Ukraina og Donaudeltaet - Elvecruise på Donau og Dnepr.
Lesertur Aftenposten. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donaudeltaet
 • Gyldig fra
  20-09-2019
 • Gyldig til
  01-10-2019
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.990,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Vi seiler på Donau til Donaudeltaet og derfra videre langs Svartehavskysten til feriebyen Odessa. Cruiset fortsetter på Ukrainas mektige elv, Dnepr, til hovedstaden Kiev. Underveis besøker vi Vilkovo i Donaudeltaet, havnebyen Kherson, og kosakkenes øy Khortitsa. Det blir også tid til et kort besøk i Romanias hovedstad, Bucuresti.  

Høydepunkter:
 • Byrundtur i Bucuresti, Romanias hovedstad
 • Constanta ved Svartehavet
 • Izmail – Ukrainas største ­elve­havneby ved Donau
 • Vilkovo ved Donaudeltaet
 • Odessa – Svartehavets perle
 • Båttur i Dneprdeltaet
 • Kosakkenes land på Khortitsa-øya
 • Kiev, Ukrainas hovedstad

Program

Dag 1, fredag 20. september
Oslo – Bucuresti – Fetesti

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Austrian Airlines via Wien til Bucuresti. Før vi kjører til Fetesti, hvor MS Dnieper Princess venter, tar bussen oss med på en byrundtur i Romanias hovedstad. Kjøreturen fra Bucuresti til Fetesti er cirka to og en halv time. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi møtes til en velkomstdrink etterfulgt av middag. Skipet ligger ved kai i Fetesti over natten.

Dag 2, lørdag 21. september
Fetesti og utflukt til Constanta

Etter frokost skal vi på en utflukt til Constanta ved Svartehavet. Dette er Romanias største havneby, men også en yndet feriedestinasjon. I Constanta besøker vi det arkeologiske museet og den ortodokse Peter-Paul-katedralen. 
Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster MS Dnieper Princess loss og cruiset begynner. Første strekning går på Donau. 

Dag 3, søndag 22. september
Izmail

Vi nyter en rolig morgen om bord mens vi seiler langs grensen mellom Romania og Ukraina. Midt på dagen legger vi til kai i Izmail, Ukrainas største havneby langs Donau. Izmails historie strekker seg tilbake til 1200-tallet, da byen ble grunnlagt av handelsmenn fra Genova. Gjennom århundrene har byen vært underlagt både russisk, ukrainsk og rumensk styre. I dag er Izmail transportknutepunkt for varehandel mellom landene langs Donau og Tyrkia, Hellas, Iran og Russland. 
Etter lunsj blir vi med på en byrundtur som inkluderer et besøk i Dioramamuseet. 
Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 4, mandag 23. september
Vilkovo

Om morgenen kommer vi Vilkovo, en liten by med rundt ti tusen innbyggere som ligger i den ukrainske delen Donaudeltaet. Etter frokost blir vi med på en byvandring  med lokalguide. Om ettermiddagen tilbys det en valgfri utflukt med småbåter gjennom Donaudeltaet. Deltaet har stått på ­UNESCOs verdensarvliste siden 1991, og består i stor grad av udyrkbart myrland med en unik flora og fauna. Kl. 18.00 fortsetter cruiset og i løpet av kvelden forlater vi Donau og seiler langs Svartehavskysten mot Odessa.

Dag 5, tirsdag 24. september
Odessa

Odessa er Ukrainas største havneby, og blir ofte kalt Svartehavets perle. Byen har en særskilt skjønnhet med klassiske hus i art nouveau-arkitektur. Etter frokost drar vi på byrundtur og ser Potemkintrappen, operahuset og Deribasivska – Odessas livlige hovedgate. Om ettermiddagen tilbys det en valgfri utflukt til Odessa kunstmuseum. Etter middag kan du se en valgfri opera- eller ballett­forestilling. 
Skipet ligger ved kai i Odessa over natten.

Dag 6, onsdag 25. september
Odessa

I dag kan du utforske Odessa videre i ditt eget tempo, eller bli med på en av de valgfrie utfluktene som tilbys. Den ene går med buss til oldtidsbyen Belgorod-Dnestrovski og den store Akkerman-festningen. Den andre er en rundtur til Odessas vakre kirker. Skipet seiler videre sent om kvelden.

Dag 7, torsdag 26. september
Kherson

Om morgenen kommer vi til Kherson, som  ligger ved munningen til Dnepr og er en stor havneby med flere skipsverft. Kherson ble grunnlagt i 1778 av Grigori Potemkin, etter ordre fra Katharina den store. En av de første bygningene som ble reist innenfor festningsmurene var St. Katharina-kirken, hvor Potemkin senere ble begravd. 
Etter frokost blir vi med på en båttur i Dnepr­deltaet. Vi ser små fiskelandsbyer og får et inntrykk av det rike dyre- og plantelivet. Om ettermiddagen fortsetter cruiset på Dnepr.

Dag 8, fredag 27. september
Zaporizjzja

På 1400–1500-tallet var Zaporizjzja et tilfluktsted for polske og især russiske bønder som flyktet fra sine godseiere. De kalte seg selv for kosakker («frie mennesker») og ­Khortitsa-øyen ved Zaporizjzja ble deres hovedbase. Kosakkene livnærte seg av plyndringstokter til nabolandene og skatter fra alle som brukte handelsrutene til vanns. I våre dager er Zaporizjzja en viktig industriby. I tillegg til vannkraftverket har byen et stort stålverk og Europas største atomkraftverk. Vi ankommer Zaporizjzja om morgenen og etter frokost blir vi med på en byrundtur. I tillegg får vi lære mer om kosakkenes historie og kultur på Kosakkmuseet. Om ettermiddagen  er det valgfri utflukt for å se et kosakkshow på Khortitsa, hvor ryttere, ikledd tradisjonelle kosakkdrakter, utfører akrobatiske triks på hesteryggen. 
Klokken 16.00 seiler vi videre.

Dag 9, lørdag 28. september
Om bord

Vi tilbringer hele dagen om bord mens skipet seiler gjennom vakre landskap med små byer og store innsjøer. Det arrangeres ulike aktiviteter og underholdning. Dnepr har sitt utspring nær Smolensk i Russland, og renner gjennom både Hviterussland og Ukraina før den når Svartehavet. Med sine nesten 2200 kilometer er Dnepr den fjerde lengste elven i Europa. 

Dag 10, søndag 29 september
Kiev

Vi legger til kai i Kiev kl. 11.00. Ukrainas hovedstad ble grunnlagt på 400-tallet, og var en viktig by langs handelsruten mellom Skandinavia og Konstantinopel. Under andre verdenskrig ble store deler av byen ødelagt, men ble gjenoppbygd og består i dag av en blanding av gamle religiøse bygninger og moderne sovjetarkitektur. Kiev har rundt 2,5 millioner innbyggere. 
Etter ankomst blir vi med på en byrundtur og ser St. Michael-katedralen, operahuset, Uavhengighetsplassen og den 62 meter høye Moderlandstatuen. Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til St. Sofia-katedralen. Den vakre kirken, som står på UNESCOs verdensarvliste, er oppkalt etter Hagia Sofia i Istanbul og har mye av den samme bysantinske arkitekturen. En annen valgfri utflukt går til Friluftsmuseet, som gir et innblikk i ukrainsk levesett gjennom tidene. Om kvelden er det mulig å oppleve «Kiev by Night» – en valgfri båtutflukt med folkloreshow.

Dag 11, mandag 30. september
Kiev

I dag kan du utforske Kiev videre på egen hånd. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Petsjerskaja Lavra, også kalt Grotteklosteret. Det vakre klosteret ble bygget på 1100-tallet og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1990. Om ettermiddagen kan du bli med på en valgfri konsert med Ukrainas nasjonalkor. 
I kveld er det kapteinens festmiddag.

Dag 12, tirsdag 1. oktober 
Kiev – Oslo 

Vi sier farvel til MS Dnieper Princess etter frokost og går i land. Om ettermiddagen flyr vi med Lufthansa til München, og derfra videre til Oslo med ankomst sent om kvelden.
Utflukter
Nedenfor finner du en oversikt over alle utflukter i løpet av reisen. Åtte av de er inkludert i reisens pris. De andre bestilles og betales om bord.

Program utflukter:
DagStedInkluderte utflukterValgfrie utflukter
1BucurestiByrundtur 
2FetestiBucuresti 
3IzmailByrundtur og Dioramamuseet 
4VilkovoVilkovoBåttur i Donaudeltaet
5OdessaByrundturKunstmuseet
   Opera- eller ballettforestilling
6Odessa Utflukt til Belgorod-Dnestrovski
   Odessas kirker
7KhersonOdessas kirker 
8ZaporizjzjaByrundtur og KosakkmuseetKosakkshow
9Om bord  
10KievByrundturSt. Sofia-katedralen
   Friluftsmuseet
   Kiev by Night
11Kiev Grotteklosteret
   Ukrainas nasjonalkor
12Kiev  

MS Dnieper Princess 3*+
Rederi: Chervona Ruta
Byggeår: 1976, renovert 2017
Lengde: 129 m
Passasjerer: 230
Fasilitetene om bord inkluderer to restauranter, tre barer, suvenir­butikk, salong med dansegulv, bibliotek, resepsjon, frisør og stort soldekk. 
Alle lugarene er utvendige med vindu som kan åpnes. Standard­lugarene er små (9–10 m²), men praktisk innredet med to separate senger, bad med dusj, aircondition og radio. Enkeltlugarene er 7 m². På standardlugarene er det kombinert vask og dusj. 
Deluxelugarene er cirka 15 m² og har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, samt bad med dusjhjørne. 
Priser
DekkA-kort prisPris uten A-kort
Standardlugar, Main Deck kr 16 990kr 17 990
Standardlugar, Upper Deckkr 18 490kr 19 490
Deluxelugar, Upper Deckkr 22 770kr 23 770
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar, Upper Deckkr 20 420 kr 21 420
 
Abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får kr 1000 i rabatt per person på denne reisen. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Abonnentsnummer må oppgis ved bestilling.
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Bucuresti/Kiev–Oslo med Austrian Airlines og Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 852 pr. oktober 2018)
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • 11 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Utflukter i ht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 
 
Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 
 
Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 
Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Ukraina. Passet bør være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. oktober 2018.