Skip to main content

Fem land - fire hovedsteder. Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien

Opplev fem land – på ett cruise. Utsikten fra vårt hyggelige skip, og opplevelsene i land, veksler fra vakre kulturlandskap til elegante hovedsteder. Vi besøker Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike, samt hovedstedene Beograd, Budapest, Bratislava og Wien.

Merk: utflukter er inkludert.

Høydepunkter:

 • Beograd – den hvite byen
 • Landsbyfest i Jarak
 • Vukovar – Kroatias største elvehavneby 
 • Budapest med sin vakre beliggenhet ved elven
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Keiserbyen Wien


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge–Beograd

  Du møter Vista Travels reiseleder på lufthavnen. Sammen flyr vi til Serbias hovedstad, Beograd. Fra flyplassen er det buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Etter et velsmakende måltid tar vi turen til salongen for å oppleve lokal folkedans og et moteshow med fargerike serbiske strikkegensere. Skipet ligger ved kai i Beograd over natten.

  Norge–Beograd
 • Dag 2: Beograd og Novi Sad

  Serbias hovedstad ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by.
  Etter frokost er det byrundtur med buss. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus-­kirken. Det blir tid til å rusle en tur på egen hånd i sentrum, før bussen kjører oss ut på landsbygden til den lille byen Jarak. Her er vi invitert på lunsj i hagen til en av landsby­boerne. Vi får servert lokale spesialiteter og får smake på det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser blir vi underholdt av musikere fra landsbyen. Gode og mette fortsetter utflukten til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for historiske personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Fra Krushedol kjører vi til Novi Sad, Serbias nest største by. Novi Sad er en historisk universitetsby – med mange parker, restauranter og butikker.
  I mellomtiden har skipet også kommet til Novi Sad, og etter en byrundtur er vi tilbake om bord ved 17-tiden. Etter middag hygger vi oss med levende musikk i salongen mens skipet seiler videre.

  Beograd og Novi Sad
 • Dag 3: Vukovar

  I løpet av natten ankommer vi Vukovar, Kroatias største elvehavneby. Under Kroatia­krigen ble byen beleiret og beskutt av serbiske styrker i 87 døgn, og har derfor fått tilnavnet Heltebyen. Da Vukovar til slutt ble invadert den 18. november 1991, var byen nærmest fullstendig ødelagt. Byvandringen med lokalguide går gjennom sentrum av Vukovar, hvor man fortsatt kan se spor etter krigen.
  Cruiset fortsetter ved lunsjtid. Om ettermiddagen er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren. Vi krysser grensen til Ungarn, og seiler videre gjennom natten.

 • Dag 4: Budapest

  Vi tilbringer en rolig morgen om bord før vi ankommer Ungarns hovedstad, Budapest, om formiddagen. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. Budapest var opprinnelige to byer – Buda og Pest, beliggende på hver sin side av elven. På Buda-siden ligger slottshøyden og gamlebyen, mens du på Pest-siden finner forretningsstrøk, museer og teatre. Etter lunsj skal vi på byrundtur. Vi ser de største severdighetene, som Parlamentsbygningen i nygotisk stil, St. Stefan-basilikaen, operaen, Helteplassen og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.
  Om kvelden kan du bli med på en valgfri utflukt for å se en forestilling med Ungarns statlige folkloreensemble. Gruppen består av tretti dansere og ansees for å være en av de beste av sitt slag i verden. Etter forestillingen kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

  Budapest
 • Dag 5: Budapest

  Etter frokost tilbys det en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en liten by fra 1600-tallet og en populær turistdestinasjon. Etter en guidet byvandring kan du rusle en tur på egen hånd i de sjarmerende smågatene eller ta en pause på en av byens kafeer. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Klippehospitalet, som ligger inne i fjellet på Buda-siden. Hospitalet var opprinnelig bygget for å være et nødsykehus under andre verdenskrig, men under den kalde krigen ble det ytterligere befestet for å kunne tåle både kjemisk og kjernefysisk angrep. Klippehospitalet besto av rundt ti kilometer med grotter og huler. I dag er hospitalet et museum med blant annet en permanent utstilling om beleiringen av Budapest under andre verdenskrig.
  De som ikke deltar på de valgfrie utfluktene kan legge opp dagen etter eget ønske. Spør gjerne reiselederen om interessante steder eller severdigheter det er verdt å se. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente og har både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 38 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.
  Om kvelden fortsetter cruiset mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 6: Bratislava

  Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Ankomst Bratislava ved 14-tiden. Etter lunsj blir vi med på en rundtur med byens turisttog. Vi ser mange av attraksjonene i sentrum, før vi tar turen opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Slottet ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Deretter spaserer vi tilbake til gamlebyen. Underveis passerer vi St. Martin katedralen, Nasjonalteateret, Rådhuset, torget og den gamle byporten, Michaelsporten. Det blir også tid til å kikke litt rundt på egen hånd.
  I kveld inviterer kapteinen til festmiddag. Vi spiser og hygger oss om bord, mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Bratislava
 • Dag 7: Wien

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i Wien. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Videre til Belvedere-palasset, hvor vi får se den vakre hagen. Rundturen avsluttes til fots gjennom gamlebyen mot Stefansdomen, før vi returnerer til skipet for lunsj.
  Om ettermiddagen kan du utforske Wien på egen hånd, eller bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Etter middag er det valgfri utflukt for å oppleve en praktfull Wienerkonsert med musikk av Johan Strauss og arier fra utvalgte Mozart-operaer. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Wien
 • Dag 8: Wien–Norge

  Etter frokost sier vi farvel til MS Der Kleine Prinz og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Dagsprogram retning Wien - Beograd

Gjelder avgangen den 29. mai 2023.

Dag 1
Oslo–Wien

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn midt på dagen. Fly direkte til Wien. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 2
Wien

Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi starter med Hundertwasserhaus, hvor det blir et kort stopp. Videre til Belvedere palasset, før vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Neste stopp er gamlebyen. Her fortsetter rundturen til fots forbi Stefansdomen og gjennom gatene i sentrum. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen skal vi besøke det storslåtte Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Utflukten inkluderer en spasertur i parken og omvisning i salene inne i slottet. Om kvelden tilbys det en valgfri utflukt for å se en praktfull Wienerkonsert med musikk av Johan Strauss og arier fra utvalgte Mozart-operaer. Like før midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3
Bratislava

I løpet av natten kommer vi til Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Etter frokost skal vi på byrundtur med et lite turisttog som kjører gjennom senturm og opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Slottet ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Sightseeingen avsluttes med en spasertur gjennom gamlebyen, forbi attraksjoner som St. Martins katedralen, det slovakiske nasjonalteateret, torget og Michaels porten. Det blir også tid til å vandre litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet. Etter lunsj om bord er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren. Om kvelden fortsetter cruiset til et nytt land og ny hovedstad.  

Dag 4
Budapest

Vi ankommer Ungarns vakre hovedstad, Budapest, kl. 08.00. Budapest var opprinnelig to byer, Buda og Pest, som lå på hver sin side av Donau, men ble slått sammen til én by i 1873. Budapest kalles på folkemunne Donaus dronning, og med god grunn. Her ligger severdighetene som perler på en snor og opplevelsene er mange. Etter frokost er det byrundtur. Vi ser de største severdighetene, som Parlamentsbygningen, St. Stefans basilikaen, operaen, Helteplassen og byparken med Vajdahunyad slottet. Tiden fram til middag er til fri disposisjon. Ta en spasertur på egen hånd eller la deg friste i byens handlegater. Budapest er en fantastisk by for shopping – her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Om kvelden tilbys det en valgfri utflukt hvor du får se en flott forestilling med Ungarns statlige folkloreensemble. Gruppen består av 30 dansere og sies å være en av de beste av sitt slag i verden. Etter forestillingen kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 5
Budapest

Etter frokost tilbys en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en hyggelig liten by grunnlagt på 1600-tallet. Etter en guidet byvandring har du tid til å utforske Szentendre på egen hånd, eller ta en pause på en av byens mange kafeer. Om ettermiddagen kan du bli med på en valgfri utflukt til Lazar Lovas Puszta,  cirka 45 kilometer sør for Budapest. Her får du oppleve et av de beste hesteshowene i Ungarn. Det blir i tillegg smaksprøver på Palinka, en tradisjonell fruktbrandy, samt lokale spesialiteter. De som ikke deltar på utfluktene kan legge opp dagen etter eget ønske. Spør gjerne reiselederen om interessante steder eller attraksjoner det er verdt å se. Kanskje frister det med et besøk til et av byens termal­bad? Szechenyibadet nord i byen har hele femten innendørsbassenger og tre utendørsbassenger, som alle holder 38 grader. Cruiset fortsetter om kvelden og etter middag kan du hygge deg med levende musikk i skipets bar.

Dag 6
Vukovar

Vi nyter en avslappende morgen om bord før vi ankommer Vukovar midt på dagen. Vukovar er Kroatias største elvehavneby, og blir ofte kalt Heltebyen. Under Kroatia­krigen ble Vukovar beleiret og beskutt av serbiske styrker i 87 døgn. Byen var nærmest helt ødelagt da den til slutt falt 18. november 1991. Etter lunsj arrangeres det en guidet byvandring gjennom gågatene i sentrum. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag, mens skipet seiler mot Serbia.

Dag 7
Novi Sad og Beograd

Etter midnatt legger vi til kai i Novi Sad, den tredje største byen i Serbia. Novi Sad er en livlig universitetsby, med mange parker, restauranter og butikker. I dag skal vi på en heldagsutflukt som starter med en byrundtur i Novi Sad. Deretter kjører vi til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for historiske personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Videre til den lille landsbyen Jarak, hvor vi er invitert på lunsj i hagen til en lokal bonde. Vi får smake på Sljivovica, plommebrennevin, og blir underholdt av musikere fra landsbyen. Gode og mette fortsetter vi til Beograd. I mellomtiden har skipet også ankommet Beograd, og vi går om bord igjen her. Beograd ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Serbias hovedstad er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en interessant og stolt by. Om kvelden er det serbisk folkedans i salongen og moteshow med de spesielle Sirogojno-strikkeplaggene av ull med typiske landskapsmotiv. Skipet ligger ved kai i Beograd over natten.

Dag 8
Beograd–Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og drar på byrundtur i Beograd. Vi ser den imponerende Kalemegdan-festningen med sine flotte parkområder, den ortodokse St. Sava kirken, prinsesse Lubicas palass, rådhuset og St. Markus-kirken. Det blir også tid til å vandre på egen hånd i sentrum før vi kjører til flyplassen. Vi flyr til Zurich, og derfra videre til Oslo med ankomst sent om kvelden.

Prisoversikt

Kategori D*, hoveddekk, akterut kr 15 980
Kategori C, hoveddekk kr 16 980
Kategori B*, øvre dekk, akterut kr 16 480
Kategori A, øvre dekk kr 17 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar** kategori C hoveddekk      kr 23 980


Fly fra andre byer i Norge på forespørsel.
* Det kan forekomme noe maskinstøy i lugarene som ligger akterut.
** Enkeltlugar (dobbeltlugar brukt som enkeltlugar). Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Drikkepakke: kr 1 700 (se beskrivelse nedenfor).

Prisen inkluderer:
Fly Oslo–Beograd/Wien–Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag  
Velkomstcocktail
Festmiddag med aperitiff og musserende vin (en flaske pr. fire gjester) 
Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
Vinsmaking
Levende musikk i salongen
Stort utfluktsprogram
Engelsktalende guider og hode­telefoner på utfluktene
Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
Drikkevarer (mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikkepakke til kr 1700, som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Utflukter

Retning Beograd - Wien

 Dag  Sted Inkluderte utflukter Valgfrie utflukter
1 Beograd    
2 Beograd Byrundtur  
    Jarak og Krusehedol  
  Novi Sad Byrundtur  
3 Vukovar Byvandring  
4 Budapest Byrundtur Folkloreforestilling
5 Budapest   Szentendre
      Klippehospitalet
6 Bratislava     Byrundtur med minitog     
7 Wien Byrundtur  
      Wienerkonsert
      Schönbrunn-slottet
8 Wien    


Retning Wien - Beograd

 Dag  Sted Inkluderte utflukter Valgfrie utflukter
1 Wien    
2 Wien Byrundtur Wienerkonsert
Schönbrunn-slottet
3 Bratislava Byrundtur med minitog   
4 Budapest Byrundtur Folkloreforestilling
5 Budapest   Szentendre
      Lazar Lovas Puszta
6 Vukovar     Byvandring  
7 Novi Sad Byrundtur  
    Krusehedol og Jarak  
  Beograd    
8 Beograd Byrundtur  


* De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.

Bildegalleri

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
29.05.2023OsloFem land - fire hovedsteder. Elvecruise på Donau fra Wien til Beograd
Reiseledere: Torill Juvet Hermansen
8 dagerFullbooket, venteliste15 980,-Book på venteliste
18.08.2023OsloFem land - fire hovedsteder. Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien 8 dagerFullbooket, venteliste15 980,-Book på venteliste
11.10.2023OsloFem land - fire hovedsteder. Elvecruise på Donau fra Beograd til Wien 8 dagerFullbooket, venteliste15 980,-Book på venteliste

Skip

MS Der Kleine Prinz
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesare...