PONANT

Det franske rederiet PONANTs signatur kjennetegnes av varm og intim atmosfære, luksus fasiliteter og service, velutvalgte seilinger – til unike bortgjemte havner så vel som til de store kjente, og en dypt forankret sjøfartstradisjon.
Deres 11 skip er bevisst designet for å ønske et begrenset antall gjester velkommen om bord, og har blant verdens yngste flåter. PONANT er for tiden det eneste cruiserederi som seiler under fransk flagg. Selskapet er i dag eid av Groupe Artémis. Rederiet har mindre yachts og skip som seiler til unike destinasjoner over hele verden.

En fantastisk skipsflåte
Rederiet ble grunnlagt i 1991 da seilyachten Le Ponant var ferdigbygget. I dag har rederiet 9 moderne skip i trafikk. Le Ponant er et 3-mastet og 88 meter langt seilskip med plass til 64 passasjerer og 32 besetningsmedlemmer. Le Boréal fra 2010, L’Austral fra 2011, Le Soléal fra 2013 og Le Lyrial fra 2015 er fire små ekspedisjons-yachts. Alle skipene har mellom 122 og 132 suiter, de aller fleste med balkong. Le Lapérouse fra 2018, Le Champlain fra 2018, Le Bougainville & Le Dumont-d’Urville som kommer i 2019, er alle 128 meter lange med kun 88 lugarer med private balkonger og 4 suiter med private terrasser. Le Surville og Le Bellot ferdigstilles i 2020.

Eksepsjonelle seilingsruter
Ponant tilbyr eksklusive reiseruter som tar deg til nye horisonter. Eksperter håndplukker nøye utvalgte reiseruter som muliggjør å komme til verdens skatter via havet. Fra isen i Antarktis til Stillehavets laguner, fra Karibiske kyster til Asiatiske perler – PONANT har seilt på alle verdens hav i snart tretti år. Cruiseskipene gir deg muligheten til å utforske alle kontinentene; naturopplevelser i Nord Europa, oppdagelsesferd i Sør Amerika, et romantisk cruise i Karibia, spennende Vest Afrika eller en eventyrlig oppdagelsesferd i Antarktis. I sommersesongen går skipet til kjente og ukjente steder i Middelhavet, og har dessuten noen avganger til Grønland. Hva med et uforglemmelig «Grand Voyages» cruise? Fra Europa til Dakar, Amerikas vestkyst fra Alaska til Peru eller eksotisk reise fra Australia til Hong Kong. Varighet fra 38 – 58 dager.

Dagene ombord
Med så få lugarer på hvert skip blir atmosfæren intim og unik. Innredningen er moderne og varm med lekkert tidsriktig interiør. I utendørsbaren nytes livet med kald drikke mens pittoresk landskap siger forbi. Herfra har man adkomst til bassenget og soldekket. Skipene har lounger, teater, bibliotek og fotohjørne. Butikken er åpen under seiling, og her kan du handle et raffinert utvalg klær, juveler, parfyme og tilbehør. I samarbeid med den kjente skjønnhetsskolen SOTHY’s drives skipets Spa, hvor topputdannede og erfarne behandlere står klare med sin ekspertise. I trimrommet finnes de nyeste Technogym-maskiner, og et enormt glassvindu gir utsikt langt ut i horisonten.

Temacruise
Hver sesong tilbyes et utvalg temacruise som lar deg kombinere din interesse med din kjærlighet for reise. Tema for 2019 er Musikk – Vin og gastronomi – Kunst og litteratur – Golf. Et knippe kjente personer inviteres til utvalgte seilinger og beretter om sine lidenskaper. Dette kan være artister, forskere, forfattere og forelesere.

Lugarene
Lugarene har komfortable senger, romslig garderobe og delikat innredning. Seilskipet Le Ponant har de minste lugarene, 12,5m2 – 15,3m2 – totalt 32 lugarer. Alle med koøye, air-condition, minibar, TV, safe og Wifi. De øvrige skipene har lugarstørrelse fra 18m2 – 45m2. Med unntak av noen få lugarer på Le Lyrial, så har alle lugarer balkong. 

Unik gastronomisk reiseopplevelse
Den kulinariske franske arv ivaretas på beste måte av skipets franske Chef. Han går selv, der det er mulig, på leting etter de beste råvarene på de ulike destinasjonene, og handler inn frisk frukt, grønnsaker og sjømat. Sammen med franskinspirert gastronomi kreeres fantastiske retter, etterfulgt av vellagrede oster, og utsøkte av grand cru viner. Hvert måltid er en fest for øyet og smaksløkene. Alle skipene har to restauranter. Du bestemmer selv hvor og når du vil spise. Det er ingen faste tider for måltidene, og man har heller ikke samme bord hver kveld. Vin, vann og kaffe er inkludert til lunsj og middag.
Uansett hvilket cruise eller skip du velger vil du alltid oppleve det høye servicenivået som rederiet er kjent for.

Åpen bar
Fra det øyeblikk du går om bord og gjennom hele cruiset, er drikke inkludert – hele dagen. Vær i baren sammen med venner og andre gjester, eller ta med drinken til din lugar og nyt en rolig stund på din private balkong.

Her kan du se en offisiell video fra PONANT: