Vakre Douro, Porto og Salamanca. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Porto
 • Gyldig fra
  09-04-2018
 • Gyldig til
  16-04-2018
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 14.990,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Douro smyger seg gjennom den frodige Dourodalen, fra grensen mot Spania til utløpet ved havnebyen Porto. Fra skipets soldekk kan du nyte utsikten til det velpleide kultur­landskapet. Cruiset starter og slutter i Porto, og langs ruten venter ­mange hyggelig havner og en bukett av valgfrie utflukter, deriblant en heldagstur til den spanske middelalderbyen Salamanca.
Noen høydepunkter
 • Portvinsbyen Porto
 • Dourodalen – på UNESCOs verdensarvliste
 • 1700-talls palasset Solar de Mateus
 • Middelalderbyen Salamanca
 • Lamego med pilegrims­kirken Nossa ­Senhora dos Remèdios

Program

Dag 1
Oslo–Porto

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi møtes vi til en velkomstdrink og informasjonsmøte, etterfulgt av middag. Rederiet CroisiEurope er kjent for sitt gode kjøkken, og vi sier som portugiserne; Bom apetite!
Om kvelden er det en busstur*, «Porto by Night», hvor vi får oppleve stemningen i den vakkert opplyste byen. Fra kafeer og barer strømmer såre fadotoner ut i kveldsmørket. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 2
Porto

Portugals nest største by har en strategisk beliggenhet ved utløpet av Douro, og kjennetegnes av fargerike husfasader, rød takstein, staselige broer og vakre bygninger. Byen ga navn til både Portugal og portvin, og var avreisehavn for tidligere tiders sjøfarere. I den gamle bydelen Ribeira, som står på UNESCOs verdensarvliste, kan du føle historiens sus.
Etter frokost er det byrundtur*. Fra kaien i Villa Nova de Gaia kjører vi over Dom Luis I broen, som ble bygget på 1880-tallet av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av Gustave Eiffels elever. Vi ser Palacio da Bolsa (børsen) og Igreja de São Francisco (San Fransisco-kirken), også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene på rekke og rad langs elven. Vi skal besøke en av dem, og det blir selvsagt smaksprøver på den dyrebare «nektaren». Retur til skipet for lunsj.
Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Porto videre på egen hånd. Om kvelden er det fadokonsert om bord. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 3
Utflukt til Guimaraes, Porto–Régua

Dagen starter med en halvdagsutflukt* til Guimaraes – en historisk by grunnlagt på 800-tallet. Guimaraes har hatt en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal, og den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste.
I mellomtiden seiler skipet fra Porto til Leverinho, hvor de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Vi spiser lunsj mens cruiset fortsetter oppover elven. Douro har sine kilder i den nordspanske provinsen Saro, og er den tredje lengste elva på den iberiske halvøya. Fra soldekket kan du beundre landskapet på begge sider av elven, hvor vinranker og oliventrær har klort seg fast i snart to tusen år. I løpet av ettermiddagen seiler vi gjennom slusen i Carrapatelo. Med sine 36 meter er dette den høyeste slusen i Vest-Europa. Om kvelden kommer vi til Régua, som ligger postkortvakkert til med Serra do Marão-fjellene i bakgrunnen. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land. Skipet ligger ved kai i Régua over natten.

Dag 4
Régua–Vega de Terron

Etter frokost er det utflukt* til Vila Réal. Her besøker vi 1700-tallspalasset Solar de Mateus, kjent fra etiketten til Mateus-­vinflaskene. Slottet og kapellet regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Det blir også tid til en spasertur i den vakre parken, hvor hovedbygningen speiler seg fornemt i en liten innsjø foran palasset og hagen ser ut som om den er klippet med neglesaks.
Vi møter skipet igjen i Pinhão, og cruiset fortsetter gjennom vindistriktet. Her gror druerankene i terrasser fra elvebredden og oppover dalsidene. Det er bare å nyte skjønnheten. Hele Dourodalen er som en vakker og frodig hage. Vi seiler gjennom slusene ved Valeira og Pocinho, før vi kommer til den spanske grensebyen Vega de Terron. Etter middag blir vi underholdt av et feiende flott flamencoshow.

Dag 5
Utflukt til Salamanca

I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt av kartagerne cirka tre hundre år f.Kr. Tidens tann har gitt sandsteins­bygningene en vakker gyllen patina. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, men byen er også kjent for en rik ornamentert arkitektur i en blanding av romersk, arabisk og barokk stil. Salamanca står på UNESCOs verdensarvliste. Vi blir med på en byrundtur. Etter lunsj på en lokal restaurant er det tid til å oppleve byen på egen hånd. Retur til skipet som i løpet av dagen har forflyttet seg til den portugisiske byen Barca d’Alva.
Middag og underholdning om bord. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 6
Barca d’Alva–Ferradosa–Pinhão

Cruiset fortsetter tidlig om morgenen og vi seiler tilbake nedover elven. På soldekket kan du la roen senke seg og nyte utsikten mot de frodige dalsidene. Vi skal gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi kommer til Ferradosa midt på dagen. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir optimale forhold for druedyrking.
Etter lunsj er det utflukt* med buss langs vinmarkene. Fra bussen får du et helt annet perspektiv over dalen og elven. Veien snirkler seg gjennom vingårder, og så langt øyet ser er det myke åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Underveis blir det et stopp på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.
I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Ta en spasertur i Pinhão på egen hånd før middag og besøk stedets togstasjon som er vakkert dekorert med azulejos (blå-hvite keramikkfliser). I kveld er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 7
Pinhão–Porto

Om morgenen er det utflukt* med buss til Lamego og pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remèdios. Den vakre kirken får fremdeles besøk av mange pilegrimer som klatrer opp de 686 trinnene for å be om hjelp til alle slags lidelser.
Skipet seiler videre til Régua, der de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Mens vi spiser lunsj legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi passerer flere store sluser før vi er tilbake i Porto sent om kvelden. Tema for kveldens underholdning er portugisisk folklore.

Dag 8
Hjemreise

Etter en god frokost forlater vi skipet og drar til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellom­landing og flybytte underveis.

Priser fra Oslo:
Nedre dekk:kr 14 990
Midtdekk:kr 16 490
Øvre dekk:kr 16 880
Tillegg fra andre byer på forespørsel.
Enkeltlugar på forespørsel (dobbel som enkel).
Alle priser er per person og i norske kroner.

Alt dette er inkludert: 
 • Fly Oslo–Porto t/r (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Underholdning om bord; blant annet flamencoaften, ­fadokonsert og folklorekveld
 • Gratis Wi-Fi om bord
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluder ikke:
 • Utfluktspakke (syv utflukter)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke:
Utfluktspakken består av syv utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det.
Kjøper du utfluktene om bord er prisene noe høyere, i tillegg til at de kan være utsolgt. Du er heller ikke  garantert engelsktalende guide.

Program utflukter
Dag
Sted
Utfluktspakke
1PortoPorto by night
2PortoByrundtur
3PortoGuimaraes
4RéguaVila Réal og Solar de Mateus
5Barca d'AlvaSalamanca
6FerradosaBussutflukt gjennom vindistriktet
7PinhãoLamego
8Porto 

Utfluktspakken koster kr 2 550 per person.

Tips

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurser og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.
MS Infante D. Henrique 4*
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2002
Lengde: 75 meter
Antall dekk: 3
Besetning: 25
Passasjerer:142        
Restaurant, salong med bar og danse­gulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene.
Alle lugarer er utvendige og har bad med toalett og dusj, radio, TV,  minisafe og aircondition. Det er to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.
Her kan du se en video om elvecruiset: