Klassiske Donau

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  19-06-2018
 • Gyldig til
  26-06-2018
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.690,-

Seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven. Opplev bølgende og idylliske kulturlandskap, samt historiske byer som Dürnstein, Melk, Linz og Esztergom.
Vi seiler med det elegante førsteklasses skipet MS Bellejour.

Høydepunkter:
 • Keiserbyen Wien
 • Frodige Wachaudalen
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Elegante Budapest


Program

Dag 1
Oslo – Wien

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn** og sammen flyr vi til Wien. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til MS Belle­jour, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Skipet ligger ved kai i Wien til neste dag.
** Flyr du fra andre byer i Norge, møter du reise­lederen ved ankomst Wien.

Dag 2
Wien

Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost skal vi på byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Stefansdomen, Albertina-museet og  Hofburgpalasset. Det blir tid til å rusle litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen kan du utforske byen i eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommer­residensen til den østerrikske keiserfamilien.
Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3
Dürnstein og Melk

Tidlig om morgenen legger vi til kai i den lille middelalderbyen Dürnstein. Her kan du bli med på en valgfri guidet byvandring med vinsmaking. På en bakketopp ovenfor Dürnstein ligger ruinene av midde­lalder­borgen hvor engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193.
Seilasen fortsetter midt på dagen. Vi befinner oss nå i hjertet av Wachaudalen – Østerrikes beste vindistrikt. Dalen står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau.
Tre timer senere ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk. Klosteret troner på en høyde med utsikt over elven. Det tilbys en valgfri utflukt til klosteret, inkludert omvisning i biblioteket med mer enn åtti tusen bøker og nydelige takfresker malt av Paul Troger. Blir det tid, kan du ta en spasertur i den vakre hagen.
Cruiset fortsetter kl. 20.00.

Dag 4
Linz

Om morgenen kommer vi til Linz, hovedstad i delstaten Oberösterreich og landets tredje største by. Linz ble grunnlagt av romerne, og i gamlebyen kan man se godt bevart middelalderarkitektur. Her ligger Østerrikes eldste kirke – Martins­kirken som ble påbegynt i år 799, og den barokke Ignatius-kirken. Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus. Det tilbys en valgfri byvandring, som ender på den store Hauptplatz i Linz’ historiske sentrum.
Cruiset fortsetter kl. 14.00 og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord.

Dag 5
Bratislava

Velkommen til Slovakia og hovedstaden Bratislava. Gamlebyen og middelalder­slottet Bratislavsky Hrad er høydepunktene i det unge landets hovedstad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg, som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre.
Bli med på en guidet byvandring*, hvor du får oppleve både historiske og moderne severdigheter. Vi ser St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen, Presidentpalasset og restene av den gamle bymuren. Fra den gamle byporten, Michaelsporten, spaserer vi på brosteinsgatene gjennom gamlebyen, med skulpturer, fontener og små plasser.
Ettermiddagen er til fri disposisjon og du har god tid til å rusle rundt og utforske Bratislava på egen hånd. Et tips er å ta en tur med det lille turisttoget som går opp til Bratislava slott som ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven.
Om kvelden fortsetter seilasen mot et nytt land og ny hovedstad.

Dag 6
Budapest

Skipet ankommer Budapest tidlig om morgenen, og blir liggende til over midnatt. Budapest kalles ofte Donaus dronning, og med god grunn. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert og har et historisk område med mange fantastiske bygninger. Her ser vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen.
Etter lunsj kan du bli bedre kjent med byen på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens termalbad? Szechenyi­badet er det største og eldste ­badeanlegget i Ungarn, med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 38 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.
Om kvelden er det valgfri utflukt for å se et folkloreshow i land. Etter forestillingen kjører bussen på en rundtur gjennom den vakkert opplyste byen.

Dag 7
Esztergom

I løpet av natten forlater vi Budapest og seiler til Esztergom – Ungarns hovedstad fra starten av 1000-tallet til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. Den valgfrie byvandringen inkluderer besøk i den store Esztergom­katedralen. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri, malt på ett kanvasstykke.
Klokken 13.00 legger skipet ut på siste etappe, og vi nyter en avslappende etter­midager om bord. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag.

Dag 8
Wien–Oslo

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Wien. Etter en god frokost sjekker vi ut av skipet og blir kjørt til flyplassen. Ved sen avreise fra Wien, får vi litt tid på egen hånd i sentrum før vi drar til flyplassen. Fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.
 
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utfluktene kan være utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord, og krever et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføres.

Program utflukter
Dag
Sted
Utfluktspakke
Valgfrie utflukter
1Wien  
2WienByrundturSchönbrunn
3Dürnstein Byvandring med vinsmaking
 Melk Stift Melk
4Linz Byvandring
5BratislavaByvandring 
6BudapestByrundturBudapest by Night
7Esztergom Byvandring
8Wien  


Priser
Nedre dekkkr 13 690
Midtdekk (fransk balkong)kr 15 920
Øvre dekk (fransk balkong) kr 17 590
Enkeltlugar*    fra kr 17 190

Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
Fly fra andre byer i Norge på forespørsel  
* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar. Kun på forespørsel. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke (tre utflukter): kr 1 150

Prisen inkluderer:
 • Fly Norge–Wien t/r med Austrian Airlines og Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te til frokost
 • Velkomstcocktail
 • Kapteinens festmiddag med en aperitiff
 • Levende musikk i baren hver kveld
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Utfluktspakke (tre utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2017.


MS Bellejour 4*+
Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2004
Lengde: 127 m
Passasjerer: 180

Ms Bellejour er et elegant og hyggelig førsteklasses skip. Flott resepsjon med glasstak, restaurant med panoramavinduer, salong med bar og dansegulv, suvenirbutikk, lite bibliotek og soldekk. Lys og trivelig velværeavdeling med boblebad, trimrom og sauna. Internett mot avgift.
Lugarene har safe, hårtørrer, telefon, TV og aircondition. Det er to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong.