Sykkelcruise langs Donau - nå kr 2000 i rabatt per person

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Donau
 • Gyldig fra
  28-04-2018
 • Gyldig til
  05-05-2018
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 11.870,-
Vi hadde en liten gruppe på denne avgangen som desverre måtte avbestille.
Selger nå cruiset med en rabatt på kr 2000 per person.

Opplev høydepunktene langs Donau fra sykkelsetet. Mens vi sykler langs elven – gjennom små landsbyer og gjennom naturskjønne områder, følger skipet etter og venter på oss i neste havn. Når kvelden kommer er det tid til å fordøye dagens inntrykk og hygge seg med middag og godt selskap om bord. Et sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av opplevelser, aktivitet og avslapning.

Noen høydepunkter:
 • Besøk tre hovedsteder; Bratislava, Budapest og Wien
 • Biskopbyen Esztergom
 • Naturskjønne Schlögener Schlinge
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Enkle sykkeletapper langs elven

Program

Dag 1, lørdag:
Oslo–München–Passau–Engelhartszell

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi med Lufthansa direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor MS Normandie venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.
Passau ligger der elvene Donau, Inns og Ilz møtes, og kalles Dreiflüssestadt (tre-elv byen). Den gamle bydelen består av gotisk og barokk arkitektur. Her ligger St. ­Stephan-katedralen, kjent for å ha Europas største kirkeorgel.
Før middag samles vi til en velkomstdrink og informasjonsmøte. Klokken 19.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort – bare to timer senere kommer vi til i Engelhartszell i Østerrike. Her blir vi liggende til neste dag.
 
Dag 2, søndag:
Engelhartszell–Brandstatt–Bratislava

Etter frokost er vi klar for første sykkeltur. Vi starter i Engelhartszell og sykler gjennom små landsbyer og naturskjønne områder ved Schlögener Schlinge. Skipet venter på oss i Brandstatt, og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens cruiset fortsetter mot Bratislava.

Dag 3, mandag:
Bratislava

Vi ankommer Slovakias hovedstad midt på dagen. Dagens sykkeletappe går fra Bratislava, via Hainburg, til det kongelige slottet Hof i Østerrike. På vei tilbake til Bratislava  sykler vi via Devin. Etter sykkelturen kan du bli med på en valgfri byrundtur i Bratislava med et lite turisttog gjennom den sjarmerende gamlebyen.
Om kvelden seiler vi videre, til et nytt land og ny hovedstad.

Dag 4, tirsdag:
Budapest

Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av byens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. Budapest kalles ofte Donaus dronning, og med god grunn. På østsiden av elven, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. By­­delen Buda, på den andre siden av Donau, er mer kupert. Her ligger den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.
I dag er det hviledag for sykling. Opplev Budapest i ditt eget tempo, eller bli med på en valgfri byrundtur med buss. Om kvelden tilbys en valgfri folkloreforestilling i land, som avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen.
Skipet seiler videre sent om kvelden.

Dag 5, onsdag:
Visegrád–Esztergom

Vi seiler tilbake oppover elven til området som kalles Donaukneet, nær grensen mot Slovakia. Dagens sykkeletappe starter i Visegrád med sin berømte festning og ruinene av et tidligere kongelig slott. Herfra kan du velge mellom to ulike ruter. Den lengste inkluderer en avstikker til Szentendre og barokkbyen Vác. Sistnevnte ble bygget under innflytelse av arkitektene til keiserinne Maria Teresia. Den andre ruten går direkte til Esztergom – Ungarns erkebispesete, men best kjent for den imponerende Esztergomkatedralen.
Cruiset fortsetter om kvelden med kurs for Wien.

Dag 6, torsdag:
Wien

Midt på dagen legger vi til kai i Nussdorf (eller Koreuburg), en forstad til Wien. Det er ingen sykkeltur i dag. Benytt i stedet ettermiddagen til å oppleve Østerrikes keiserlige hovedstad på egen hånd. Alternativt kan du bli med på en valgfri byrundtur.
Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Langs Ringstrasse ligger berømte arkitektoniske perler som Wiener Staatsoper og Rådhuset. Den gamle bydelen utforskes best til fots. Høydepunktet her er den vakre Stefans­katedralen, omgitt av gågater, butikker og kafeer. Et besøk på en ekte winerkafé for å smake på byens berømte kulinariske spesialitet, Sachertorte, anbefales. ­Schönbrunn-palasset – den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, er også vel verdt et besøk.
Om kvelden tilbys en valgfri wienerkonsert i land. Skipet seiler videre om natten.

Dag 7, fredag:
Wachaudalen 
       
Dagens sykkeltur går gjennom den naturskjønne og UNESCO-vernede Wachaudalen. Her sykler vi forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner. Turen starter i Rossatz eller Dürnstein (avhengig av kaiplass) og du kan enten sykle på østsiden eller vestsiden av elven. På en høyde bak Dürnstein ligger ruinene av slottet der den engelske kong Richard Løvehjerte ble holdt fanget fra 1192–1193. I sentrum av Dürnstein ser vi det blå og hvite klokketårnet til Dürnsteins klosterkirke – et av landemerkene i Wachaudalen. Vi sykler videre til Spitz, hvor det er flere hyggelige tavernaer langs sykkelstien. Her tar vi en pause. Vi er nå i hjertet av vindistriktet og de som ønsker kan bli med på valgfri vinsmaking (ikke inkludert). Sykkel­turen fortsetter til Melk med det imponerende benediktinerklosteret, Stift Melk. Klosteret regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Østerrike. Hvis du ikke blir med på vinsmaking i Spitz, kan du tilbringe litt tid i Melk og kanskje besøke klosteret (ikke inkludert). Sykkelturen ender i den lille byen Pöchlarn.
I kveld inviterer kapteinen på festmiddag før skipet legger ut på siste etappe tilbake til Passau

Dag 8, lørdag:
Passau–München–Oslo

Vi ankommer Passau ved titiden. Her venter bussen som tar oss til flyplassen i München. Fly med Lufthansa direkte tilbake til Oslo.

Sykler
Lette unisex tursykler med syv gir og liten sykkelveske. Velg mellom sykkel med hånd- og pedalbrems, eller bare håndbrems. Oppgi din høyde ved bestilling, samt hva slags bremsetype du ønsker. Det er mulig å betale et tillegg for el-sykkel. (NB: Det er begrenset antall el-sykler tilgjengelig.)

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Pakk helst i en myk koffert eller bag, da det er begrenset oppbevaringsplass for bagasje i lugaren. Skipet har ingen sykkelhjelmer til utlån.


Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta små ferger over Donau. Fergebillett er ikke inkludert, og billetten må betales kontant. Ta med euro og ungarske forinter i små valører.

Sykkeletapper
DagFra-tilDistanse
2Engelhartszell–Brandstatt46 km
3Bratislava–Hof t/r54 km
5Visegrád–Esztergom25 eller 60 km
7Rossatz/Dürnstein–Pöchlarn42-54 km
Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er flatt og godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart.
Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen de fra gruppen som ønsker å sykle samlet.
Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du i stedet nyte reisen fra soldekket på skipet.
Pris

MERKVi hadde en liten gruppe på denne avgangen som desverre måtte avbestille.
Selger nå cruiset med en rabatt på kr 2000 per person.

 
 Gammel prisNy pris
Hoveddekkkr 13 870kr 11 870
Øvre dekkkr 15 390kr 13 390
*Enkeltlugar, hoveddekkkr 17 470kr 15 570
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.
*Begrenset antall enkeltlugarer.

Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–München t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsj om bord for ikke-syklister eller lunsjpakke for syklistene)
 • Velkomstdrink
 • Levende musikk i baren
 • Leie av sykkel
 • Turguide om bord som informerer om sykkeletappene (men er ikke med på sykkelturene)
 • Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Fergebilletter (cirka 1-3 euro pr. ferge)
 • Tillegg for el-sykkel: kr 950
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Valgfrie utflukter
De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det kreves et minimum antall påmeldte for å kunne gjennomføre utfluktene.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Med forbehold om endringer i reiseruten og dagsprogrammet. Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2017.

MS Normandie 3*
RederiBoat and Bike Tours
Byggeår1989, renovert 2011
Lengde    91,2 m
Passasjerer    100
Hyggelig mellomklasseskip. På øverste dekk finner du panoramasalong med bar og på hoveddekket ligger restauranten. På soldekk er det både solstoler, vanlige stoler og bord.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Det er to enkeltsenger som gjøres om til sofa på dagtid. Dobbeltlugarene er 10–11 m². Vinduene på øvre dekk kan åpnes.