Vin og historiske byer i Bordeaux
Elvecruise på Garonne, La Gironde og Dordogne

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Bordeaux
 • Gyldig fra
  18-09-2021
 • Gyldig til
  23-09-2021
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 18.370,-
Bli med til sørvestlige Frankrike – kjent for sine idylliske landskap, berømte viner og historiske monumenter. Vårt cruise starter i Bordeaux, hovedstad i regionen Nouvelle­Aquitaine og største by i vindistriktet hvor mange av verdens mest berømte rødviner produseres. Her har det blitt dyrket vindruer siden romersk tid. Fra Bordeaux seiler vi på Garonne, La Gironde og Dordogne til Médoc, Blaye og Libourne.

Høydepunkter:
 • Vindistriktet Médoc
 • Vaubans festning i Blaye
 • Middelalderbyen Saint Émillion
 • Gamlebyen i Bordeaux, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Drikkevarer om bord inkludert, både til måltidene og i baren
 • Vinekspert Annika Groven er ­reiseleder på turen

Program

Dag1
Oslo – Bordeaux

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Bordeaux. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien hvor vårt førsteklasses skip, MS Cyrano de Bergerac, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før vi spiser middag, inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet i salongen. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten. 

Dag 2
Bordeaux – Pauillac

Om morgenen kaster vi loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne, som har sitt utspring i de spanske Pyreneene. Like nord for Bordeaux møtes elvene Garonne og Dordogne. Sammen danner de elveoset La Gironde. Cruiset fortsetter på La Gironde og vi passerer øyene Cazeau og Patiras før vi legger til kai i Pauillac. Med litt over fem tusen innbyggere er Pauillac den største byen i Médoc-regionen. Vinområdet Médoc ligger på en halvøy, klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima perfekt for vindruedyrking. Her produseres flere av verdens mest prestisjetunge rødviner. 
Etter ankomst kan du bli med på en bussutflukt* gjennom vindistriktet. Vi kjører langs turistveien La Route des Châteaux du Médoc (Slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, samt kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir et stopp underveis hvor vi får smake på den lokale vinen. Retur til skipet, som ligger ved kai i Pauillac til neste dag. 

Dag 3
Blaye

Tidlig om morgenen seiler vi til Blaye, som ligger på østsiden av La Gironde. Blaye er best kjent for sitt imponerende festningsanlegg, bygget av den franske ingeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppfordring fra Ludvig 14. for å beskytte Bordeaux mot inntrengere. Fra Blaye tilbys det en utflukt* med buss langs turistveien Route de la Corniche Fleurie (Klippeveien), forbi gamle, tradisjonelle hus, vakre hager og vingårder. I den lille byen Bourg gjør vi et kort stopp for å beundre utsikten og ta en rusletur. Tilbake i Blaye får vi en guidet omvisning i den imponerende festningen, som også inkluderer et kloster og gamle soldatkaserner. Utflukten avsluttes med smaksprøver på byens søte spesialitet; Pralines de Blaye.
Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler mot Biscayabukten. Det store elveoset er cirka 65 kilometer langt og fra tre til elleve kilometer bredt. Underveis passerer vi de bemerkelsesverdige grotteboligene hugget ut i kalksteinklippene ved Meschers-sur-Gironde. Nær munningen snur skipet og seiler tilbake oppover La Gironde. Etter middag hygger vi oss med musikk og dans i salongen.

Dag 4
Libourne

Cruiset fortsetter på Dordogne til Libourne, som er utgangspunkt for en utflukt* til Saint-Émilion, en av de mest idylliske vinbyene i Bordeaux-distriktet. Romerne dyrket vin i dette området så tidlig som første århundre. Den første som slo seg ned her var munken Émilion, som bosatte seg i en fjellhule. Noen av katakombene under byen ble gravd ut av romerne som lagringskjellere for vin og er nesten to tusen år gamle. Flere steder brukes de fortsatt til dette formål av dagens vinprodusenter. I Saint-Émilion blir det en byvandring hvor du får høre mer om historien til den UNESCO-vernede middelalderbyen. Det blir også besøk i byens monolittiske kirke, som er hugget ut av kalkstein. Rundt Saint-Émilion ligger kjente vinområder, og utflukten avsluttes med et besøk på en familieeid vingård. Vi får en kort innføring i produksjonen, før vi inviteres til å smake på vinen. Retur til skipet i Libourne. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

Dag 5
Libourne–Bordeaux

Vi seiler siste etappe tilbake til Bordeaux, og spiser lunsj før vi legger til kai om formiddagen. Er du interessert i arkitektur er Bordeaux et lite skattkammer. I byens historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger noen av de flotteste 1700-talls bygningene i Europa. På byrund­turen* ser vi først de største severdighetene fra bussen. Deretter fortsetter vi til fots gjennom det neoklassiske Les Quinconces-kvartalet, forbi byens flotte teaterbygning og til de snirklete gatene i Saint Pierre-bydelen. 
Om ettermiddagen anbefaler vi et besøk til et av byens nyeste attraksjoner og landemerke – opplevelsessenteret La Citè du Vin. Her får du et unikt innblikk i vinens verden gjennom tidene – på tvers av kulturer og sivilisasjoner.
Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten. De som vil oppleve byens natteliv har mulighet til å ta en tur i land etter middag.  

Dag 6
Bordeaux – Oslo

Etter frokost sjekker vi ut av skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.
Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, men samlet vil prisene være høyere enn ved forhåndskjøp av pakken. I tillegg kan noen av utfluktene være utsolgt. Det er engelsktalende lokalguide på utfluktene. Vista Travels reise­leder oversetter for de som ønsker.
DagStedUtfluktspakke
1Bordeaux 
2PauillacVindistriktet Médoc
3BlayeLa Corniche til Bourg
4LibourneSaint-Émilion
5BordeauxByrundtur
6Bordeaux 

MS Cyrano de Bergerac 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2013
Lengde: 110 m
Passasjerer: 174
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bar, salong med dansegulv, panoramabar med sitteplasser både ute og inne, samt soldekk med solstoler. 
Alle lugarene har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio og safe. Det er enten en dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har små vinduer (koøyer), mens det på midt- og øvre dekk er et stort vindu som kan åpnes.
Pris
Hoveddekkkr 18 370
Midtdekkkr 19 780
Øvre dekkkr 20 570
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
Enkeltlugar* hoveddekkkr 21 950
Enkeltlugar* midtdekkkr 23 330
* Dobbeltlugar brukt som enkelt.

Utfluktspakke (fire utflukter) kr 2 100

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Prisene er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakke­prisen når korrekt flypris foreligger.

Frem til vi ser at situasjonen for å kunne gjennomføre reiser under trygge former normaliserer seg kan du vise din interesse for denne reisen ved å klikke på "Send forespørsel". Fyll inn dine detaljer og vi vil føre deg opp på listen over denne turen. Når vi ser at reisen vil bli gjennomført vil vi gjøre om til bestillinger i henhold til listen (med forbehold om ledige plasser).

Alt dette er inkludert:
 • Fly  Oslo–Bordeaux t/r (fly fra andre byer i på forepørsel)
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (fire utflukter) 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. 23. september 2020. Våre avbestillingsregler og øvrige reise­betingelser finner du på vistatravel.no