Julemarkedscruise på Donau
Tre hovedsteder - Wien, Budapest og Bratislava

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  14-12-2018
 • Gyldig til
  18-12-2018
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.990,-
Opplev tre sjarmerende og julepyntede hovedsteder. I hjertet av Europa har julemarkedene en helt annen og livligere tradisjon enn hos oss. Det er som om hele byen kles i sin beste adventsdrakt. Her er det festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein og forventning. I tillegg til julemarkedene kan du også få med deg byenes største attraksjoner og severdigheter.
 
Høydepunkter:
 • Julemarkedet på Rådhusplassen i Wien
 • Julemarked i elegante Budapest
 • Julemarked i den sjarmerende gamlebyen i Bratislava
 • Førsteklasses skip


Program

Dag 1, fredag 14. desember
Oslo – Wien

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi tidlig om ettermiddagen med Austrian Airlines direkte til Wien. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til skipet, som ligger ved kai litt utenfor sentrum. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 2, lørdag 15. desember
Wien

I adventstiden omskapes Wien til en glitrende juleby. Folk pynter husene sine, gatene er opplyst av lamper i tusentall og det er mange små og store julemarkeder.
Etter frokost kan du bli med på en byrundtur*. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset og Parlamentet. Etter rundturen slipper bussen oss av ved Rådhusplassen hvor byens største og mest kjente julemarked, Wiener Christkindlmarkt am Rathausplatz, ligger. Hele Rådhusplassen er omskapt til et lysende eventyrland, hvor mer enn 150 salgsboder selger julegaver, julepynt, søtsaker og glühwein. Her får du garantert julestemning. Kjøp en pose med ristede kastanjer og en kopp varm glühwein som du kan nippe til mens du spaserer gjennom markedet. Retur til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord.

Dag 3, søndag 16. desember
Budapest

I løpet av natten har skipet lagt til kai i Budapest. Etter frokost er det byrundtur*. Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i ny­­gotisk stil. Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert og har et historisk område med mange flotte bygninger. Her ser vi Mattias-­kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Rundturen ender på Vörösmarty-plassen hvor det eldste og flotteste julemarkedet i Budapest ligger. Dette er et stemningsfullt marked med yrende folkeliv. Kjøp håndlagde gaver og smak på herlige delikatesser som varme svineknoker, langos (frityrstekt brød), dodolle (potetdumpling) og den tradisjonelle ungarske kaken Kurtoskalacs (skorsteinkake).
Etter lunsj om bord kan du utforske byen videre i ditt eget tempo. Budapest er en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shopping­sentre. 
Om kvelden fortsetter cruiset mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 4, mandag 17. desember
Bratislava

Vi tilbringer en rolig morgen om bord før vi ankommer Slovakia og hovedstaden Bratislava tidlig om ettermiddagen. Bratislava er på mange måter en eventyrby, med en tusen år gammel borg som troner majestetisk på en høyde over den bilfrie gamlebyen. 
Etter ankomst er det byrundtur* med buss og til fots. Første stopp er middelalder­slottet Bratislavsky hrad, som byr på en flott utsikt over byen og elven. Deretter kjører vi til sentrum hvor vi fortsetter til fots gjennom den historiske gamlebyen, som på denne tiden av året er dekorert med sin fineste julepynt. Fra den gamle byporten, Michaels­porten, spaserer vi på brosteinsbelagte gater gjennom gamlebyen – forbi elegante bygninger, små torg og humoristiske skulpturer. Vi ser Presidentpalasset, restene av den gamle bymuren og St. Martin katedralen, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for det ungarsk-østerrikske Habsburgmonarkiet. 
Etter rundturen er det tid til å utforske julemarkedet på hovedtorget og foran rådhuset. I Bratislava har julemarkedene en lang tradisjon. Her kan du kjøpe kulinariske spesialiteter, glühwein og håndlagde produkter. Det er underholdning og en hyggelig atmosfære. 
I kveld inviterer kapteinen på  festmiddag, etterfulgt av dans i salongen. Mens vi spiser legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

Dag 5, tirsdag 18. desember 
Wien – Oslo

Vi legger til kai i Wien tidlig om morgenen. Etter frokost sier vi farvel til skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo med Lufthansa via München.

Reiseleder
Tidligere daglig leder i Senior­saken og redaktør i Signalen, Tore Henning Larsen, er reiseleder på turen.

MS Vivaldi 4*
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2009
Lengde: 110 m
Passasjerer: 176
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv.
 Alle lugarene er utvendige, og har separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene har bad med dusj, aircondition, tv, radio og hårtørrer. Lugarene på øvre- og midtdekk har store vinduer, mens lugarene på nedre dekk har små vinduer høyt på veggen.


Pris
Nedre dekkkr   9 990
Midtdekkkr 11 330
Øvre dekkkr 11 590
 
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
 
Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar på forespørsel, fra kr 12 390
 
Utfluktspakke (tre utflukter) kr 730 
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Wien t/r med Austrian Air­lines og Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 661 pr. juni 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (tre utflukter)
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Utfluktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men da er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utflukten kan være utsolgt. Det må være et minimum antall påmeldte for å gjennomføre utfluktene.
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2018