Wien 
 • Dürnstein og ­kulturlandskapet Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Katedralen i Esztergom­


Program

Dag 1
Oslo – Wien

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Wien. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden hygger vi oss med vår første middag om bord og musikalsk underholdning i salongen. Skipet ligger ved kai i Wien over natten. 

Dag 2
Wien

Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Albertina-museet og Hofburgpalasset mot Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske byen i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Etter middag tilbys det en valgfri utflukt til Kursalon for å oppleve en Wiener­konsert med musikk av Johan Strauss. 
Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3
Dürnstein og Melk

Tidlig om morgenen legger vi til kai i den lille sjarmerende byen Dürnstein i Wachaudalen. På en bakketopp ovenfor byen ligger ruinene av middelalderborgen hvor engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Etter frokost kan du rusle en tur i den lille byen på egen hånd eller bli med på en valgfri guidet byvandring med vinsmaking.
Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i hjertet av Wachaudalen – Østerrikes beste vindistrikt. Kulturlandskapet Wachau står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Tre timer senere ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret, Stift Melk, som troner på en høyde over elven. Blir du med på en omvisning i klosteret* får du se den storslåtte marmorhallen, klosterkirken, biblioteket med takmalerier av Paul Troger, og den vakre klosterhagen. 
Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 4
Linz

Om morgenen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger den store plassen Hauptplatz, med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723, og omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger. I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott). Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus. Det tilbys en valgfri byvandring gjennom byens historiske sentrum. 
Cruiset fortsetter ved lunsjtid og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. 

Dag 5
Bratislava

I dag våkner vi opp i Bratislava i Slovakia. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. 
Den guidete byvandringen* etter frokost omfatter både historiske og moderne landemerker, deriblant St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen, restene av den gamle bymuren og President­palasset. Vi beundrer utsikten over byen fra Slavin-monumetet og slottsområdet, før rundturen avsluttes med at vi spaserer fra den gamle byporten, Michaelsporten, gjennom den historiske bykjernen, forbi skulpturer, fontener og små torg.
Ettermiddagen er til fri disposisjon og du har god tid til å rusle rundt og utforske videre Bratislava på egen hånd. Om kvelden fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 6
Budapest

Tidlig om morgenen ankommer skipet Budapest, og blir liggende ved kai til over midnatt.  Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert. Her ser vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. 
Etter lunsj kan du bli bedre kjent med byen på egen hånd. Med ca. 125 varme kilder har Budapest en spa-historie som strekker seg tilbake til romernes tid. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 38 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. 
Om kvelden er det valgfri utflukt med folkloreshow i land. På vei tilbake til skipet kjører bussen en rundtur gjennom den vakkert opplyste byen.

Dag 7
Esztergom

I løpet av natten forlater vi Budapest og seiler til Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergom­katedralen. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri som er malt på ett kanvasstykke. 
Klokken 13.00 legger vi ut på siste etappe av cruiset. I kveld inviterer kapteinen til avskjedscocktail i salongen etterfulgt av festmiddag.

Dag 8
Wien – Oslo

Vi ankommer Wien tidlig om morgenen. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Ved sen avreise fra Wien får vi litt tid på egen hånd i sentrum før vi drar til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles om bord.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeValgfri utflukt
1Wien  
2WienByrundturSchönbrunn 
   Wienerkonsert i Kursalon 
3Dürnstein Byvandring med vinsmaking 
 MelkStift Melk 
4Linz Byvandring 
5BratislavaByvandring 
6BudapestByrundturBudapest by Night 
7Esztergom Esztergom-katedralen 
8Wien  


MS Crucestar 4*
Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2000, renovert 2009
Lengde: 110 m
Passasjerer: 154
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant og salong med bar på øvredekk, resepsjon, lite bibliotek og soldekk. Internett mot avgift.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene på Front dekk er på 11 m² og har to separate senger og vindu som ikke kan åpnes. Deluxelugarene er 14 m² og har vindu som kan åpnes og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. 

Pris
Standard lugar, Front Deckkr 13 590
Deluxe lugar, Middle Deckkr 14 990
Deluxe lugar, Upper Deckkr 16 790
Enkelt lugar, Front Deck*kr 13 590
Enkeltlugar, Middle Deck*kr 19 180

Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke (fire utflukter): kr 1 650
 
Prisen inkluderer:
 • Fly  Oslo–Wien t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.


Her kan du se en offisiell video om MS Crucestar: