Julecruise på Donau - elvecruise fra Wien til Beograd

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  21-12-2020
 • Gyldig til
  27-12-2020
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 12.890,-
Nyt julen om bord på det hyggelige elvecruiseskipet MS Der Kleine Prinz. Cruiset tar oss gjennom fire land; Østerrike, Slovakia, Ungarn og Serbia, og vi besøker fire hovedsteder; Wien, Bratislava, Budapest og Beograd. Utsikten og opplevelsene underveis veksler fra vakre kulturlandskap til interessante byer og utflukter i land.

Høydepunkter:
 • Julemarked i Wien 
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest – Donaus dronning
 • Skandinavisk julemiddag
 • Landsbylunsj i Jarak
 • Beograd - den hvite byen


Program

Dag 1, mandag 21. desember
Oslo – Wien

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi direkte til Wien med Austrian Airlines. Videre med buss til kaien hvor MS Der Kleine Prinz venter. I adventstiden omskapes Wien til en glitrende juleby. Gatene er opplyst av lamper i tusentall, og det er mange små og store julemarkeder. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum av Wien over natten.

Dag 2, tirsdag 22. desember
Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags byrundtur med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi starter med Hundertwasserhaus og Belvederepalasset, hvor det på begge stedene blir et kort stopp. På vei mot sentrum kjører vi på Ringstrasse, forbi berømte arkitektoniske perler som Stats­operaen, Rådhuset og Parlamentet. Fra Stefansdomen avsluttes rundturen med en spasertur gjennom gågatene i gamlebyen. Retur til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen skal vi besøke Alt­wiener Christkindlmarkt, som ligger på Freyung – en av Wiens vakreste plasser. Dette er stedet for å kjøpe kunsthåndverk, glassdekorasjoner, tradisjonelle julekrybber og keramikk. Håndverksprodukter av topp kvalitet finner du også på det nærliggende julemarkedet Am Hof.
Etter middag kan de som ønsker bli med på en valgfri klassisk konsert i det praktfulle Hofburgpalasset. Wiener Hofburg orkesteret spiller musikk av Johan Strauss og utvalgte Mozart-operaer. 
Ved 22-tiden kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner.

Dag 3, onsdag 23. desember
Bratislava

Når vi våkner har skipet allerede lagt til kai i Bratislava, Slovakias hovedstad. Etter frokost blir vi med på en rundtur med byens turisttog. Vi kjører gjennom sentrum og opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad, som ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter fortsetter vi til fots gjennom gamlebyen, og ser severdigheter som St. Martins katedralen, det slovakiske nasjonalteateret, Stortorget og Michaelsporten. 
Etter lunsj kjører vi over Nový Most (Den nye broen) til den andre siden av Donau, for å besøke det UFO-lignende brotårnet. Vi tar heisen opp til observasjonsdekket i det åtti meter høye tårnet, hvor vi får servert kaffe og et lite kakestykke mens vi beundrer utsikten. 
Ved 16-tiden fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad. Etter avgang er det vinsmaking i baren. Sent om ettermiddagen passerer vi Gabcikovo-slusen, som er den største slusen i øvre del av Donau. 

Dag 4, torsdag 24. desember 
Budapest 

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Budapest, og etter frokost skal vi på byrundtur. Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, beliggende på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert og har et historisk område med mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Rundturen avsluttes med besøk i den store markedshallen fra 1800-tallet, hvor du kan la deg friste av lokale delikatesser som pølser, paprikapulver, pálinka (lokal fruktbrandy) og den tradisjonelle ungarske kaken kurtoskalacs (skorsteinkake). Retur til skipet for lunsj. 
Ettermiddagen er til fri disposisjon. I kveld er det julaften og kjøkkensjefen serverer skandinavisk julemiddag. Mens vi spiser fortsetter cruiset. Vi seiler gjennom den vakkert opplyste byen og videre sørover på Donau. 

Dag 5, fredag 25. desember  
Mohacs – utflukt til Pecs
   
Om morgenen kommer vi til Mohacs, som er utgangspunkt for en utflukt til Pecs, en sjarmerende kultur- og universitetsby. Besøket starter ved katedralen fra 1000-tallet. Derfra spaserer vi til torget, rådhuset og Kaptalangaten med sine vakkert restaurerte hus fra middelalderen. Det blir også tid til å ta en tur på egen hånd i gågaten Ferencesek. 
Retur til skipet i Mohacs, hvor vi får servert skandinavisk julelunsj. Cruiset fortsetter og i løpet av ettermiddagen krysser vi grensen til Kroatia. Vi seiler nå igjennom området hvor Donau danner grensen mellom Kroatia og Serbia. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag. 

Dag 6, lørdag 26. desember
Nov Sad, Jarak og Beograd

I løpet av natten har skipet kommet til Novi Sad, Serbias nest største by. Dette er en historisk universitetsby – full av liv og med mange parker, restauranter og butikker. I Serbia følger de den ortodokse kirkes kalender og feirer derfor ikke jul før 6. januar (helligtrekongersdag). Etter frokost blir vi med på en byrundtur i Novi Sad. Deretter kjører vi til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for historiske personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Utflukten fortsetter til den lille landsbyen Jarak, hvor vi er invitert på lunsj hos en bonde. Det blir servert lokale spesialiteter og vin. I tillegg får vi smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser underholdes vi av musikere fra landsbyen. 
Fra Jarak kjører vi til Beograd, Serbias hovedstad. I mellomtiden har også skipet kommet hit, og vi er om bord igjen i god tid før middag. Om kvelden er det serbisk folkedans i salongen og moteshow med de spesielle serbiske ullgenserne med landskapsmotiv.    

Dag 7, søndag 27. desember
Beograd – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land. Før bussen kjører oss til flyplassen får vi en byrundtur i Beograd. Vi besøker Kalemegdan festningen før vi kjører gjennom den gamle bydelen og ser den ortodokse St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus kirken. Etter rundturen er det tid til å spise lunsj (ikke inkludert) og rusle en tur i sentrum på egen hånd.
Sent om ettermiddagen flyr vi med Austrian Airlines fra Beograd til Oslo via Wien.

Program inkluderte utflukter
 
DagStedInkluderte utflukterValgfri utflukt
1Wien  
2WienByrundtur 
  JulemarkedWienerkonsert
3BratislavaByrundtur 
  Besøk i UFO-tårnet 
4BudapestByrundtur 
5MohacsUtflukt til Pecs 
6Novi SadByrundtur og lunsj i Jarak 
7BeogradByrundtur 


MS Der Kleine Prinz 4*
Rederi: Quality Cruises
Byggeår: 1992, totalrenovert i 2017
Lengde: 93 m
Passasjerer: 86
 
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesarealene, men med begrenset kapasitet.
Alle lugarene er utvendige med store vinduer som kan åpnes. Lugarene er romslige (16 m²) og har to enkeltsenger (som ikke kan settes sammen), TV, telefon, safe, hårtørrer og bad med dusj. 
Her kan du se en ofisiell video om skipet:


Pris
Kategori D*, hoveddekkkr 12 890
Kategori C, hoveddekkkr 14 390
Kategori B*, øvre dekkkr 13 270
Kateogri A, øvre dekkkr 14 890
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar kategori C**, hoveddekkkr 20 090

* Lugarer akterut på skipet, hvor det kan forekomme noe maskinstøy
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.
 
Drikkepakke kr 1 550
Valgfri wienerkonsert kr 650. Må forhånds­bestilles. NB: Begrenset plass.

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Wien/Beograd–Oslo med Austrian Airlines (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 674 pr. februar 2020)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink
 • Skandinavisk julemiddag
 • Kapteinens festmiddag med aperitiff,  femretters meny og et glass musserende vin
 • Lunsj i Jarak 
 • Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
 • Vinsmaking
 • Levende musikk i salongen
 • Stort utfluktsprogram
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Klassisk konsert i Wien dag 2. Må forhåndsbestilles
 • Drikkevarer. Mulig å kjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikke­pakke (kr 1550) som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. Er det to personer i lugaren, må begge bestille drikkepakken. 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. natt til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. 11. mars 2020.