Cruise gjennom Panamakanalen. På forespørsel
Besøk USA, Colombia, Costa Rica, ­ Nicaragua, Guatemala og Mexico

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Panama
 • Gyldig fra
  15-02-2020
 • Gyldig til
  03-03-2020
 • Varighet
  18 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 30.980,-
MERK: denne reisen kan ikke bestilles online lenger. Ønsker du denne reisen så send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Et cruise gjennom Panamakanalen er noe man virkelig bør unne seg. Kanalen er et av de største og vanskeligste ingeniørprosjekter noensinne, og det er umulig å ikke la seg imponere. Vårt cruise starter i Fort Lauderdale og ender i San Diego på Stillehavskysten. Underveis får du oppleve storslått natur og sjarmerende kolonibyer i Latin-Amerika. Mellom begivenhetsrike dager i land slapper du av i elegant komfort om bord på MS Eurodam.

Siste frist for bestilling: 31. oktober.

Noen Høydepunkter:
 • Førsteklasses skip
 • Gamlebyen i Cartagena
 • Seil gjennom Panamakanalen
 • Frodige Costa Rica
 • Mulighet for å besøke León i Nicaragua
 • Mulighet for utflukt til kolonibyen Antigua i Guatemala
 • San Diego i California

Program

Dag 1, lørdag 15. februar
Oslo–Fort Lauderdale

Om formiddagen flyr vi direkte til Fort Lauderdale med Norwegian, hvor vi ankommer samme ettermiddag. Når innreiseformaliteter er unnagjort drar vi til vårt hotell ved flyplassen for hvile og overnatting. Middag på egen hånd. 

Dag 2, søndag 16. februar
Fort Lauderdale og ombordstigning

Vi forlater hotellet og tar en skyttelbuss til kaien hvor MS Eurodam venter. Her sjekker vi inn og finner oss til rette i lugarene før vi samles til vår første lunsj om bord. Ved 16-tiden kaster skipet loss og setter kurs sørover.

Dag 3–4, mandag–tirsdag 17.–18. februar
I sjøen

Cruisets to første dager tilbringes til havs, noe som gir deg god mulighet til å bli kjent med skipet og dets mange fasiliteter. Vår reiseleder holder et kort informasjonsmøte om alt vi har i vente de kommende dagene, og er behjelpelig med å melde deg på de utfluktene du måtte ønske å delta på underveis. Ta deg en tur i skipets flotte spa, nyt dagen ved bassenget eller bli med på noen av aktivitetene som arrangeres. Ferien har startet og dagene er dine til å fylle med det du liker aller best. Cruise handler også om god mat, og om bord kan du velge i et antall spisesteder som serverer alt fra hamburgere til gourmetmåltider.

Dag 5, onsdag 19. februar
Cartagena, Colombia

Ved frokosttider legger vi til i Cartagena, som er oppkalt etter den spanske byen med samme navn. Dette var i sin tid den viktigste havnebyen i Nueva Granada (dagens Colombia). På 1500-tallet ble Cartagena beleiret av Sir Francis Drake, og festningen Castillo San Felipe de Barajas ble bygget for å beskytte byen mot angrep fra engelskmennene. I dag står både den befestede bydelen og fortet på UNESCOs verdensarvliste. Når du går inn i den sjarmerende gamlebyen i Cartagena er det som å gå ut av det 21-århundres Sør-Amerika og inn i en annen tid. Enkelte gater minner om 1800-tallets Europa med bygårder med små balkonger og bougainvilleaer, mens andre gater er preget av afro-colombiansk kultur. Langs handlegatene selger urbefolkningen sitt håndverk. Når du har fått nok av historie og kultur, er det ikke lange veien til vakre karibiske strender. Populære Bocagrande ligger nærmest byen, mens den roligere Playa Blanca ligger på andre siden av bukten. 

Dag 6, torsdag 20. februar
Panamakanalen

Panamakanalen er en av de største ingeniørbragdene historien har sett. Den 82 kilometer lange kanalen går fra Cristóbal ved Det karibiske hav til Balboa ved Stillehavskysten. Franskmennene var de første som begynte å bygge her allerede i 1880. I løpet av anleggsperioden døde mange tusen arbeidere av tropesykdommer, og prosjektet ble til slutt skrinlagt i 1893. I 1904 overtok amerikanerne utgravingen, og i august 1914 var det høytidelig åpning. Den var USAs eiendom frem til den ble overført til Panama i 1999. I 2016 ble den for øvrig utvidet med en parallell kanal som kan frakte større skip. Vi ankommer Cristóbal tidlig om morgenen. Tidspunkt for når vi seiler igjennom vil avhenge av blant annet slusetider. Fra Cristóbal fører en 11 kilometer lang kanal til de tre Gatunslusene som hever skipene 26 meter opp til den kunstig anlagte Gatunsjøen. Etter at vi har seilt over innsjøen passerer vi de kjente slusene ved Pedro Miguel og Miraflores. Kanalen ender ved Balboa i utkanten av Panama City hvor vi er senket ned igjen til havnivå. I løpet av passeringen holder skipets ekspert foredrag om betydningen kanalen har for lokalmiljøet og verdensøkonomien, samt dens turbulente og dramatiske historie. Kanalen er fylt med ferskvann for å holde floraen og faunaen i de to havene adskilt. Landskapet langs kanalen består for det meste av frodig uberørt regnskog. Bare kanalmunningene på hver side er omgitt av bymessig bebyggelse og industriområder. Hele passeringen tar et sted mellom åtte og ti timer.

Dag 7, fredag 21. februar
I sjøen

Vi våkner opp til en avslappende sjødag hvor du kan hygge deg om bord.

Dag 8, lørdag 22. februar
Puerto Caldera, Costa Rica

I Costa Rica er det nasjonalparker hvor du enn snur deg, og det er flere å velge mellom i kort avstand fra den lille byen Puerto Caldera hvor vi legger til kai. Rett sørover ligger Carara, et mekka for fugletittere hvor man blant annet kan være heldig å se gulvingerødaraen. I Poás Volcano nasjonalpark er hovedattraksjonen Poás, en av Costa Ricas mest besøkte vulkaner. Den har verdens tredje største aktive krater, med en diameter på 1,5 kilometer. Barra Honda har flere kalksteingrotter, og i Palo Verde kan du besøke en av de siste gjenværende tropiske, tørre skogene i verden. I Tapanti gror det unike orkidearter, noen oppdaget så sent som i 2009. Finn frem turskoene og ta med kikkert – Costa Rica er en fest for naturelskere. Er du mer glad i storbyliv ligger den travle hovedstaden San Jose en drøy time unna. Vil du bare slappe av og nyte det gode klimaet byr også området på vakre strender.

Dag 9, søndag 23. februar
Corinto, Nicaragua

Etter frokost ankommer vi Nicaraguas største havneby Corinto, som er utgangspunkt for dagsturer til blant annet León og hovedstaden Managua. Dra på egen hånd eller delta på en av skipets utflukter. Corinto ligger på en øy med broforbindelse til fastlandet, og det finnes flere strender i nærheten. Den sjarmerende byen León i spansk kolonistil ligger i overkant av en times kjøring unna. Den er kjent for sin vakre katedral, La Asunción, som er den største i Mellom-Amerika, samt en rekke monumenter og kolonibygninger. Her kan du også se ruinene av León Viejo, en av de eldste spanske bosetningene i Amerika. Både Costa Rica og Nicaragua har et stort antall plantasjer, og det tilbys utflukter både til en bananplantasje og et romdestilleri. Vi seiler videre om ettermiddagen med kurs for nok et spennende land. 

Dag 10, mandag 24. februar
Puerto Quetzal, Guatemala

Puerto Quetzal er Guatemalas største havn på Stillehavskysten, og utgangspunkt for utflukter til den spanske kolonibyen Antigua. Kjøreturen til Antigua tar cirka en og en halv time hver vei, og går forbi kaffeplantasjer og høye vulkaner. Antigua er et av landets mest populære reisemål og står på ­UNESCOs verdensarvliste. Den spanske barokkarkitekturen er byens hovedattraksjon. Ta en spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene forbi gamle kirker og kloster til byens torg, hvor du kan ta en pause og nyte en kopp kaffe - et av landets viktigste eksportprodukter. De godt bevarte Mayaruinene i Tikal kan også oppleves på en heldagsutflukt med fly fra Puerto Quetzal. 

Dag 11, tirsdag 25. februar
Huatulco, Mexico

Ved lunsjtider er vi fremme i Huatulco, som ligger i den meksikanske staten Oaxaca. Stedet er fremfor alt kjent som en sol- og badedestinasjon, med over 36 vakre strender fordelt på ni bukter. Den mest populære er La Entrega som med sitt krystallklare vann også har gode forhold for snorkling. Den matglade kan notere seg at man nå befinner seg i den regionen i Mexico som går for å ha den aller beste maten. 
Cruiset fortsetter kl. 19.00 mens solen stuper i havet.

Dag 12, onsdag 26. februar
I sjøen

Vi fortsetter seilasen nordover langs Mexicos kyst forbi blant annet den kjente badebyen Acapulco. Nyt dagen i en solstol på dekk med en god bok eller delta på aktiviteter med dine medpassasjerer. 

Dag 13, torsdag 27. februar
Puerto Vallarta, Mexico
 
Nest siste anløpshavn er turistbyen Puerto Vallarta, som ligger i Banderasbukten ved foten av Sierra Madre fjellene. Byen ble oppdaget av kunstnere og Hollywoodstjerner på 1960-tallet, men er ikke lenger jetsetternes godt skjulte hemmelighet. På tross av populariteten har Puerto Vallarta likevel klart å beholde noe av småbysjarmen. Viejo Vallarta, gamlebyen, er en blanding av hus med rød takstein, brosteinsbelagte gater, elegante butikker, og utendørsmarkeder. Andre attraksjoner inkluderer bydelen Gringo Gulch og den vakre Mismaloya stranden som ligger sør for Puerto Vallarta. Spaser en tur i gamlebyen på egen hånd, eller nyt strandlivet. Blir du med på en av utfluktene skipet tilbyr kan du utforske de vakre naturområdene ved fjellene, med bratte daler og frodig regnskog. 

Dag 14–15, fredag–lørdag 28.–29. februar
I sjøen

Når cruiset går mot slutten er det ekstra godt med to hele dager til havs hvor man kan ta livet med ro og nyte de siste solstrålene. 

Dag 16, søndag 1. mars
San Diego

Tidlig morgen legger skipet til kai i San Diego. Vi sjekker ut av lugarene og samles i resepsjonen. En buss kjører oss til vårt sentralt beliggende hotell. Resten av dagen er din til å bli kjent med denne flotte byen, som virkelig er California på sitt beste. San Diego ble grunnlagt av europeiske innvandrere i området som kalles gamle San Diego. I dag er dette et livlig og hyggelig strøk med en rekke restauranter og gode shoppingmuligheter. Et av de mest populære stedene å besøke både for turister og lokale er Balboa park. Her ligger en botanisk hage, det historiske Old Globe teateret, San Diego Zoo, samt nærmere 20 museer. Besøk for eksempel Museum of San Diego History, hvor man kan se gjenstander og utstillinger som forteller San Diegos historie. San Diegos desidert største attraksjon er Sea World, som ligger i Mission Beach nord for sentrum. Parken er viden kjent for sine show både med spekkhoggere og sjøløver, og har en imponerende Antarktis utstilling med over 400 pingviner. Middag på egen hånd.

Dag 17, mandag 2. mars
San Diego – hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og oppbevarer bagasjen frem til avreise til flyplassen. Vi flyr med British Airways om kvelden. 

Dag 18, tirsdag 3. mars
Ankomst Oslo

Mellomlanding i London om ettermiddagen, og ankomst Oslo om kvelden.
MS Eurodam 
MS Eurodam ble bygget i 2008 og tilhører rederiet Holland America Line. Det førsteklasses skipet har plass til 2104 passasjerer. Om bord er det to svømmebasseng, et fristende spa og et godt utstyrt treningssenter. Hoved­restauranten strekker seg over to dekk og har åpen bordsetning. Du kan også spise i buffetrestauranten, på en utendørs kafé ved bassenget eller i en av de to spesial­restaurantene hvor du betaler et tillegg. Skipet har et stort underholdnings- og aktivitetetstilbud, med blant annet teatersal og levende musikk i barer og salonger. De som vil kan prøve lykken i kasinoet. 
Pris
Innvendig lugar (kategori K)kr 30 980
Utvendig lugar (kategori DD)kr 33 640
Balkong lugar (kategori VC)kr 37 940
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. 
Lugar for én person på forespørsel.

Siste frist for bestilling: 31. oktober.
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo-Fort Lauderdale/San Diego–Oslo med Norwegian/British Airways
 • Flyskatter
 • Transport mellom flyplass, hotell og skip 
 • En natt på hotell i Fort Lauderdale
 • 14 netters i ønsket lugarkategori
 • Helpensjon om bord på cruiset
 • En natt på hotell i San Diego
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel (ved minimum 16 deltakere)

Prisen inkluderer ikke 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Utflukter – kjøpes om bord
 • Tips til skipets mannskap (cirka 14 dollar pr. person pr. dag blir automatisk belastet din ombordkonto)
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere kan reise til USA uten visum (Visa Waiver Programme), men må registrere seg på Internett (ESTA) før avreise. Søknad om ESTA-godkjenning koster pt. USD 14 pr. person. For å kunne benytte ESTA, må passet være maskinlesbare (e-pass), og det anbefales at det er gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Du søker om ESTA på følgende nettside: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Norske statsborgere trenger ikke visum til de andre landene som besøkes på reisen. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2019.