Høydepunkter langs Donau.
Elvecruise fra Passau til Wien, Budapest og Bratislava

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  17-09-2020
 • Gyldig til
  24-09-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.240,-
Fra Passau ved grensen mellom Tyskland og Østerrike seiler vi gjennom den naturskjønne Wachaudalen mot Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve Melk – kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk, og den lille vinbyen Dürnstein.


Høydepunkter:
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Keiserbyen Wien 
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Dürnstein i Wachaudalen


Program

Dag 1
Oslo – München – Passau

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre-elver byen). Vi sjekker in inn på elegante MS Arena og finner oss til rette i lugaren og om bord. Klokken 17.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. 

Dag 2
Melk – Wien

Om morgenen kommer vi til Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk, som troner på en høyde med utsikt over elven. Etter ankomst kan du bli med på en utflukt* til klosteret. Her får vi se marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med takmalerier av Paul Troger. Besøket avsluttes med en rusletur i den vakre klosterhagen.
Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er Østerrikes beste vindistrikt. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket har vi utsikt mot små landsbyer og vinmarker. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Om kvelden ankommer vi Wien og legger til kai i forstaden Nüssdorf, hvor vi blir liggende i ro over natten.

Dag 3
Wien

Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots mot Stefansdomen. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Wien i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Schloss Belvedere, et palass fra barokken, bygd av prins Eugene av Savoia på 1700-tallet. Skipet seiler videre om kvelden.

Dag 4
Budapest

Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda på den andre siden av elven er mer kupert. Her ligger Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. 
Vi kommer til Budapest ved 11-tiden og blir liggende ved kai til neste dag. Etter lunsj drar vi på byrundtur*. Om kvelden er det en valgfri utflukt, «Budapest by Night», med folkloreshow i land. På vei tilbake til skipet kjører bussen en rundtur gjennom den vakkert opplyste byen.

Dag 5
Budapest

Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Puszta, cirka 45 kilometer sør for Budapest. Her får du oppleve et av de beste hesteshowene i Ungarn.
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 6
Bratislava

I dag besøker vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Den guidede byvandringen* går gjennom Bratislavas historiske bykjerne, og vi ser den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. Etter lunsj kan du oppleve byen på egen hånd. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad for å beundre utsikten, anbefales. Skipet seiler videre kl. 18.00.

Dag 7
Dürnstein

Tidlig om morgenen kommer vi til Dürnstein, en sjarmerende liten by i Wachaudalen med smale brosteinsgater og historiske bygninger. Nær elven ligger klosteret Stift Dürnstein. Det ble bygget på 1400–1700-tallet i gotisk og barokk stil, og det blå-hvite kirketårnet er byens landemerke. På en bakketopp ovenfor byen ligger ruinene av middelalderborgen Burg Dürnstein, hvor engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Etter frokost kan du rusle en tur i den lille byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. 
Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. I kveld inviteres vi på en avskjedscocktail i salongen, etterfulgt av kapteinens festmiddag.

Dag 8
Passau – München – Oslo

Om morgenen er vi tilbake i Passau. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til flyplassen i München. Direktefly til Oslo.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert engelsktalende guide. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord. Hvis du venter med å kjøpe utflutkene til du er om bord, risikerer du at noen av utfluktene kan være er utsolgt. 
De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.

Program utflukter
DagStedUtfluktspakkeValgfri utfluktPris om bord
1Passau   
2MelkStift Melk EUR 31
3WienByrundtur EUR 27
   Belvedere palassetEUR 39
4BudapestByrundtur EUR 22
   Budapest by nightEUR 43
5Budapest PuztaEUR 44
6BratislavaByrundtur EUR 27
7Dürnstein   
8Passau   


MS Arena 4*+
Rederi: The River Cruise Line
Byggeår: 2005
Lengde: 135 m
Passasjerer: 192
 
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og panoramavinduer, treningsrom, resepsjonsområde med et lite bibliotekhjørne og stort soldekk med solstoler.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV, interntelefon, hårtørrer, minisafe og aircondition. Standardlugarene på Main Deck har to separate senger, hvor den ene gjøres om til sofa på dagtid og den andre vippes inn i et skap. Superiorlugarene på Main og Upper Deck har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Alle lugarene har fransk balkong.  


Pris
Standardlugar, Main Deckkr 15 240
Superiorlugar, Main Deckkr 16 790
Superiorlugar, Upper Deckkr 18 340
Standard enkeltlugar*, Main Deckkr 18 850

Pris pr. person. 
*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan selges som enkeltlugar)
Utfluktspakke (fire utflukter): kr 1050
Drikkepakke (se mer informasjon under): kr 1200 pr. person

 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–München  t/r (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

 
 Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 
Drikkepakke
Det er mulig å forhåndskjøpe en drikkepakke som inkluderer drikkevarer til lunsj og middag (vin, øl og mineralvann ), samt vann på flaske i lugaren (daglig påfyll). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe drikkepakken. Drkkepakken kan kun  forhåndskjøpes.
Pris pr. person kr 1 200


Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 


Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 


Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.