Fem land - fire hovedsteder.
Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  01-10-2020
 • Gyldig til
  08-10-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 13.390,-
Opplev fem land – på ett cruise. Utsikten fra vårt hyggelige skip, og opplevelsene i land, veksler fra vakre kulturlandskap til elegante hovedsteder. Vi besøker Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike, samt hovedstedene Beograd, Budapest, Bratislava og Wien.

Merk: utflukter er inkludert.

Høydepunkter:
 • Beograd – den hvite byen
 • Landsbyfest i Jarak
 • Livet langs Donaus bredder
 • Budapest med sin vakre beliggenhet ved elven
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Keiserbyen Wien


Program

Dag 1
Oslo–Beograd 

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Serbias hovedstad, Beograd. Fra flyplassen er det buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Etter et velsmakende måltid tar vi turen til salongen for å oppleve lokal folkedans og et moteshow med fargerike serbiske strikkegensere. Skipet ligger ved kai i Beograd over natten.

Dag 2
Beograd og Novi Sad

Serbias hovedstad ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by. 
Etter frokost er det byrundtur med buss. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus-kirken. Det blir tid til å rusle en tur på egen hånd i sentrum, før bussen kjører oss til den lille landsbyen Jarak. Her er vi invitert på lunsj i hagen til en av landsbyboerne. Vi får servert lokale spesialiteter og får smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser blir vi underholdt av musikere fra landsbyen. 
Gode og mette fortsetter utflukten til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for historiske personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Fra Krushedol kjører vi til Novi Sad, Serbias nest største by. Novi Sad er en historisk universitetsby – med mange parker, restauranter og butikker. I mellomtiden har skipet også kommet til Novi Sad, og etter en byrundtur er vi tilbake om bord ved 17-tiden. 
Etter middag kan du hygge deg med levende musikk i skipets bar.

Dag 3
Vukovar
 
I løpet av natten ankommer vi Kroatias største elvehavneby, Vukovar. Under Kroatia­krigen ble byen beleiret og beskutt av serbiske styrker i 87 døgn, og har derfor fått tilnavnet Heltebyen. Da Vukovar til slutt ble invadert den 18. november 1991, var byen nærmest fullstendig ødelagt. Vår guidede byvandring går gjennom sentrum av Vukovar, hvor man fortsatt kan se spor etter krigen. 
Cruiset fortsetter ved lunsjtid. Om ettermiddagen er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren. Vi krysser grensen til Ungarn, og seiler videre gjennom natten.

Dag 4
Budapest

Vi tilbringer en rolig formiddag om bord før vi ankommer Ungarns hovedstad, Budapest. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. 
Etter lunsj er det byrundtur. Vi ser de største severdighetene, som Parlamentsbygningen i nygotisk stil, St. Stefans basilikaen, operaen, Helteplassen og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.
Om kvelden kan du bli med på en valgfri utflukt for å se en forestilling med Ungarns statlige folkloreensemble. Gruppen består av tretti dansere og ansees for å være en av de beste av sitt slag i verden. Etter forestillingen kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 5
Budapest

Etter frokost tilbys det en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en populær og sjarmerende liten by grunnlagt på 1600-tallet. Etter en guidet byvandring kan du rusle en tur på egen hånd eller ta en pause på en av byens kafeer. Retur til skipet for lunsj.
Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Klippehospitalet, som ligger inne i fjellet på Buda-siden. Hospitalet var opprinnelig bygget for å være et nødsykehus under andre verdenskrig, men under den kalde krigen ble det ytterligere befestet for å kunne tåle både kjemisk og kjernefysisk angrep. Klippehospitalet strekker seg rundt ti kilometer innover i grotter og huler, men er i dag et museum med blant annet en permanent utstilling om beleiringen av Budapest under andre verdenskrig.  
De som ikke deltar på de valgfrie utfluktene kan legge opp dagen etter eget ønske. Spør gjerne reiselederen om interessante steder eller severdigheter det er verdt å se. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente og har både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 38 grader.
Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. 
Klokken 21 seiler vi mot nye horisonter – og får den opplyste byen fra elven.

Dag 6
Bratislava

Vi seiler gjennom Gabcikovo slusen, den største slusen i øvre delen av Donau, før vi kommer til Bratislava ved 14-tiden. Etter ankomst blir vi med på en rundtur med byens turisttog. Vi ser mange av attraksjonene i sentrum, før vi tar turen opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Slottet ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter spaserer vi tilbake til gamlebyen, og passerer St. Martin katedralen, Nasjonalteateret, Rådhuset, torget og den gamle byporten, Michaelsporten. Etterpå blir det tid til å kikke litt rundt på egen hånd. 
I kveld inviterer kapteinen til festmiddag. Vi spiser og hygger oss om bord, mens skipet fortsetter sin seilas mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 7
Wien

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Wien, cruiset siste anløpshavn. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Videre til Belvedere palasset, hvor vi skal besøke den imponerende hagen. Neste stopp er gamlebyen. Her fortsetter rundturen til fots mot Stefansdomen. Retur til skipet for lunsj. 
Om ettermiddagen kan du utforske Wien på egen hånd, eller bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Etter middag er det valgfri utflukt for å oppleve en praktfull Wienerkonsert med musikk av Johan Strauss og arier fra utvalgte Mozart-operaer. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 8
Wien–Oslo

Etter frokost sier vi farvel til MS Der Kleine Prinz og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

Program utflukter
Dag
Sted
Inkluderte utflukter
Valgfrie utflukter
Pris*
1Beograd   
2BeogradByrundtur  
  Jarak og Krusehedol  
 Novi SadByrundtur  
3VukovarByvandring  
4BudapestByrundturFolkloreforestillingEUR52
5Budapest SzentendreEUR26
   KlippehospitaletEUR30
6BratislavaByrundtur med minitog  
7WienByrundturSchönbrunn-slottetEUR46
   WienerkonsertEUR57
8Wien   

* De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.

Priser
Kategori D*, hoveddekk, akterutkr 13 390
Kategori C, hoveddekkkr 14 790
Kategori B*, øvre dekk, akterutkr 14 290
Kategori A, øvre dekkkr 15 490
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Enkeltlugar** kategori D hoveddekkkr 19 390
Enkeltlugar** kategori C hoveddekkkr 20 790

Fly fra andre byer i Norge på forespørsel.
* Det kan forekomme noe maskinstøy i lugarene som ligger akterut.
**Enkeltlugar (dobbeltlugar brukt som enkeltlugar). Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Drikkepakke: kr 1 500 (se beskrivelse nedenfor)

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Beograd/Wien–Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstcocktail
 • Festmiddag med aperitiff og musserende vin (en flaske pr. fire gjester) 
 • Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
 • Vinsmaking
 • Levende musikk i salongen
 • Stort utfluktsprogram
 • Engelsktalende guider og hode­telefoner på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikkepakke til kr 1500, som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.


MS Der Kleine Prinz 4*
Rederi: Quality Cruises     
Byggeår: 1992, totalrenovert vinteren 2016–2017
Lengde: 93 m
Passasjerer: 86

Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesarealene, men med begrenset kapasitet.
Alle lugarene er utvendige med store vinduer som kan åpnes. Lugarene er romslige (16 m²) og har to enkeltsenger (som ikke kan settes sammen), TV, telefon, safe, hårtørrer og bad med dusj. 

Her kan du se en ofisiell video om skipet: