Julecruise på Donau - elvecruise fra Wien til Beograd
Uten tillegg for enkeltlugar. Nå med ekstra plasser

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  21-12-2019
 • Gyldig til
  27-12-2019
 • Varighet
  7 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 10.690,-
MERK: denne reisen var utsolgt men vi har nå lykkes i å få ekstra plasser, med annen utreise på fly enn opprinnelig. 

Nyt julen om bord på vårt hyggelig elvecruiseskip, MS Der Kleine Prinz. Cruiset tar oss gjennom fire land; Østerrike, Slovakia, Ungarn og Serbia, og vi besøker fire hovedsteder; Wien, Bratislava, Budapest og Beograd. Utsikten og opplevelsene underveis veksler fra vakre kulturlandskap til interessante byer og utflukter i land.

Høydepunkter:
 • Julemarked i Wien 
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest – Donaus dronning
 • Skandinavisk julemiddag
 • Landsbylunsj i Jarak
 • Beograd - den hvite byen


Program

Dag 1, lørdag 21. desember
Oslo – Wien

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa til München, og derfra videre til Wien. I adventstiden omskapes Wien til en glitrende juleby. Gatene er opplyst av lamper i tusentall, og det er mange små og store julemarkeder. Fra flyplassen kjører vi direkte til kaien hvor MS Der Kleine Prinz venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum av Wien over natten.

Dag 2, søndag 22. desember
Wien

Etter frokost skal vi på halvdags byrundtur med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi starter med Hundertwasserhaus og Belvederepalasset, hvor det på begge stedene blir et kort stopp. På vei mot sentrum kjører vi på Ringstrasse, forbi berømte arkitektoniske perler som Stats­operaen, Rådhuset og Parlamentet. Fra Stefansdomen avsluttes rundturen med en spasertur gjennom gågatene i gamlebyen. Retur til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen skal vi besøke Alt­wiener Christkindlmarkt, som ligger på Freyung, en av Wiens vakreste plasser. Dette er stedet for å kjøpe kunsthåndverk, glassdekorasjoner, tradisjonelle julekrybber og keramikk. Håndverksprodukter av topp kvalitet finner du også på nærliggende Am Hof julemarked.
Etter middag kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til det praktfulle Hofburg-­palasset for å oppleve en klassisk konsert. Wiener Hofburg orkesteret spiller musikk av Johan Strauss og arier fra utvalgte Mozart-operaer. 
Ved 22-tiden kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner.

Dag 3, mandag 23. desember
Bratislava

Når vi våkner har skipet allerede ankommet Bratislava, Slovakias hovedstad. Etter frokost blir vi med på en rundtur med byens turisttog. Vi kjører gjennom sentrum og opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad, som ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter kjører vi tilbake til gamlebyen, og ser severdigheter som St. Martins katedralen, det slovakiske nasjonalteateret, Stortorget og Michaelsporten. 
Etter lunsj kjører vi over Nový Most (Den nye broen) til den andre siden av Donau, for å besøke det UFO-lignende brotårnet. Vi tar heisen opp til observasjonsdekket i det åtti meter høye tårnet, og får servert kaffe og sjokoladeterte mens vi beundrer utsikten. 
Ved 16-tiden fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad. Sent om ettermiddagen passerer vi Gabcikovo-slusen, som er den største slusen i øvre del av Donau. Før middag er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren.

Dag 4, tirsdag 24. desember 
Budapest 

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Budapest, og etter frokost skal vi på byrundtur. Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, beliggende på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert og har et historisk område med mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Rundturen avsluttes med besøk i den store markedshallen fra 1800-tallet, hvor du kan la deg friste av lokale delikatesser som pølser, paprikapulver, ungarsk vin og pálinka (tradisjonell fruktbrandy). Det finnes også et stort utvalg av tradisjonelt håndarbeid og suvenirer her. Vi returnerer til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen skal vi til handlegaten Váci og Vörösmarty-plassen med det eldste og flotteste julemarkedet i Budapest. Dette er et stemningsfullt marked med yrende folkeliv. Her kan du kjøpe håndlagde gaver og smake på langos (frityrstekt brød) og den tradisjonelle ungarske kaken kurtoskalacs (skorsteinkake).
I kveld er det julaften og kjøkkensjefen byr på skandinavisk julemiddag. Mens vi spiser seiler skipet gjennom den vakkert opplyste byen, og cruiset fortsetter sørover på Donau. 

Dag 5, onsdag 25. desember  
Mohacs – utflukt til Pecs 
 
Om morgenen kommer vi til Mohacs, som er utgangspunkt for en heldagsutflukt til Pecs, en sjarmerende kultur- og universitets­­by. Besøket starter i katedralen fra 1000-tallet, hvor de som ønsker kan delta på julemesse. Etterpå er det byvandring. Vi ser torget, rådhuset og Kaptalangaten med sine vakkert restaurerte hus fra middelalderen. Det blir også tid til å spasere en tur i gågaten Ferencesek på egen hånd, hvor det er mange hyggelige kafeer. 
Retur til Mohacs og skipet, hvor vi får servert skandinavisk julelunsj. Cruiset fortsetter og i løpet av ettermiddagen krysser vi grensen til Kroatia. Vi seiler nå igjennom området hvor Donau danner grensen mellom Kroatia og Serbia. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag. 

Dag 6, torsdag 26. desember
Novi Sad, Jarak og Beograd

I løpet av natten har skipet kommet til Novi Sad, Serbias nest største by. Dette er en historisk universitetsby – full av liv og med mange parker, restauranter og butikker. I Serbia følger de den ortodokse kirkes tradisjoner og feirer derfor ikke jul før 6. januar (helligtrekongersdag). Mens det i mesteparten av Europa er helligdag i dag og alt er stengt, er det i Serbia vanlig arbeidsdag.
Om morgenen blir vi med på en byrundtur i Novi Sad. Deretter kjører vi til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for historiske personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Utflukten fortsetter til den lille landsbyen Jarak, hvor vi er invitert på lunsj i hagen til en bonde. Det blir servert lokale spesialiteter og vin – i tillegg får vi smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser underholdes vi av musikere fra landsbyen. 
Fra Jarak kjører vi til Beograd, Serbias hovedstad. I mellomtiden har også skipet kommet hit, og vi er om bord igjen i god tid før middag. Siste kvelden underholdes vi etter middag med serbisk folkedans i salongen og moteshow med de spesielle serbiske ullgenserne med landskapsmotiv.    

Dag 7, fredag 27. desember
Beograd – Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land. Før vi drar til flyplassen får vi en byrundtur i Beograd. Vi kjører gjennom den gamle delen av byen og ser Kalemegdan festningen, den ortodokse St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus kirken. 
Vi flyr med Lufthansa fra Beograd til München, og derfra videre til Oslo med ankomst om kvelden.

Program inkluderte utflukter
 
DagStedInkluderte utflukterValgfri utflukt
1WienJulemarkeder 
2WienByrundtur 
  JulemarkedWienerkonsert
3BratislavaByrundtur 
  Besøk i UFO-tårnet 
4BudapestByrundtur 
  Julemarked 
5MohacsUtflukt til Pecs 
6Novi SadByrundtur og lunsj i Jarak 
7BeogradByrundtur 


MS Der Kleine Prinz 4*
Rederi: Quality Cruises
Byggeår: 1992, totalrenovert i 2017
Lengde: 93 m
Passasjerer: 86
 
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesarealene, men med begrenset kapasitet.
Alle lugarene er utvendige med store vinduer som kan åpnes. Lugarene er romslige (16 m²) og har to enkeltsenger (som ikke kan settes sammen), TV, telefon, safe, hårtørrer og bad med dusj. 
Her kan du se en ofisiell video om skipet:


Pris
Kategori D*, hoveddekkkr 10 690
Kategori C, hoveddekkkr 12 150
Kategori B*, øvre dekkkr 12 290
Kateogri A, øvre dekkkr 12 760
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar kategori C**, hoveddekkkr 12 150

* Lugarer akterut på skipet, hvor det kan forekomme noe maskinstøy
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.
 
Drikkepakke kr 1 300
Valgfri wienerkonsert kr 540. Må forhånds­bestilles. NB: Begrenset plass.

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Wien/Beograd–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 849 pr. mars 2019)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink
 • Skandinavisk julemiddag
 • Kapteinens festmiddag med aperitiff,  femretters meny og et glass musserende vin
 • Lunsj i Jarak 
 • Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
 • Vinsmaking
 • Levende musikk i salongen
 • Stort utfluktsprogram
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Klassisk konsert i Wien dag 2. 
 • Må forhåndsbestilles
 • Drikkevarer. Mulig å kjøpe drikkepakke
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 
Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikke­pakke (kr 1300) som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. Er det to personer i lugaren, må begge bestille drikkepakken. 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. natt til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. mars 2019.