Våren i Transilvania - Landet bak skogene og Draculas rike. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Transylvania
 • Gyldig fra
  19-04-2018
 • Gyldig til
  26-04-2018
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  13.550,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.
Lonely Planet utropte i 2016 Transilvania som verdens beste region å besøke.

I de grønne, skogkledde dalene i fjellkjeden Karpatene ligger noen av Europas best bevarte middelalderbyer. Brasov står frem som selve juvelen med sin saksiske arkitektur. Vi besøker også Sibiu med sine brosteinsbelagte gater og pastellfargede hus, og Sighişoara med klokketårnet fra 1300-tallet. Her ligger også flere store middelalderslott. De mest populære er Corvin-slottet fra 1300-tallet, elegante Peleş-slottet fra 1800-tallet og Bran-slottet nær Brasov – et gotisk eventyrslott som gjerne kalles Draculas slott. Nesten ni århundrer med saksisk tilstedeværelse har satt sine spor –  og Transilvania kan vise til en kulturell og arkitektonisk arv som er unik i Europa.


Høydepunkter:
 • Bran slott (Draculas slott)
 • Gamlebyen i Brasov
 • Festningskirken i Prejmer
 • Lunsj og aktivitet i Greve Tibor Kalnokys jaktslott
 • Festningsbyen Sighisoara
 • Gamlebyen i Sibiu
 • Besøk hos gjeterne i åsene utenfor Sibiu
 • Corvinilor borgen i Hunedoara
 • Utendørsmuseet Astra i Sibiu
 • Peles slottet i Sinaia
 • Parlamentspalasset i Bucuresti

Program

Dag 1, torsdag 19. april
Oslo – Bucuresti – Brasov

Fly direkte med Blue Air fra Oslo lufthavn tidlig formiddag, med ankomst Bucuresti ved 15-tiden lokal tid. (Romania er én time foran Norge). Etter bagasjeutleveringen ønskes vi velkommen til Romania av vår norske reiseleder, som tar oss med til en ventende buss. Vi setter umiddelbart kursen nordover mot den mektige fjellkjeden Karpatene. Videre over fjellpasset og inn i Transilvania til Brasov, hvor vi skal bo to netter. Middag i hotellets restaurant. (M)

Dag 2, fredag 20. april
Brasov – Bran – Brasov

I dag starter våre transilvanske opplevelser, og hva passer bedre enn et besøk i den lille byen Bran og Bran slott, bedre kjent som Draculas slott, som er kun en drøy halvtimes kjøretur fra vårt hotell. Etter besøket inne i selve slottet blir det tid til å ta en titt i de mange salgsbodene i Bran før vi returnerer til Brasov, hvor reiselederen arrangerer en kort byrundtur i gamlebyen. Brasov er en av Transilvanias største byer med cirka 300 000 innbyggere. I middelalderen var Brasov en av de av de viktigste byene i regionen.
Ettermiddagen er til fri disposisjon før vi møtes igjen for å spise middag i en kjellerrestaurant fra 1300-tallet. (F, M)

Dag 3, lørdag 21. april
Brasov – Prejmer – Miclosoara – ­Sighisoara – Sibiu

Vi spiser frokost på hotellet før vi setter oss i bussen og kjører en drøy halvtime til Prejmer. Her skal vi besøke den storslåtte festnings­kirken fra 1211. Mens byene hadde solide festningsmurer, var festningskirkene i middelalderen landsbyboernes eneste beskyttelse mot angrep fra fremmede folkegrupper. I Prejmer hadde mer enn 270 familier hvert sitt rom i kirken hvor de kunne oppholde seg dersom de ble angrepet eller beleiret. Etter besøket i Prejmer fortsetter vi nordover og kjører inn i fylkene der den ungarske minoriteten er i flertall. Vår norske reiseleder har en bekjent i dette området; grev Tibor Kalnoky. Hans familie styrte store landområder her fra middelalderen til midten av forrige århundre. Da kommunistene tok over etter andre verdenskrig ble de jaget ut av landet. Da familien kom tilbake etter diktatoren Ceausescus fall i 1989, var det meste av husene og slottene ødelagt. Det gamle jaktslottet i Miclosoara er nå renovert, og vi er invitert til lunsj, samt til å være med å lære hvordan de lager sitt tradisjonelle sukkerbrød på treruller.
Etter oppholdet i Miclosoara kjører vi mot nordvest til festningsbyen Sighisoara der selveste Dracula (Vlad Tepes) kom til verden i 1431. Sjarmerende Sighisoara og Draculas hus har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1993. Sent på ettermiddagen setter vi kurs mot vestlige Transilvania og middelalderbyen Sibiu, eller Hermanstadt som mange fortsatt kaller byen etter sitt tyske opphav. Vårt hotell ligger rett utenfor gamlebyen og her skal vi bo i tre netter. Etter ankomst spiser vi middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 4, søndag 22. april
Sibiu

Om morgenen møter vi vår lokale guide, som tar oss med på en byvandring i gamlebyen. Det amerikanske magasinet Forbes har rangert den som en av Europas mest idylliske og Sibiu var Europas kulturhovedstad i 2007. Sibius borgermester i fjorten år, tyskættede Klaus Johannis, har i stor grad bidratt til byens og regionens rivende utvikling. Dette har blitt lagt merke til både innenfor og utenfor Romanias grenser, og i 2014 ble han valgt til Romanias president. Etter byvandringen, dersom været tillater dette, tar lokalguiden oss med til åsene utenfor Sibiu der vi møter gjeterne og dyrene deres ute på beitemarkene. Her blir det anledning til å smake på lokalt produserte godbiter før vi returnerer til hotellet.
Ettermiddagen til fri disposisjon. Om kvelden spiser vi middag i en tradisjonell restaurant, som ligger i gangavstand fra hotellet. (F, M)

Dag 5, mandag 23. April
Sibiu – Hunedoara – Sibiu

I dag passer det godt med en utflukt til den vestligste delen av Transilvania, nærmere bestemt byen Hunedoara. Bussturen fra hotellet til middelalderborgen Corvinilor (Ravneslottet) tar cirka en og en halv time. Etter besøket i borgen inntar vi lunsj i en restaurant med utsikt over en innsjø, før vi returnerer til Sibiu. Ta det med ro på hotellet eller utforsk Sibiu videre på egen hånd om ettermiddagen. De som ønsker enda flere opplevelser kan bli med på en ettermiddagstur til Astra-museet i utkanten av byen. Dette er et vakkert utendørsmuseum med bygninger fra alle regioner og distrikter i Romania.
Middag om kvelden på en restaurant i sentrum av Sibiu. (F, L, M)

Dag 6, tirsdag 24. april
Sibiu-Sinaia-Bucuresti

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og setter kursen sørøstover. Vi stopper for lunsj i alpinbyen Sinaia, og tar en titt på eventyrslottet Peles som Kong Carol I av Romania lot bygge mot slutten av 1800-tallet.
Deretter kjører vi nedover Prahova-dalen og ut på det flate slettelandskapet før vi kommer til hovedstaden Bucuresti, som er dagens mål. Vårt hotell ligger i sentrum av byen. Her skal vi bo to netter. Om kvelden spiser vi middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet. (F, L, M)

Dag 7, onsdag 25. april
Bucuresti

Dagen starter med omvisning i byen, som med sine nesten to millioner innbyggere – og like mange personbiler, er en herlig blanding av nytt og gammelt. Vi får oppleve det meste av byens severdigheter. Fra ruinene av Draculas slott da han grunnla byen i år 1459, til de brede bulevardene og store parkene fra byens storhetstid på slutten av 1800-tallet og frem til første verdenskrig da Bucuresti ble kalt Balkans Paris. Vi ser også kommunisttidens prangende og upersonlige bygninger og dagens imponerende skyskrapere i stål og betong. Et av høydepunktene på rundturen er besøket i Parlamentspalasset, verdens nest største bygning som ble påbegynt i 1984 av diktatoren Nicolae Ceausescu. Han ble henrettet sammen med sin kone Elena i 1989, og fikk dermed aldri oppleve den offisielle åpningen av bygningen i 1997. Etter besøket i Parlamentspalasset inntar vi lunsj på en sjarmerende restaurant fra byens storhetstid. Ettermiddagen til fri disposisjon. Vi spiser avskjedsmiddag i en av restaurantene i gamlebyen. (F, M)

Dag 8, torsdag 26. april
Bucuresti – Oslo

Vi står opp grytidlig om morgenen, og kjører fra hotellet til flyplassen ved seks-tiden. Fly med Blue Air direkte tilbake til Oslo.

F = frokost, L = lunsj, M = middag
Reiseleder
Trond Aspaas

Trond Aspaas har mer enn 35 års erfaring i reiselivet. Han har siden 2003 arbeidet med Transilvania som sitt spesialområde og har et imponerende kontaktnett i Romania som også inkluderer den ungarske minoritetsbefolkningen. 
Priser  
Pr. person i delt dobbeltrom13 550
Enkeltrom    15 190

Prisen inkluderer:
 • Direktefly Oslo–Bucuresti t/r med  Blue Air
 • Flyskatter (kr 454 pr. november 2017)
 • Utflukter i henhold til program
 • Syv overnattinger i 4* hotell
 • Middag dag 1
 • Halvpensjon (frokost og middag) fra dag 2 til dag 7
 • Lunsj dag 3, 5 og 6
 • Førsteklasses turbuss fra ankomst dag 1 til avreise dag 8
 • Tips på restaurantene på de inkluderte måltidene
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Norsk reiseleder fra ankomst dag 1 til avreise dag 8

Prisen inkuderer ikke:
 • Måltider og drikkekvarer utover de som er nevnt over
 • Tips til sjåfør og lokale guider
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Prisene er basert på valutakurser pr. november 2017