Fra Svartehavet til Wien. Elvecruise på Donau gjennom fire land -
Romania, Serbia, Ungarn og Østerrike

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  05-06-2019
 • Gyldig til
  12-06-2019
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.990,-
Vi seiler på Donau, fra Fetesti nær Svartehavet, gjennom Romania, Serbia og Ungarn til  Østerrike – fire ulike land som alle byr på vakker natur og interessant historie. Underveis besøker vi hovedstedene Bucuresti, Beograd, Budapest og Wien. Mens byer og land passeres, kan du la deg skjemme bort om bord på det hyggelige skipet MS Crucestar.

Høydepunkter:
 • Våtmarksområdet ved Donaudeltaet
 • Bucuresti – tidligere kalt Balkans Paris
 • Den hvite byen Beograd
 • Budapest – Donaus dronning
 • Keiserbyen Wien

Program

Dag 1
Oslo – Bucuresti – Fetesti

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen er det buss til Fetesti, hvor skipet venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Vel fremme sjekker vi inn og finner oss til rette om bord. Etter middag er det musikalsk underholdning i salongen. Skipet ligger ved kai i Fetesti over natten. 

Dag 2
Utflukt til Donaudeltaet

I dag skal vi på heldagsutflukt til Donaudeltaet. Fra Fetesti er det rundt to timer med buss til Tulcea. Det enorme deltaet ligger i grenseområdet mellom Romania og Ukraina og består av hele 5800 km2 med elver, kanaler, sump, innsjøer og øyer. Donaudeltaet har siden 1991 stått på UNESCOs verdensarvliste, og regnes som det best bevarte deltaet i Europa. Vel fremme går vi om bord i småbåter som skal ta oss med på oppdagelsesferd i deltaet. Området er som en magnet for både fugler og fugleelskere og et eldorado for naturinteresserte. Et yrende fugleliv dominerer våtmarksområdet. Pelikanene er de mest markante, men det finnes også terner, svaner, rødgjess og ender. I tillegg er det rundt 75 fiskearter, blant annet havkatt, karpe, sild og abbor. Området er strengt regulert, og store deler er ikke tillatt for mennesker å bevege seg i. Mens vi beundrer naturen fra båten får vi servert smaksprøver på lokale spesialiteter. Typiske retter inspirert av fiskerne i deltaet. Etter båtturen setter vi oss i bussen og kjører tilbake til Fetesti.
Klokken 18.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Like etter avgang samles vi til en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans besetning, etterfulgt av velkomstmiddag.

Dag 3
Utflukt til Bucuresti

Mens vi spiser frokost ankommer skipet Giurgiu, som er utgangspunkt for en utflukt til Romanias hovedstad, Bucuresti. Kjøretiden hver vei er en drøy time, og går gjennom et av de mest fruktbare områdene i Romania. Her er det store marker med solsikker, korn og hvete så langt øyet kan se. Bucuresti har nesten to millioner innbyggere, like mange personbiler og er en herlig blanding av nytt og gammelt. Byen hadde sin storhetstid på slutten av 1800-tallet og frem til første verdenskrig, da den ble kalt Balkans Paris. På byrundturen ser vi de brede bulevardene og store parkene fra byens glansdager, kommunisttidens prangende og upersonlige bygninger, og dagens imponerende skyskrapere i stål og betong. Vi passerer triumfbuen, Seiersplassen og gjør et fotostopp på Revolusjonsplassen, og et foran Parlamentspalasset, verdens nest største bygning. Parlamentspalasset ble påbegynt i 1984 av diktatoren Nicolae Ceausescu, men han ble henrettet i 1989 og fikk dermed aldri oppleve den offisielle åpningen av bygningen i 1997. Deretter besøker vi Folkemuseet hvor vi får et innblikk i tradisjonell byggestil i Romania. Etter lunsj, fortsetter rundturen til fots gjennom den historiske bykjernen. Vi returnerer til skipet i Giurgiu. 
Om kvelden fortsetter cruiset.

Dag 4
Om bord

Vi tilbringer hele dagen om bord mens vi seiler langs grensen mellom Romania og Bulgaria, og senere langs grensen mellom Romania og Serbia. Fra soldekket har vi panoramautsikt til små byer og jordbruksområder på begge sider av elven. Sent om kvelden kommer vi til området som kalles Jernporten, en over hundre kilometer lang kløft omgitt av vill og vakker natur. Denne strekningen var tidligere fryktet av sjøfolk på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, som gjorde det vanskelig å navigere fartøyene. I 1972 åpnet demningen Jernporten 1, den største demningen langs Donau, etterfulgt av demningen Jernporten 2 i 1984. Dette hydroelektriske anlegget, med et avansert system av sluser, er et av de største kraftverkene i Europa. Da Donau ble demmet opp resulterte det i at vannstanden vest for demningen økte med hele tretti meter. Vi seiler gjennom de to demningene i løpet av kvelden og natten.  

Dag 5
Beograd

Ved ti-tiden legger vi til kai i Beograd, som ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire tusen år med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by. Byen var tidligere hovedstaden i Jugoslavia, og er nå Serbias hovedstad. På byrundturen ser vi de største attraksjonene, som Nasjonalteateret, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset, St. Markus-kirken og det imponerende festningsanlegget Kalemegdan. I Beograd ligger også den vakre St. Sava kirken, som sies å være den største ortodokse kirken i verden. Etter et stopp for forfriskninger på en restaurant i sentrum, returnerer vi til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen seiler skipet videre med kurs for Ungarn.

Dag 6
Mohacs

Etter å ha krysset grensen til Ungarn kommer vi til Mohacs, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Pecs. Pecs ligger ved foten av Mecsek -fjellene, og var europeisk kulturhovedstad i 2010. Byen er kjent for sine mange gallerier, museer og vakre bygninger. 
Om ettermiddagen fortsetter cruiset gjennom det ungarske slettelandskapet.

Dag 7
Budapest

Vi ankommer Budapest tidlig om morgenen. Innseilingen er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. Etter frokost er det byrundtur med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert. Her ser vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen.
I mellomtiden har skipet seilt videre til Esztergom. Etter byrundturen kjører vi dit og kommer om bord igjen tidsnok til lunsj. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens vi seiler videre mot cruisets siste havn.

Dag 8
Wien – Oslo

Om morgenen legger vi til kai i Wien. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet. Vi får noen timer på egen hånd i sentrum av Wien før vi kjører til flyplassen. Den tidligere keiserbyen er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. I den historiske bykjernen ligger byens landemerke, Stefansdomen, og det er gangavstand til flere av byens attraksjoner. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet.
Om ettermiddagen flyr vi tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.
Program utflukter
DagStedInkluderte utflukterValgfri utflukt
1Fetesti  
2FetestiDonaudeltaet 
3GiurgiuBucuresti 
4Jernporten  
5BeogradByrundtur 
6Mohacs Pecs
7BudapestByrundtur 
8Wien  
 
MS Crucestar 4*
Rederi: Crucemundo    
Byggeår: 2000, renovert 2009
Lengde:110 m
Passasjerer: 154
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant og salong med bar på øvredekk, resepsjon, lite bibliotek og soldekk. Internett mot avgift.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene på Front dekk er på 11 m² og har to separate senger og vindu som ikke kan åpnes. Deluxelugarene er 14 m² og har  vindu som kan åpnes og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. 

Priser
Standard lugar, Front Deckkr 14 990
Deluxe lugar, Middle Deckkr 16 750
Deluxe lugar, Upper Deckkr 18 470
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar, Front deck*kr 14 990
Enkeltlugar, Middle Deck*kr 20 880
* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly  Oslo–Bucuresti/Wien–Oslo (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter (kr 838 pr. juli 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Et glass vin eller øl og en flaske vann til lunsj og middag
 • Fire utflukter
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Valgfri utflukt til Pecs
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2018.