Skip to main content

Fem land - fire hovedsteder. Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien

Opplev fem land – på ett cruise. Utsikten fra vårt hyggelige skip, og opplevelsene i land, veksler fra vakre kulturlandskap til elegante hovedsteder. Vi besøker Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike, samt hovedstedene Beograd, Budapest, Bratislava og Wien.

Merk: utflukter er inkludert.

Høydepunkter:

 • Beograd – den hvite byen
 • Landsbyfest i Jarak
 • Vukovar – Kroatias største elvehavneby 
 • Budapest med sin vakre beliggenhet ved elven
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Keiserbyen Wien


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge–Beograd

  Du møter Vista Travels reiseleder på lufthavnen. Sammen flyr vi til Serbias hovedstad, Beograd. Fra flyplassen er det buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Etter et velsmakende måltid tar vi turen til salongen for å oppleve lokal folkedans og et moteshow med fargerike serbiske strikkegensere. Skipet ligger ved kai i Beograd over natten.

  Norge–Beograd
 • Dag 2: Beograd og Novi Sad

  Serbias hovedstad ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by.
  Etter frokost er det byrundtur med buss. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus-­kirken. Det blir tid til å rusle en tur på egen hånd i sentrum, før bussen kjører oss ut på landsbygden til den lille byen Jarak. Her er vi invitert på lunsj i hagen til en av landsby­boerne. Vi får servert lokale spesialiteter og får smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser blir vi underholdt av musikere fra landsbyen. Gode og mette fortsetter utflukten til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for historiske personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Fra Krushedol kjører vi til Novi Sad, Serbias nest største by. Novi Sad er en historisk universitetsby – med mange parker, restauranter og butikker.
  I mellomtiden har skipet også kommet til Novi Sad, og etter en byrundtur er vi tilbake om bord ved 17-tiden. Etter middag hygger vi oss med levende musikk i salongen mens skipet seiler videre.

  Beograd og Novi Sad
 • Dag 3: Vukovar

  I løpet av natten ankommer vi Vukovar, Kroatias største elvehavneby. Under Kroatia­krigen ble byen beleiret og beskutt av serbiske styrker i 87 døgn, og har derfor fått tilnavnet Heltebyen. Da Vukovar til slutt ble invadert den 18. november 1991, var byen nærmest fullstendig ødelagt. Byvandringen med lokalguide går gjennom sentrum av Vukovar, hvor man fortsatt kan se spor etter krigen.
  Cruiset fortsetter ved lunsjtid. Om ettermiddagen er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren. Vi krysser grensen til Ungarn, og seiler videre gjennom natten.

 • Dag 4: Budapest

  Vi tilbringer en rolig morgen om bord før vi ankommer Ungarns hovedstad, Budapest, om formiddagen. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. Budapest var opprinnelige to byer – Buda og Pest, beliggende på hver sin side av elven. På Buda-siden ligger slottshøyden og gamlebyen, mens du på Pest-siden finner forretningsstrøk, museer og teatre. Etter lunsj skal vi på byrundtur. Vi ser de største severdighetene, som Parlamentsbygningen i nygotisk stil, St. Stefan-basilikaen, operaen, Helteplassen og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.
  Om kvelden kan du bli med på en valgfri utflukt for å se en forestilling med Ungarns statlige folkloreensemble. Gruppen består av tretti dansere og ansees for å være en av de beste av sitt slag i verden. Etter forestillingen kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

  Budapest
 • Dag 5: Budapest

  Etter frokost tilbys det en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en liten by fra 1600-tallet og en populær turistdestinasjon. Etter en guidet byvandring kan du rusle en tur på egen hånd i de sjarmerende smågatene eller ta en pause på en av byens kafeer. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Klippehospitalet, som ligger inne i fjellet på Buda-siden. Hospitalet var opprinnelig bygget for å være et nødsykehus under andre verdenskrig, men under den kalde krigen ble det ytterligere befestet for å kunne tåle både kjemisk og kjernefysisk angrep. Klippehospitalet besto av rundt ti kilometer med grotter og huler. I dag er hospitalet et museum med blant annet en permanent utstilling om beleiringen av Budapest under andre verdenskrig.
  De som ikke deltar på de valgfrie utfluktene kan legge opp dagen etter eget ønske. Spør gjerne reiselederen om interessante steder eller severdigheter det er verdt å se. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente og har både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 38 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.
  Om kvelden fortsetter cruiset mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 6: Bratislava

  Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Ankomst Bratislava ved 14-tiden. Etter lunsj blir vi med på en rundtur med byens turisttog. Vi ser mange av attraksjonene i sentrum, før vi tar turen opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Slottet ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter spaserer vi tilbake til gamlebyen. Underveis passerer vi St. Martin katedralen, Nasjonalteateret, Rådhuset, torget og den gamle byporten, Michaelsporten. Det blir også tid til å kikke litt rundt på egen hånd.
  I kveld inviterer kapteinen til festmiddag. Vi spiser og hygger oss om bord, mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Bratislava
 • Dag 7: Wien

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i Wien. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Videre til Belvedere-palasset, hvor vi får se den vakre hagen. Rundturen avsluttes til fots gjennom gamlebyen mot Stefansdomen, før vi returnerer til skipet for lunsj.
  Om ettermiddagen kan du utforske Wien på egen hånd, eller bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Etter middag er det valgfri utflukt for å oppleve en praktfull Wienerkonsert med musikk av Johan Strauss og arier fra utvalgte Mozart-operaer. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Wien
 • Dag 8: Wien–Norge

  Etter frokost sier vi farvel til MS Der Kleine Prinz og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisoversikt

Prisene gjelder på avgangene både fra Oslo og Trondheim.  
Kategori D*, hoveddekk, akterut kr 14 980    
Kategori C, hoveddekk kr 15 680
Kategori B*, øvre dekk, akterut kr 15 980
Kategori A, øvre dekk kr 16 480
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar** kategori C hoveddekk      kr 22 290


Fly fra andre byer i Norge på forespørsel.
* Det kan forekomme noe maskinstøy i lugarene som ligger akterut.
** Enkeltlugar (dobbeltlugar brukt som enkeltlugar). Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Drikkepakke: kr 1 700 (se beskrivelse nedenfor).

Prisen inkluderer:
Fly Oslo/Trondheim–Beograd/Wien–Oslo/Trondheim (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
Velkomstcocktail
Festmiddag med aperitiff og musserende vin (en flaske pr. fire gjester) 
Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
Vinsmaking
Levende musikk i salongen
Stort utfluktsprogram
Engelsktalende guider og hode­telefoner på utfluktene
Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikkepakke til kr 1700, som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Program inkluderte utflukter

Program utflukter

 Dag  Sted Inkluderte utflukter Valgfrie utflukter
1 Beograd    
2 Beograd Byrundtur  
    Jarak og Krusehedol  
  Novi Sad Byrundtur  
3 Vukovar Byvandring  
4 Budapest Byrundtur Folkloreforestilling
5 Budapest   Szentendre
      Klippehospitalet
6 Bratislava     Byrundtur med minitog     
7 Wien Byrundtur Schönbrunn-slottet
      Wienerkonsert
8 Wien    


* De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.

Fra lunsj i hagen i Jarak:

Bildegalleri

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
12.06.2022OsloFem land - fire hovedsteder. Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien
Reiseledere: Vladimir Kozlov
8 dager414 980,-Bestill
25.08.2022TrondheimFem land - fire hovedsteder. Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien8 dagerMer enn 814 980,-Bestill

Skip

MS Der Kleine Prinz
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesare...