Skip to main content

Julemarkedscruise på Donau – med MS Der Kleine Prinz

I hjertet av Europa har julemarkedene en helt annen og livligere tradisjon enn hos oss. Det er som om hele byen kles i sin beste adventsdrakt.

Her er det festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein og forventning. Bli med vårt hyggelige elvecruiseskip MS Der Kleine Prinz på et førjulscruise på Donau, og nyt late dager om bord. Spis god mat og besøk de stemningsfulle julemarkedene i Wien, Budapest og Bratislava. 

Høydepunkter:
- Julemarkeder i Wien, Budapest og Bratislava
- Gamlebyen i Bratislava
- Budapest – Donaus dronning
- Den store markedshallen i Budapest
- Mulighet for Wienerkonsert
- Utflukter inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge – Wien

  Oppmøte på Lufthavnen om morgenen. Sammen flyr vi til Wien. I adventstiden omskapes Wien til en glitrende juleby. Gatene er opplyst av lamper i tusentall, og det er mange små og store julemarkeder. Fra flyplassen kjører vi innom det storslagne julemarkedet på Rådhusplassen før vi fortsetter til kaien hvor MS Der Kleine Prinz venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum av Wien over natten.

 • Dag 2: Wien

  Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. På vei mot sentrum kjører vi på Ringstrasse, forbi berømte arkitektoniske perler som Stats­operaen, Rådhuset og Parlamentet.  Før vi returnerer til skipet skal vi besøke Alt­wiener Christkindlmarkt, som ligger på Freyung, en av Wiens vakreste plasser. Dette er stedet for å kjøpe kunsthåndverk, glassdekorasjoner, tradisjonelle julekrybber og keramikk. Håndverksprodukter av topp kvalitet finner du også på nærliggende Am Hof julemarked. Retur til skipet for lunsj. Ved 14-tiden kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner. Før middag er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren.

  Wien
 • Dag 3: Budapest

  Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Budapest, og etter frokost skal vi på byrundtur.  Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, som ligger på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert og har et historisk område med mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Rundturen avsluttes med besøk i den store markedshallen fra 1800-tallet, hvor du kan la deg friste av lokale delikatesser som pølser, paprikapulver, ungarsk vin og pálinka (tradisjonell fruktbrandy). Vi returnerer til skipet for lunsj.  Om ettermiddagen skal vi til handlegaten Váci og Vörösmarty-plassen med det eldste og flotteste julemarkedet i Budapest. Dette er et stemningsfullt marked med yrende folkeliv. Her kan du kjøpe håndlagde gaver og smake på langos (frityrstekt brød) og den tradisjonelle ungarske kaken kurtoskalacs (skorsteinkake). Mens vi spiser middag seiler skipet gjennom den vakkert opplyste byen.

  Budapest
 • Dag 4: Bratislava

  Nyt formiddagen om bord mens vi seiler opp Donau mot Bratislava, Slovakias hovedstad. Bratislava er på mange måter en eventyrby med en tusen år gammel borg som troner majestetisk på en høyde ved elven. Etter lunsj blir vi med på en rundtur med byens turisttog. Vi kjører gjennom sentrum og opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad, som ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter kjører vi tilbake til gamlebyen, og ser severdigheter som St. Martins katedralen, det slovakiske nasjonalteateret, Stortorget og Michaelsporten.  I Bratislava har julemarkedene en lang tradisjon, og det største ligger på torget foran rådhuset. Her kan du kjøpe lokale spesialiteter, glühwein og håndlagde produkter. I tillegg er det underholdning og en hyggelig atmosfære. Etter rundturen får man god tid på egenhånd til å utforske byens gågater og julemarkeder. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag.

  Bratislava
 • Dag 5: Wien – hjemreise

  I løpet av natten har skipet ankommet Wien. Etter frokost er det tid for å sjekke ut. Transfer til lufthavnen og fly hjem til Norge.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisoversikt

Kategori D*, hoveddekk         kr 8 980,-
Kategori C, hoveddekk kr 9 580,-
Kategori B*, øvre dekk kr 9 280
Kateogri A, øvre dekk kr 9 880

Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
* Lugarer akterut på skipet, hvor det kan forekomme noe maskinstøy

Tillegg for enkeltlugar** kr 3 900
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar
NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Drikkepakke kr 1 000

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo/Stavanger–Wien t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter (kr 928 pr. mars 2022)
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
- Velkomstdrink
- Kapteinens festmiddag med aperitiff, femretters meny 
- Ettermiddagskaffe og kveldssnacks
- Vinsmaking
- Levende musikk i salongen
- Utfluktsprogram
- Engelsktalende guider på utfluktene
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
- Drikkevarer. Mulig å kjøpe drikkepakke
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikke­pakke (kr 1000) som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. Er det to personer i lugaren, må begge bestille drikkepakken. 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.  

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2022. 

Bildegalleri

Skip

MS Der Kleine Prinz
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesare...