Klassiske Donau
Tre hovedsteder - Wien, Budapest og Bratislava

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  26-08-2021
 • Gyldig til
  02-09-2021
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.990,-

Seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de elegante hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Bratislava og Budapest. I tillegg får du oppleve idylliske kulturlandskap og historiske byer som Dürnstein, Melk, Linz og Esztergom.

Høydepunkter:
 • Keiserbyen Wien 
 • Dürnstein og ­kulturlandskapet Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Katedralen i Esztergom­


Program

Dag 1
Oslo – Wien

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Wien. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Skipet ligger ved kai i Wien over natten. 

Dag 2
Wien

Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Albertina-museet og Hofburgpalasset til Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt i gågatene i sentrum på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske byen i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens mange kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Etter middag tilbys det en valgfri utflukt til Kursalon for å oppleve en Wienerkonsert med musikk av Johan Strauss. 
Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3
Dürnstein og Melk

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Dürnstein i Wachaudalen. På en bakketopp ovenfor byen ligger ruinene av middelalderborgen hvor engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget i ett år fra 1192. Etter ankomst kan du rusle en tur i den lille pittoreske byen på egen hånd.
Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i hjertet av Wachaudalen – Østerrikes beste vindistrikt. Kulturlandskapet Wachau står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Tre timer senere ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret, Stift Melk, som troner på en høyde over elven. Blir du med på en omvisning i klosteret* får du se den storslåtte marmorhallen, klosterkirken, biblioteket med takmalerier av Paul Troger, og den vakre klosterhagen. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 4
Linz

Om morgenen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger det store torget Hauptplatz, omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger. Midt på torget står en tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723. I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott) på en liten høyde. Byens nye katedral, Der Mariendom, sto ferdig i 1924 og er Østerrikes største kirke med plass til 20 000 mennesker. Bli med reiselederen på en spasertur gjennom byen. Cruiset fortsetter ved lunsjtid og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. 

Dag 5
Bratislava

I dag våkner vi opp i Bratislava i Slovakia. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. Byvandringen* etter frokost inkluderer både de historiske og moderne landemerker, deriblant St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen, restene av den gamle bymuren og Presidentpalasset. Vi beundrer utsikten over byen fra Slavin-monumetet og slottsområdet, og spaserer fra den gamle byporten, Michaelsporten, gjennom den historiske bykjernen, forbi skulpturer, fontener og små torg.
Ettermiddagen er til fri disposisjon og du har god tid til å rusle rundt og utforske Bratislava på egen hånd. Om kvelden fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 6
Budapest

Tidlig om morgenen ankommer vi Budapest, hvor skipet blir liggende ved kai til over midnatt.  Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert. Her ser vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over Donau og byen. 
Etter lunsj kan du bli bedre kjent med byen på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en bra by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. 
Om kvelden er det valgfri utflukt med folkloreshow i land, inkludert en bussrundtur gjennom den vakkert opplyste byen.

Dag 7
Esztergom

I løpet av natten forlater vi Budapest og seiler til Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. Esztergom er Ungarns eldste erkebispesete. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergom­katedralen som dominerer bybildet. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri, malt på ett kanvasstykke. 
Klokken 13.00 legger vi ut på siste etappe av cruiset. I kveld inviterer kapteinen til avskjedscocktail i salongen etterfulgt av festmiddag.

Dag 8
Wien – Oslo

Vi ankommer Wien tidlig om morgenen. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles om bord.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeValgfri utflukt
1Wien  
2WienByrundtur med buss og til fotsSchönbrunn-slottet
   Wienerkonsert
3Dürnstein  
 MelkStift Melk 
4Linz  
5BratislavaByvandring 
6BudapestByrundtur med buss og til fotsBudapest by Night 
7Esztergom  
8Wien  


MS Crucedream 4*
Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2004, renovert 2020
Lengde: 126 m
Passasjerer: 180
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant og salong med bar, resepsjon og stort soldekk. Lys og trivelig velværeavdeling med boblebad, trimrom og sauna. Internett mot avgift.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minikjøleskap og aircondition. Det er to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på Lower Deck har vindu som ikke kan åpnes, mens lugarene på Middle og Upper Deck har panoramavinduer som kan åpnes (fransk balkong). Lugarene er på cirka 14 m².  

Pris
Standardlugar, Lower Deckkr 15 990
Superior lugar, Middle Deckkr 17 590
Deluxe lugar, Upper Deckkr 19 590
Enkeltlugar, Lower Deck*kr 15 990

Pris pr. person.  
* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke (fire utflukter): kr 1 900

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).

Alt dette er inkludert:
 • Fly  Oslo–Wien t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
 • Utfluktspakke (fire utflukter)
 • Valgfrie utflukter (kjøpes om bord)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020.